Üvey babası tarafından kurşunlandı
Üvey babası Roy El Halibi'nin silahlı saldırısına uğrayan Lübnan kökenli bayan boksör Rola El Halibi olay gecesini anlattı.
Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen boks karşılaşmasında Bosnalı rakibi Irma Balijagic-Adler'e karşı Dünya Hafif Siklet Boks Şampiyonluğu maçına hazırlanırken üvey babası Roy El Halibi'nin silahlı saldırısına uğrayan Lübnan kökenli bayan boksör Rola El Halibi olay gecesini anlattı.
Halabi, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, maça hazırlandığını ve boks eldivenlerini henüz giydiğini belirterek, ''Babam birden silahla içeri girdi ve odada bulunan herkesi dışarı çıkardı, beni de içeride kilitledi. 3 metre uzaklıktan sağ elime ateş etti. Çok acıdı, bağırdım. Ancak ateş etmeye devam etti. Daha sonra sol ayağıma ateş etti. Yere yıkıldım, dizim döndü'' dedi.
Üvey babasının, yerde kıvranırken dizine ve diğer ayağında da ateş ettiğini belirten Halabi, ayaklarından kan aktığını ve başının döndüğünü kaydetti.
Eski menajeri olan üvey babasının daha sonra cep telefonu ile birisini aradığını ve ''Ben yaptım. özür dilerim'' dediğini aktaran genç boksör, üvey babasının daha sonra teslim olduğunu ve kendisinden özür dilediğini belirtti.
Rola El Halibi'nin kaldırıldığı hastanede 5. kez ameliyat edildiği ve boks hayalinin yıkıldığı ifade edilen haberde, genç boksörün elinin parçalandığı ve tam olarak iyileşemeyeceği bildirildi.
B.Z gazetesinde yer alan haberde de üvey babasının boksörün annesinden ayrıldığını belirtilerek, genç boksörün üvey babasının menajerlik görevine son verdiği belirtildi.
Roy El Halibi olay gecesinde soyunma odasına girmeden önce iki güvenlik elemanına da ateş ederek yaralamıştı.
Yaralılar hastaneye kaldırılmış ve yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı ifade edilmişti.