DİĞER HABERLER

UEFA biletlere müdahale edecek

Kulüpler ve taraftarlardan gelen şikayetler üzerine harekete geçen UEFA, gelecek sezondan itibaren bilet fiyatları için bir tavan ücret belirleyecek.

UEFA biletlere müdahale edecek

UEFA, Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi’nde uygulanmak üzere yeni bir düzenlemeye imza atmaya hazırlanıyor. Ancak bu kez getirilecek yenilik, ligin yapısıyla alakalı değil; taraftarları ilgilendiriyor. 
 
Bir çok kulüpten şikayet var 
Konuyla ilgili Avrupa Kulüpler Birliği bünyesinde bir çalışma grubu oluşturuldu. Bayern Münih ve Liverpool kulüplerinden de deplasman maçları bilet fiyatları için şikayetler geldiği belirtildi. Bu iki kulüp sırasıyla Anderlecht ve Porto maçlarındaki ücretleri UEFA’ya şikayet etti. 
 
Bir bilete 730 TL istediler 
Şampiyonlar Ligi çeyrek finalindeki Barcelona-Manchester United eşleşmesi, son olarak yaşananlara tuz biber ekti. Barça Nou Camp’taki karşılaşma için ManU taraftarlarından bilet başı 117 euro (730 TL) istedi. 
 
Artık daha fazlası istenemeyecek 
Bu gelişmelerin ardından harekete geçen UEFA’nın, gelecek sezondan itibaren uygulanmak üzere tavan ücret uygulaması gerçekleştireceği belirtildi. Buna göre biletlere verilebilecek bir üst limit belirlenecek ve kulüpler, deplasmana gelen takımın taraftarlarından bu ücretin üstünde bir meblağ talep edemeyecek. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER