DİĞER HABERLER

Türkiye curlingde gelişmek istiyor

Curling sporunun Türkiye gelişim göstermesi amacıyla çalışmalar başlatıldı.

Türkiye curlingde gelişmek istiyor
Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları'nda tanışılan ve buzun satrancı olarak nitelendirilen curlingde Türkiye hedefini, dünyanın en başarılı ilk 10 ülkesi arasına girmek olarak belirledi.

Curling Milli Takımlar Teknik Direktörü Daniel Rafael, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kanada da dahil 5 ülkede antrenörlük yaptığını belirterek, buradaki kontratının 4 yıl ve üzeri olacağını söyledi.

Kariyerinde bir dünya şampiyonluğu, bir üniversite olimpiyatları, birkaç pasifik şampiyonluğu bulunduğunu, 2010 Kış Olimpiyatları'nda Çin kadın takımıyla bronz madalya kazandığını ifade eden Rafael, gelmesinde Erzurum'daki altyapı ve Türkiye'deki buz kalitesinin etkili olduğunu kaydetti.

Rafael, dünyadaki en iyi buzlardan birinin Türkiye'de bulunduğunu dile getirerek, "Bana önerilen teknik direktörlüktü. Bu şekilde daha fazla şeyi değiştirebilme şansınız oluyor. Hem Kocaeli'de hem Ankara'da hem de diğer illerde yeni curling alanları açarak, insanları buna katarak bu sporu geliştirebileceğimize inanıyorum. Amacımız, Türkiye'yi dünyadaki en iyi curling ülkelerinden biri yapıyor olmaktır" diye konuştu.

'CURLING REKRASYONEL SPOR OLARAK GELİŞTİRİLEBİLİR'
Türkiye'deki tek curling salonunun Erzurum'da bulunduğunu belirten Rafael, en az 2 salonun yapılması halinde sporun daha fazla yaygınlaşacağını savundu.

Rafael, tesisleşme anlamında curling arenası yapılmasının spor için iyi olacağını ifade ederek, ancak bunun yapılamaması durumunda İstanbul ve Ankara'da curling oynanabilecek ring yerlerinin oluşturulması gerektiğini söyledi.
"Türkiye'yi dünyadaki en iyi 10 curling ülkesinden biri haline getirmek istiyoruz" diyen Rafael, "Bundan dolayı olimpiyatlara katılmak istiyoruz. Bu bizim uzun süreli amaçlarımızdan biri olacak ama kısa süreli programlarda bazı sıkıntılar oluyor. Uzun süreli planlarımızın olması hem curlingi daha iyi yaymamızı hem de spor olarak daha fazla gelişmemize katkı sağlayacaktır. Curlingi sadece yarışmacı sporun dışında rekreasyonel spor olarak bir yerlere getirebilirsek daha fazla kesim tarafından tanınabiliriz" ifadesini kullandı.

Rafael, Türkiye'deki sistemin bazı kısımlarını değiştirerek devam edebileceklerini dile getirerek, şöyle konuştu:
'Sporcularımızı milli takım seviyesine hazırlamamız gerekiyor. Sporcuların seviyesi kötü değil. Bunu geliştiriyor olmamız gerekir. Bunu da hem milli takıma daha fazla sporcu alarak hem de sporu daha fazla yayarak geliştireceğimize inanıyoruz. Türkiye olarak curlingde B grubundayız. 2 yıl içinde kesinlikle A grubuna çıkmak istiyoruz. A grubuna çıkıldığında dünya şampiyonaları ve olimpiyatlar yolu karşınıza çıkıyor. İlk 3 sene içinde bunu başarabilirsek hem dünya şampiyonalarına hem de olimpiyatlara katılma şansımız olacaktır.'

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER