FENERBAHÇE

UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde

UEFA geçtiğimiz gün yayınladığı açıklama ile Fenerbahçe'nin içini rahatlattı. Yapılan açıklamada UEFA'dan çıkan kulüp lisans koşullarının gelecek sezon için askıya alınması ve finansal fair-play esneklik kararları sarı lacivertli kulübe müjde oldu.

UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç kulüp lisanslarıyla ilgili kara kara düşünürken UEFA'dan sevindirici haber geldi.

UEFA geçtiğimiz günler yaptığı açıklamada 'kulüp lisans koşullarının gelecek sezon için askıya alınması ve finansal fair play konularındaki esneklik' ifadesiyle sarı lacivertli kulübü rahatlattı.

2020-21 sezonuna koronavirüs salgını nedeniyle herhangi bir kısıtlama olmadan katılma şansı da Fenerbahçe'nin eline geçti.

Süper Lig'de şuan 7. sırada yer alan Fenerbahçe lig başlar başlamaz çok iyi bir çıkış yakalayıp 5. sıraya yükselmeli. Türkiye Kupası'nda Trabzonspor'a da mağlup olan sarı lacivertliler bu maçın rövanşını da kazanırsa doğrudan Avrupa'ya gitme hakkı elde edecek.

Şampiyonlar Ligi'ne katılma fırsatı da kaçtı. Fenerbahçe ligin başında çok iyi başlamasında rağmen son zamanlarda aldığı üst üste yenilgiler zirve yarışından sarı lacivertlileri uzaklaştırdı. Haliyle UEFA'nın aldığı esnek kararların hepsinden yararlanamayacak. 

Sarı lacivertlilerin şuan için tek bir hedefi bulunuyor: Avrupa Ligi. Şampiyonlar Ligi fırsatını kaçıran Fenerbahçe Avrupa Ligi şansını iyi değerlendirmeli.

Yorumlar