DİĞER HABERLER

Wushu Federasyonu’nda skandal

Türkiye Wushu Federasyonu, haksız uygulamalar ve usulsüzlük iddialarıyla sarsılıyor.

Wushu Federasyonu’nda skandal

İddialara göre Federasyon seçimlerle İstanbul İl Temsilciliğine gelen Oktay Avcı'nın yerine yetkili olmamasına rağmen bir başka aday atadı. Ancak iddia bununla sınırlı değil. Federasyonun yarışmalarda da usulsüzlük yaptığı öne sürülüyor.

Wushu Federasyonu’ndaki usulsüzlük iddiaları 17 Aralık 2009 tarihinde İstanbul İl Temsilciliği seçimlerinde ortaya çıktı. Seçimlerde 4 aday vardı. Adaylardan biri de Oktay Avcı'ydı...İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gözetiminde yapılan seçimleri kazanan isim de Oktay Avcı oldu.

Ancak federasyon, adaylardan Ömer Faruk Elçi'nin başkan olmasını istiyordu. Seçimlerden sonra Federasyon Asbaşkanı Abdurrahman Akyüz haksız bir uygulamaya imza attı.

Akyüz, İstanbul İl Temsilciliği seçimlerinden bir saat sonra Oktay Avcı'yı tanımayarak Ömer Faruk Elçi'yi yani istediği adayı atadı, atama usulsüzdü. Çünkü atama yetkisi İl Valiliği’ne aitti.

Oktay Avcı 25 Aralık 2009'da göreve başladı. Ancak yaptığı yazışmalar ve kullandığı tüm yetkiler federasyon tarafından yok sayıldı.

Wushu Federasyonu’ndaki usulsüzlük iddiaları sadece bunlarla sınırlı değildi. Antalya`da yapılan Türkiye Wushu Şampiyonası’nda 17 kulüp ile 67 sporcunun lisansları olduğu halde müsabakalara alınmadıkları iddia edildi.

Mağdur olan kulüp ve sporcular federasyon hakkında dava açtı. Avukat Hamit Özkaymak ise federasyon yetkilileri hakkında, görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle Ankara`da savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Wushu Federasyonu’nun yapılan müsabakalarla ilgili internet sitesinde kamuoyunu yanıltan haberlere yer verdiği de iddialar arasında. İstanbul İl Temsilciliği’ne seçilen Oktay Avcı da mağdur olan sporcular da şimdi haklarını mahkeme kapısında arıyor. Mahkemenin kararı ise merakla bekleniyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER