FUTBOL

Trabzonspor'un Akyazı Projesi hız kazandı

Tanıtımının yapıldığı 2006 Ekim ayından bu yana sadece alt dolgu çalışması tamamlanabilen proje hız kazandı.

Trabzonspor'un Akyazı Projesi hız kazandı - Sayfa 1

Tanıtımının yapıldığı 2006 Ekim ayından bu yana sadece alt dolgu çalışması tamamlanabilen proje hız kazandı. Bordo mavili camianın bir an önce tamamlanmasını beklediği 40 bin kişilik Akyazı Stadı'nın da inşa edileceği alanda üst dolgu ve fore kazık çakma çalışmaları başladı.

Trabzonspor'un Akyazı Projesi hız kazandı - Sayfa 2

"BİR RÜYA GERÇEK OLUYOR" DHA'ya açıklamalarda bulunan yüklenici firma sahibi Süleyman Emirzeoğlu, projenin artık hayata geçtiğini vurgularken şunları söyledi:

Trabzonspor'un Akyazı Projesi hız kazandı - Sayfa 3

"Çok kişi, (Olmaz) dedi ama bir rüya gerçek oluyor. Yaklaşık 10 gün önce imzalarımızı attık ve imzanın atılmasının ardından hemen çalışmalara başladık. Bu stadın tamamlanması için 700 gün süre var. Aksama olacağı söylentilerinin gerçekle ilgisi yok. Stadın yapımı için şu anda yoğun şekilde çalışıyoruz."

Trabzonspor'un Akyazı Projesi hız kazandı - Sayfa 4

"4700 ADET KAZIK ÇAKILACAK" Süleyman Emirzeoğlu, alana 1.5 milyon metreküp üst dolgu yapılacağını belirtirken şunları söyledi: "Yaklaşık 2 metre yüksekliği olacak üst dolgu ve fore kazık çalışmalarına 1 hafta önce başladık. Çift vardiya sistemi ile bu çalışmayı 700 günde tamamlanacak. 4700 fore kazık çalışması ise önümüzdeki hafta başlıyor. Kazıklar 30 metre derinliğe inecek, stadyum bu kazıkların üzerine kurulacak. Bulunduğumuz bölge 4'üncü derece deprem kuşağı olduğu için kazıklar, bu işin olmazsa olmazıdır. İşin en zor yönü bu ama çalışma 4 ayı geçmeyecek. Dolguda 1'inci sınıf malzeme kullanıyoruz. Projeye son sürat devam ediyor."