TRABZONSPOR

UEFA kararı açıkladı! Trabzonspor CAS'a gidiyor

CAS'a başvurmak için UEFA Temyiz Kurulunun gerekçeli kararını bekleyen Trabzonspor Kulübü'ne karar bugün ulaştı.

UEFA kararı açıkladı! Trabzonspor CAS'a gidiyor

Kararın çevirisini yaptıran Trabzonspor, daha önce bu konuyla ilgili Avrupa'da çalıştığı hukuk şirketine talimat vererek CAS'a başvurmaya karar verdi. 

UEFA Temyiz Kurulu'nun şike ile ilgili gerekçeli kararı Trabzonspor'a bugün ulaştı. Temyiz Kurulu kararının kulübe ulaşmasıyla birlikte bordo mavililere CAS yolu açılmış oldu. 

Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin şikâyetleri UEFA Disiplin Kurulu tarafından görüşülmüş ve her ikisi de reddedilmişti. 

Fenerbahçe Kulübü,  Trabzonspor'un 3 maçta teşvik girişiminde bulunduğunu iddia ederek şikâyet etmiş bu talep UEFA Disiplin Kurulu tarafından reddedilmiş, Fenerbahçe daha sonra bu şikâyetini UEFA Temyiz Kurulu'na taşımıştı. Temyiz Kurulu Trabzonspor’un teşvik suçu işlemediğine ilişkin Disiplin Kurulu Kararını onayarak Fenerbahçe Kulübünün talebini reddetmişti.

Trabzonspor'a sürpriz hoca adayı

TALEPLER REDDEDİLMİŞTİ

Ayrıca Trabzonspor Kulübü de Fenerbahçe'nin 2010-2011 sezonunda şike yaptığını, TFF'nin gerekli cezaları vermediğini belirterek Fenerbahçe ve TFF aleyhine UEFA Disiplin Kurulu'na şikâyette bulunmuştu. Trabzonspor'un şikâyetini inceleyen UEFA Disiplin Kurulu şike olup olmadığını değerlendirmeden UEFA'nın yerel liglere müdahale yetkisi yok diyerek Trabzonspor'un da talebini reddetmişti. UEFA Temyiz Kurulu'na konuyu taşıyan Trabzonspor'a bir ret de oradan çıkmıştı.

UEFA Temyiz Kurulu her iki dosyadaki red kararının gerekçelerini içeren kararlarını bugün kulüplere tebliğ etti. Her iki kulübün de tebliğ tarihinden itibaren 10 gün içerisinde CAS'a başvurma hakları bulunuyor. Trabzonspor'da koltuğu bugün devralan Muharrem Usta ilk gününde yönetim kuruluyla bir değerlendirme yaparak konuyla ilgili CAS'a başvurma kararı aldı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER