DİĞER HABERLER

Türk güreşçiler dünyanın zirvesinde!

Dünya Güreş Şampiyonasında tarih yazan güreçilerimiz dünyanın zirvesinde yer aldı.

Türk güreşçiler dünyanın zirvesinde!
Dünya Güreş Birliği (UWW) Erkekler Serbest ağır sıklette Olimpiyat şampiyonu olan ve bu yıl 5. Avrupa şampiyonluğunu elde eden Taha Akgül ile Kadınlar Serbest ağır sıkletinde de üst üste 2 kez Avrupa Şampiyonu olarak tarihe geçen Yasemin Adar dünya şampiyonasında favori olarak gösterildi.
 
AĞIR SIKLETİN EN İYİLERİ RIZA, YASEMİN VE TAHA
UWW, Dünya Güreş Şampiyonasına az bir zaman kala sıkletlerdeki favori listesini açıkladı. Son yıllarda büyük bir çıkış yakalayan Türk güreşi UWW tarafından da onaylanmış oldu. Geçtiğimiz günlerde Grekoromen’in ağır sıkleti olan 130 kiloda favori olarak milli güreşçimiz Rıza Kayaalp’i göstermişti. Bugün de Kadınlar Serbest ve Erkekler Serbest branşlarının ağır sıkletlerinde favori olarak iki güreşçimiz gösterilerek göğsümüzü kabarttı. Böylece Dünya güreşinde ağır sıkletlerin hepsinde Türk güreşçiler favori olarak gösterilerek tarihe geçmiş oldu.
 
GÜREŞ TARİHİNDE İLK KEZ TÜRK KADIN GÜREŞÇİ FAVORİ GÖSTERİLDİ
UWW, resmi sitesinde yer verdiği haberde Dünya Güreş Şampiyonasında mindere çıkacak güreşçiler arasında favorilerini açıkladı. Türk güreş tarihinde 2 kez Avrupa Şampiyonluğu elde eden milli güreşçimiz Yasemin Adar’ı 75 kilonun favorisi olarak açıkladı. Böylece UWW ve Türkiye tarihinde ilk defa bir kadın Türk güreşçi favori olarak ilan edilmiş oldu.
 
TAHA ŞAŞIRTMADI
Öte yandan Erkekler Serbest branşında da milli güreşçimiz Taha Akgül’ü 125 kiloda favori olarak gösterdi. 2016 Rio Olimpiyat Oyunlarında şampiyon olan ve bu yıl Avrupa Güreş Şampiyonasında 5. kez Avrupa Şampiyonluğunu kazanan Taha Akgül, geçtiğimiz günlerde UWW’nin belirlediği “Dünyanın En İyi Güreşçileri” listesinde de zirvede gösterilmişti
 
YASEMİN ADAR FRANSA’DA TARİH YAZDI
Dünya Güreş Şampiyonası'nda Kadınlar 75 kiloda mücadele eden milli sporcu Yasemin Adar, finalde Belaruslu Vasilisa Marzaliuk'u 5-4 yenerek, tarihi bir başarıya imza attı. 
 
Dünya Güreş Şampiyonası Fransa’nın başkenti Paris’te Kadınlar branşında 55, 58, 63 ve 75 kilolarında yapılan müsabakalarla başladı. 52 ülkenin katıldığı şampiyonada milli sporcumuz adeta tarih yazdı.
 
İLK DÜNYA ŞAMPİYONU KADIN GÜREŞÇİ YASEMİN ADAR OLDU
Şampiyonanın üçüncü günü müsabakaları Kadınlar branşında devam ediyor. 75 kiloda ülkemizi temsil eden milli güreşçimiz Yasemin Adar, 1/8 turunda Alman rakibi Maria Selmaier’i tuşla, çeyrek finalde 2017 Asya Şampiyonu Japon rakibi Hiroe Suzuki'i 6-1 skorla ve yarı finalde Avrupa ve Dünya üçüncüsü Estonyalı rakibi Epp Mae’yi 8-5 yenerek finale uzandı. Yasemin finalde karşılaştığı Belaruslu rakibi Vasilisa Marzaliuk’5-4 skorla devirdi ve Dünya Şampiyonu oldu.
TARİHE GEÇTİ
 
Altın madalyayı kazanan Yasemin Adar, Türkiye'nin kadınlarda dünya şampiyonluğu sevinci yaşayan ilk güreşçisi oldu.
 
GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Karşılaşma sonrasında düzenlenen törende Yasemin Adar'a altın madalyasını, Dünya Güreş Birliğinin (UWW) Türk Yönetim Kurulu Üyesi Rodika Maria Yakşi verdi.
 
İstiklal Marşı'nın okunduğu sırada Yasemin Adar ile Yakşi'nin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
 
ÖNCE ALTIN MADALYA SONRA EVLİLİK TEKLİFİ
Yasemin Adar, final müsabakasını kazanmasının ardından minderde evlilik teklifi aldı. Karşılaşmanın bitiminden sonra Türk bayrağı ile salonda tur atan milli güreşçi, daha sonra büyük bir sürpriz yaşadı.
 
Mindere çiçek ve yüzükle çıkan Erdem Yiğit, diz çökerek Yasemin Adar'a evlilik teklifinde bulundu. Teklifi kabul ettiği görülen milli güreşçi, yüzüğü parmağına takarak Erdem Yiğit'e sarıldı
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER