DÜNYADAN FUTBOL

Willian'dan Chelsea'ye hayat öpücüğü

Chelsea Everton maçında 89 dakikada Willian attığı güzel golle Everton 1-0 yenmeyi başardı ve farkı 7 ye çıkardı.

Willian'dan Chelsea'ye hayat öpücüğü

İngiltere Premier Lig'in 25. haftasında Chelsea ile Everton karşı karşıya geldi. Stamford Bridge'te oynanan mücadele 1-0'lık ev sahibi Chelsea'nin üstünlüğüyle sona erdi.

Chelsea'ya galibiyeti getiren golü 89. dakikada Brezilyalı Willian attı. Everton'da Gareth Barry 88. dakikada ikinci sarı kartla oyun dışında kaldı.

Chelsea maçın başında yeni transferi Juan Cuadrado'nun hızlı başlangıcıyla atak bir oyun oynadı. Cuadrado'nun tehlikeli olan bir şutu ve Loic Remy'e hazırladığı net pozisyon Chelsea adına en tehlikeli anlardı. Everton, tüm ilk yarı boyunca savunmayı derinde kalabalık kurup, iyi kademelendirme yaptı. Chelsea ise dakikalar ilerledikçe sadece duran toplarla pozisyon yaratabildi.

Chelsea, ikinci yarıda da Everton'ın oyun direncini kıramadı. Oyunun kontrolü sürekli Chelsea'de olsa da, dakikalar pozisyonsuz geçti. Everton, 68'de Romelu Lukaku ile altıpasta gole çok yaklaştı ancak Petr Cech müthiş bir refleksle gole izin vermedi.

Dakikalar ilerlerken ve oyun iyice sıkışmışken, tüm oyuncuların karıştığı bir tartışma yaşandı ve hakem Jonathan Moss 3 sarı kart çıkardı, biri de Evertonlı Gareth Barry'e çıktı, Barry kırmızı kartla 88'de oyun dışında kaldı. Bu pozisyonun ardından Chelsea duran topla oyuna başladı ve gidip gelen top son olarak ceza sahası dışında Willian'ın önüne düştü. Willian'ın yerden sert şutu tam sağ alt köşeye gitti ve Chelsea 89'da galibiyet golüne ulaştı.

Chelsea bu sonucun ardından puanını 59'a yükseltirken, Everton 27 puanda kaldı. Chelsea gelecek hafta Burnley'i ağırlayacak. Everton ise sahasında Leicester City'i konuk edecek.

Premier Lig'de günün diğer maçlarında alınan sonuçlar şöyle;

Stoke 1-4 Manchester City

Southampton 0-0 West Ham

Manchester United 3-1 Burnley

West Brom 2-0 Swansea

Crystal Palace 1-1 Newcastle United

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER