TÜRKİYE KUPASI

Vali'den GAP Arena'ya inceleme

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, futbolda, Ziraat Türkiye Kupası final maçının yapılacağı GAP Arena Stadyumu'nda incelemelerde bulundu.

Vali'den GAP Arena'ya inceleme

Hazırlıkları yerinde inceleyip, burada yetkililerin katılımıyla değerlendirme toplantısı yapan Vali Okutan, maçın kentte oynanacağının açıklanmasının ardından kentteki otellerin kapasitesinin dolduğunu belirterek, bu nedenle başlattıkları ''misafir masası'' uygulamasına, Şanlıurfalıların büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.

Okutan, binlerce kişinin kalabileceği şekilde müracaatların artarak devam ettiğini belirterek, statta çevre düzenlemesi, saha içi, elektrik-elektronik ve güvenlik tedbirleri gibi bir dizi çalışmanın sürdüğünü söyledi.

Şanlıurfa için bu maçın çok büyük bir kazanım olduğunu ifade eden Okutan, şöyle konuştu:

''Saha tek başına bir kazanımdı, şimdi ise sahamızda bu tür güzel organizasyonların yapılıyor olması ve bunun başlamış olması ayrı bir kazanım. Bunu çok iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Bütün otellerde yer kalmadı ve bu yüzden misafirlerimiz açıkta kalmasın diye misafir masası oluşturduk. Vali yardımcımızın başkanlığında bir heyet bu işi takip ediyor ve buraya girmeden önce bilgi aldım, binlerce kişilik talep gelmiş durumda. Şimdi onları isimlendireceğiz. Artık kaç kişi misafir kalmak ister, konuk olmak ister onu bilmiyoruz. Ama binlerce kişiyi konuk edebilecek bir başvuru gerçekleşti. Diğer taraftan belediyemizin ve diğer kamu kurumlarımızın daha çok hijyen ile ilgili tedbirleri de sürüyor. Bu anlamda esnafımızın da kalite ve hijyen konusunda hassas davranmasını bekliyoruz.''


-''ŞANLIURFALI MİSAFİRPERVERLİĞİNİ GÖSTERECEK''

Şanlıurfa Valisi Okutan, güvenlik, protokol ve statla ilgili tedbirleri gözden geçirmek için stadyumda bir araya geldiklerini belirtti.

Bu organizasyonu ilde yeni organizasyonlara temel teşkil etmesi bakımından heyecanla karşıladıklarını ifade eden Okutan, şunları kaydetti:

''Şanlıurfa'mızın da bunu heyecanla karşıladığını biliyorum. Bu bakımdan bütün Şanlıurfalılara sesleniyorum, 'Benim görevim değil' gibi düşüncelere kapılmadan bu işi hemen herkesin görev addedip, Şanlıurfa'nın kadim misafirperverliğini göstereceklerine eminim. Biz, Halil İbrahim bereketinin Türkçemize girdiği coğrafyanın sakinleriyiz. Dolayısıyla Şanlıurfa'mızın sıcak, güzel insanlığını ve misafirperverliğini tüm Türkiye'ye göstereceğinden hiç şüphem yok. Ama aynı düzeyde dikkatli olmalarını, misafirperver davranmalarını, buraya gelen insanların hoş vakit geçirerek güzel duygularla ilimizden ayrılmalarını önemsiyorum. Herkesin de bu manada duyarlı davranmasını rica ediyorum. Ama biz bütün eksikliklerimizi gidermekle birlikte zaman zaman küçük aksaklıklar da olacaktır. İnşallah bunlar da en hızlı şekilde telafi edilecektir.''

Vali Nuri Okutan'ın başkanlığında stadyumda yapılan toplantıya, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Babacan, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Habip Arslan, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İl Jandarma Komutanı Şükrü Cumhur ve federasyon yetkilileri katıldı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER