SPOR MEDYASI

Ya Türk spor basını yapsaydı?

Habertürk Gazetesi yazarlarından Ercan Taner, dünya basınının tepkisine yol açan hatayı değerlendirdi.

Ya Türk spor basını yapsaydı?

Habertürk Gazetesi yazarlarından Ercan Taner, bugünkü yazısının bir bölümünde İspanya'nın yüksek tirajlı spor gazetesi AS'ın Barcelona'nın Athletic Bilbao'ya attğı ilk goldeki yaptığı ve dünya basınının tepkisine yol açan hatayı değerlendirdi.

 
İşte Ercan Taner'in yazısı:

Real Madrid'e yakınlığı olan bir gazetedir AS... Madridliler için müthiş bir gazetedir... Hep Realliler'in gönlünü okşar. Şimdi size Türkiye'de bir gazete veya televizyon bunu yapsa, neler olabileceğini soruyorum, değerli okurlar... Barcelona maçın başında ilk golü attı. Maçı tesadüf, ben anlatıyorum. Alves topla buluşurken, bana ofsayt gibi geldi. Ama mükemmel maç rejisi, Alves'in ofsayt pozisyonunda olmadığını net olarak gösterdi.

Fakat AS Gazetesi ofsayt pozisyonunu bozan Bibaolu fotomontajla sildi ve pozisyonun ofsayt olduğunu manşetten çaktı. Ortalık Birbirine girdi. O an orjinal televizyon görüntüsü ile karşılaştırıldı, gerçek anında anlaşıldı.

Gazetenin açıklaması da çok komikti... "Bilgisayar grafiklerinden kaynaklanan bir hatadan dolayı böyle bir durum olmuştur, özür dileriz." "İyi basın bunu da yazın" sloganı var ya bizde... Türk basını böyle bir ibişliğe imza atmadı şu ana kadar... AS gazetesinin bu haberini hep saklayacağım, gerektiğinde "Niye böyle yapıyorsunuz?"diye soranlara hatırlatmak için.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER