TRABZONSPOR

Trabzonspor'un yeni transferi Kucka İstanbul'da

Başkan Muharrem Usta ile İtalya'nın Milano kentinden özel uçakla yola çıkan Kucka, İstanbul Atatürk Havalimanı'na geldi.

Trabzonspor'un yeni transferi Kucka İstanbul'da

Trabzonspor bir süredir kadrosuna katmak için uğraştığı Juraj Kucka'yı kadrosuna katmayı başardı. Bordo-mavili ekip, yıldız oyuncunun transferini KAP'a bildirdi.

50. yılda şampiyonluk parolasıyla sezona hazırlanan Trabzonspor, Celta Vigo'dan kiraladığı Belçikalı sol kanat Theo Bongonda'nın ardından ikinci yabancı transferini gerçekleştirdi. Bordo-mavililer uzun süredir görüşmelerde bulunduğu Milan'ın 30 yaşındaki ön liberosu Juraj Kucka'yı da dün sabaha karşı İstanbul'a getirdi.

BAŞKAN USTA MÜJDELEDİ

Başkan Muharrem Usta, dün gece yarısı Kucka'nın Trabzonspor uçağına binerken çekilen fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak taraftarı heyecanlandırdı. Usta ayrıca "Çeşitli nedenlerden çok uzadı" dedikten sonra "Yolculuk vakti" mesajını paylaştı. Özel uçağın uçuş izinlerinin gecikmesi nedeniyle sabaha karşı İstanbul'a inen Kucka, havalimanında uyuma pahasına kendisini bekleyen Trabzonsporlu taraftarlarca coşkuyla karşılandı.

BONSERVİSİ 6 MİLYON EURO

Kulübü ve kendisiyle her konuda anlaşma sağlanan Slovak orta sahanın bugün sağlık kontrolünden geçirilmesi bekleniyor. Kucka ile daha sonra 3 yıllık resmi sözleşme imzalanacağı öğrenildi. Kucka'nın Trabzon'da kulüp ve antrenman tesislerini gezdikten sonra Trabzonspor'un Macaristan kampına katılacağı belirtildi. Sky İtalia, Trabzonspor'un bu transfer için Milan'a 6 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceğini iddia etti. Kariyerine ülkesinde Podbrezova takımında başlayan Juraj Kucka, sırasıyla Ruzomberok, Sparta Prag, Genoa ve son olarak AC Milan takımlarında görev yaptı.

68 MAÇTA 5 GOL 6 ASİST

İki yıldır Serie A'nın güçlü ekibi Milan'da oynayan tecrübeli futbolcu, 2015-16 sezonunda 35 maçta 1 gol, 4 asist, geçen sezon ise 33 maçta 4 gol ve 2 asistlik performans sergiledi. Esas mevkisi ön libero olan Juraj Kucka, orta sahanın diğer mevkilerinde de oynayabiliyor. 1.86 boyundaki oyuncu, bitmeyen enerjisi ve mücadeleci ve hırslı stili ile tanınıyor. Kucka'nın Trabzonspor'a orta sahada büyük güç katması bekleniyor.

56 KEZ MİLLİ FORMAYI GİYDİ

Slovakya Milli Takımı'nın değişmez oyuncuları arasında yer alan Kucka, 56 kez milli formayı giydi. Orta sahada rakiplerine bir kene gibi yapışan yıldız, fırsat buldukça hücuma da destek veren, aralara girip gol kovalayan bir yapıda..

Edin Visca Trabzonspor ile anlaştı

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER