FENERBAHÇE

Turgay Demir Aziz Yıldırım'ın FETÖ kararsızlığını yazdı

Fotomaç Yazarı Turgay Demir, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın FETÖ'ye yönelik suçlamaları hakkında dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Turgay Demir Aziz Yıldırım'ın FETÖ kararsızlığını yazdı

15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında futbol camiasında oluşan kafa karışıklığına açıklık getiren Turgay Demir, Aziz Yıldırım'ın kafasının FETÖ konusunda net olmadığını ima etti.

Fenerbahçe yöneticilerinin kontrolündeki internet sitelerine de sert mesajlar veren Demir, "Şu bilinen bir gerçekçi suyun bulanması, herkesin aynı şekilde suçlanması en çok fetö terör örgütünün işine yaramaktadır. Kamuoyu bu çeteye odaklanması gerekirken, sosyal medyadaki yaygın kanıya göre Aziz Yıldırım ya da İlhan Ekşioğlu tarafından uzaktan kumanda ile idare edilen, 12.numara.org ve fenerist.com adlı internet siteleri, sosyal medyada bir kaos ortamı yaratmak, 15 Temmuz’dan sonra doğan birlik ve beraberlik havasını bozmak için yoğun bir çaba içine girmiş görünmektedirler…" dedi.

İşte Turgay Demir'in o açıklaması:

KAMUOYUNA ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMA...

3 Temmuz öncesinde “Denizli’de şike var!” diyerek elinde hiçbir delil yokken Galatasaray camiasını suçlayan Aziz Yıldırım ne yapmak istiyordu? Şike sürecindeki tapelerini kabul eden Aziz Yıldırım aynı tapelerle Trabzonspor’u UEFA’ya şikayet ederken kumpastan neden bahsetmedi? Çok iyi Fenerbahçeli olarak bilinen ünlü işadamı Hamdi Akın’ı, hem de kongre salonunda, “Tapelerde senin Trabzon’u desteklediğini gördük!” diye suçlarken, kendi tapelerini de legalleştirmiş olmuyor muydu?

Ve en önemli konu…

2011 yılından beri “Bu şike meselesi değil devlet meselesi” diyen Aziz Yıldırım, o tarihte devletin bilmediği bir şeyler mi biliyordu? Biliyorsa nereden biliyordu?

Bilgilerini devletle paylaştı mı?

Hapisten çıktıktan sonra CNN’de Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programına katılan Aziz Yıldırım orada yaptığı açıklamada çok ilginç konulara değinmişti:

İşte o açıklamalardan bazıları:

GÜLEN’İN SES KAYITLARININ YAYINLANMASI OPERASYONDUR

“Fethullah Gülen'in ses kayıtlarının yayınlanması da bana göre operasyondur. İktidar yanlış yaptı o zaman."

CEMAAT YAPMADI HÜKÜMETLE BİRLİKTE YAPTILAR

Yıldırım: "Cemaat Fenerbahçe'yi ele geçirmek istiyor dedim. Neden bunu söyledim? Yanımıza gelen herkes bunları aktarıyorlardı. Ben ilk kez Silivri'de, konu şike değildir, memleket elden gidiyor dedim. Cemaat kanadından da, hükümet kanadından da, bunu yapanlar bizden değildir dediler. Cemaatçiler, "Bunlar bizden değil" dediler. Sayın Başbakan da aynısını söylüyor. Ben de dedim ki, bunu bir gladio yapıyor. İki tarafa da bağlı olmayan, bir gladio... Fethullah Gülen, "Benim kalbimde size karşı bir kötülük yok" dedi. Biz yapmadık vs. demedi.

Ben yurtdışında verdiğim röportajda cemaat yaptı demedim. Başta cemaatin yaptığını algıladığımı, fakat bunu hükümetle birlikte yaptıklarını ifade ettim.

GÜLEN’LE KONUŞTUM TEŞEKKÜR ETTİM!

Fethullah Gülen'le telefonda konuştum. Beni hapisten çıkınca aradı, geçmiş olsun dileklerini iletti. Kendisinin ilgisi olmadığını söyledi. Ben de teşekkür ettim.”

Aziz Yıldırım’ın sadece yukarıdaki açıklamaları dikkatle incelendiğinde, kendilerine kumpası kimlerin kurduğuna bir türlü karar veremediğini (!) açıklamanın başında “cemaat yaptı” derken, cümlenin sonunda “Yurtdışında verdiğim ropörtajda cemaat yaptı demedim, hükümetle birlikte yaptıklarını ifade ettim!” diyerek nasıl bir çelişkiler yumağı oluşturduğunu görmek zor değildir. Aziz Yıldırımın'ın; “Cemaat Fenerbahçe’yi ele geçirmek istiyor” şeklindeki sözlerini ve de aynı paragrafta kurduğu şu cümleyi; “Cemaat yaptı demedim, hükümetle birlikte yaptılar dedim” dikkate aldığımızda, hükümet ve cemaat Fenerbahçe’yi ele geçirmek istiyor, şeklinde mi anlamamız dahi mümkündür... Bu nasıl bir açıklamadır ve bu nasıl memleket sevdasıdır anlayabilen varsa beri gelsin… Devam edelim…

Eğer bu devlet meselesiyle ve siz bu konudan şu ya da bu şekilde, hem de taaa 2011 yılında, yani daha devlet bu konularda bilgi sahibi değilken, haberdar olduysanız, hapisten çıktıktan sonra sizi arayan terör örgütü başı Fetö’ye neden teşekkür ettiniz, sayın Yıldırım? Neden!?

Sizi hapse atan, kumpas kuran, alnınıza şike lekesi süren devlete de tuzak kurduğunu düşündüğünüz terörist başına isyan etmeniz, hatta hakaret etmeniz gerekmez miydi?

Tüm bu sorulara cevap ararken, tapeleri hatırladığımızda fetönün yüksek yargı imamı Osman Karakuş'un, TFF kurullarına Aziz Yıldırım tarafından önerildiğini de hatırlamalıyız... Dahası, aynı Aziz Yıldırım'ın, sporla uzaktan yakından ilgisi olmayan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na birilerini sokmaya çalışma gayretlerini de yine tapelerden hatırlamamız gerekir...

Yani Aziz Yıldırım adına, bu millete samimiyetle verilmesi gereken bir çok cevap ver ve kamuoyu bu cevapları sabırsızlıkla beklemektedir.

İşin bir tarafı bu ama öteki tarafı da en az bu kadar vahim. Vatan toprakları dünya tarihinin gördüğü en kanlı, en alçakça darbe kalkışmasına sahne olmuş, 240 vatandaşımız şehadet şerbetin içmişken kendi ikballerinin dertlerine düşenler garip şekilde suyu bulandırmak istemektedirler…

Şu bilinen bir gerçekçi suyun bulanması, herkesin aynı şekilde suçlanması en çok FETÖ terör örgütünün işine yaramaktadır. Kamuoyu bu çeteye odaklanması gerekirken, sosyal medyadaki yaygın kanıya göre Aziz Yıldırım ya da İlhan Ekşioğlu tarafından uzaktan kumanda ile idare edilen, 12.numara.org ve fenerist.com adlı internet siteleri, sosyal medyada bir kaos ortamı yaratmak, 15 Temmuz’dan sonra doğan birlik ve beraberlik havasını bozmak için yoğun bir çaba içine girmiş görünmektedirler…

Adı geçen siteler, insanların eski resimlerini, eski twitlerini kullanıp suyu bulandırmaya çalışıyorlar bazen de sahte ekran görüntülerini tiwit olarak yaymaktadırlar.

Mehmet Demirkol'dan kendine küfür ayarı

Memleketin içine düştüğü yangın ortamında milletin kenetlenmesini engelleyen, her hangi bir sebeple ters düştükleri tüm insanları fetöcü olarak yaftalayan 12.numara.org ve fenerist.com adlı sitelerdeki görevlilerin ve de onların yöneten “gizli elin” gerçek amaçları toplumda kin ve nefret duygularının yayılması, suyun bulanması ve sıranın gerçek fetöcülere gelmesinin geciktirilmesi olabilir mi, diye düşünmeden edemiyor insan?

Ben kişisel olarak hem 12.numara.org’a, hem fenerist.com’a davalar açtım. Benim dışımda spor ailesinden ondan fazla kişinin açtığını da duydum ve bazılarını da biliyorum. Bu kişiler, “kanun bize ulaşamaz” rahatlığıyla, toplumu germeye, huzur ortamını bozmaya ve bir anlamda fetöcülerin istediği ortamı yaratarak onlara hizmet etmeye devam etmektedirler.

Devlet bu önemli konuyu çözmenin bir yolunu acil şekilde bulamazsa bu tetikçi sitelerin tüm toplumu birbirine düşürmesi an meselesidir.
Kamuoyuna saygılarımla.

Yorumlar
TREND HABERLER