TRABZONSPOR

Trabzonspor ne zaman kuruldu Trabzonspor teknik direktörü ve oyuncuları kim?

Trabzonspor ne zaman kuruldu Galatasaray teknik direktörü, başkanı ve oyuncuları kim? Trabzonspor'un puan durumu ve Trabzonspor'un maç fikstürü haberimizde. Trabzonspor 'un güncel kadrosuna, takımda yer alan oyunculara ve oyuncularla ilgili bilgilere bu haber üzerinden ulaşabilirsiniz.

Trabzonspor ne zaman kuruldu Trabzonspor teknik direktörü ve oyuncuları kim?

Trabzonspor tarihi üzerine yapılan çalışmaların birçoğu, hikâyeyi 1967’den değil, çok daha eskilerden başlatır. Bordo-Mavi renklere sahip Karadeniz Fırtınası, 2 Ağustos 1967 günü resmi olarak kurulmuştur; ancak kentin spor geçmişi 20. yüzyılın başlarına dek uzanır. 

Karadeniz Fırtınası, 1975-1985 yılları arasında toplamda 6 lig şampiyonluğu, 6 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 3 Türkiye Kupası ve 3 Başbakanlık Kupası’nı müzesine götürmeyi başardı. Trabzonspor maçlarını Medical Park Stadyumu'nda oynamaktadır.. Trabzonspor'un armasında bordo ve mavi renkler hakimdir

TRABZONSPOR KURULUŞ TARİHİ: 2 Ağustos 1967

TRABZONSPOR KURUCULARI: İdmangücü, İdmanocağı SK, Karadenizgücü, Martıspor

TRABZONSPOR BAŞKANI: Ahmet Ağaoğlu

TRABZONSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ: Ünal Karaman

TRABZONSPOR 2019 KADROSU: Arda Akbulut, Muzaffer Cem Kablan, Uğurcan Çakır, Kağan Moradaoğlu, Oğuzhan Açıl, Luis Ezequiel Ibáñez, Hüseyin Türkmen, Seyed Majid Hosseini, Kamil Ahmet Çörekçi, Ali Osman Karnapoğlu, João Pedro da Silva Pereira, Abdülkadir Ömür, Filip Novák, Behlül Aydın, Yusuf Yazıcı, Hugo Rodallega Martínez, Anthony Nuatuzor Nwakaeme, 

TRABZONSPOR LOGOSU:  Trabzon'da uzun yıllar süren İdmanocağı-İdmangücü rekabetinde Sarı-Kırmızı ve Yeşil-Beyaz renkler hâkimdi. Trabzonspor'un renkleri bu renklerin dışında olmalıydı. Trabzon'u ve Karadeniz'i simgeleyen renkler aranıyordu. Bu konuda yarışma açılması da gündeme geldi ancak sonra vazgeçildi. Renk için geceli gündüzlü toplantılar düzenleniyordu. Dört toplantıdan sonuç alınamamıştı. Beşinci toplantıda her şey bitecekti. Artık taraftarın da sabrı kalmamıştı. Dönemin Federasyon Başkanı Orhan Şeref Apak sorunu çözmeye çalışırken Federasyon Genel Müdürü Ulvi Yenal'ın makamında toplanan taraflar iki kulübün renklerinden farklı bir rengin seçilmesi üzerinde yoğun tartışmalar gerçekleştirirler. Yaşanan gelişme üzerine sabrı taşan Yenal iki kulübün temsilcilerinden birer renk seçmesini talep eder. Böylelikle İdmanocağı grubu "koyu bordo", İdmangücü ise "açık mavi" üzerinde görüş bildirir. Sonuçta Trabzonspor'u kuran iki köklü kulüp renk konusunu "BORDO-MAVİ" diye karara bağlarlar. “T” ve “S” harfleri de “Trabzonspor” u temsil eder.

TRABZONSPOR PUAN DURUMU:

TRABZONSPOR FİKSTÜR: 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER