AVRUPA LİGİ

Trabzon'u üst tura Henrique taşıdı

Trabzonspor, ilk maçta Avni Aker'de 4-2 mağlup ettiği Derry City ile İrlanda'da karşılaştı. Bordo-mavililer karşılaşmayı 3-0'lık skorla kazandı.

Trabzon'u üst tura Henrique taşıdı
UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu karşılaşmasında temsilcimiz Trabzonspor, ilk maçta Avni Aker'de 4-2 mağlup ettiği Derry City ile İrlanda'da karşılaştı. Bordo-mavililer The Brandywell Stadı'nda oynanan karşılaşmayı 3-0'lık skorla kazandı. 

DERRY CİTY-TRABZONSPOR MAÇININ ÖNEMLİ DAKİKALARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN... 
 
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 beraberlikle sonuçlanırken, maçın 2. devresinde goller geldi. Trabzonspor'da sahneye çıkan Paulo Henrique, 56. ve 82. dakikalarda attığı gollerle 2 farkı getirdi. Son dakikada da genç oyuncu Abdülkadir'in attığı gol 3-0'lık skoru belirledi.

Bu skorun ardından Trabzonspor, bir üst tura adını yazdırdı. Karadeniz ekibi 3. Eleme Turu'nda Belarus ekibi Dinamo Minsk ile karşı karşıya gelecek. İlk maç 1 Ağustos'ta deplasmanda oynanacakken, rövanş 8 Ağustos'ta Trabzon'da yapılacak. 
 
İLK DEVRE SESSİZ GEÇTİ!

İlk yarı boyunca istediği pozisyonları bulamayan Trabzonspor, rakibinin de ataklar geliştirmesine izin vermedi. Bordo-mavililerde rakibe verilen pozisyonlarda ise kaleci Onur Kıvrak sahneye çıkarak golü önledi.

Derry City, ilk 45 dakikada kanatlardan geliştirdiği ataklarla gol bulmaya çalışırken, kaleci Onur ve Trabzonspor savunmasının yerinde müdahaleleri ev sahibi ekibin skor üretme çabalarını sonuçsuz bıraktı. Karadeniz temsilcisi, ilk yarının son dakikasında Volkan ile gole çok yaklaştı ancak Derry City savunması topu gol çizgisinden çıkarmayı başardı.

2. YARIDA BEKLENEN GOL GELDİ!

2. yarıya daha istekli başlayan Trabzonspor, gol arayan rakibine karşı kontra ataklarla etkili oldu. Bordo-mavililer aradığı golü de 56. dakikada buldu.

Hızlı gelişen Trabzonspor atağında rakip ceza alanın önünde topla buluşan Olcan, ceza alanına girmek isterken, rakibi meşin yuvarlağa müdahale etti ve kale sahası çizgisi yakınlarındaki Henrique önüne düşen topu boş ağlara gönderdi.

HENRIQUE MAÇI BİTİRDİ!

Yediği golden sonra moral olarak oyundan düşen İrlanda temsilcisine karşın, Trabzonspor hızlı paslarla rakip yarı alana geçmeye başladı.

82. dakikada gelişen kontra atakta Volkan'ın pasında topla ceza alanında buluşan Henrique, karşı karşıya pozisyonda düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve kendisinin ve takımının 2. golünü attı.

Son dakikada da genç oyuncu Abdülkadir sahneye çıktı ve farkı üçe çıkarırken, kalan dakikalarda başka gol olmadı. Trabzonspor bir üst tura çıktı. Bordo-mavililer 3. Eleme Turu'nda Dinamo Minsk ile karşılaşacak.  
 
Derry City: 0 - Trabzonspor: 3

Stat: Brandywell

Hakemler: Michael Lerjeus, Henrik Andren, Per Brogevik (İsveç)

Derry City: Doherty, Madden, Greacen, Shane McEleney, Osbourne, Higgins, Molloy, McBride, Kavanagh, McDaid, Patrick McEleney

Trabzonspor: Onur, Zeki Yavru, Mustafa, Giray, Celutska, Aykut, Volkan Şen, Colman, Adrian, Olcan, Henrique

Sarı kartlar: Dk. 35 Giray (Trabzonspor), Dk. 42 Greacen (Derry City) 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER