AVRUPA LİGİ

Trabzonspor Lokeren karşısına çıkıyor

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda bugün Lokeren ile deplasmanda karşılaşan Trabzonspor, yerini korudu..

Trabzonspor Lokeren karşısına çıkıyor
UEFA Avrupa Ligi'nde Lokeren'e konuk olan Trabzonspor, rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Trabzonspor, geriye düştüğü Lokeren deplasmanından puanla ayrılmayı başardı.. Rakibine ikili averajda da üstünlük sağlayan bordo mavililer, gruptan çıkma yolunda yakaladığı avantajı artırarak son iki haftaya taşıdı.

LOKEREN TRABZONSPOR MAÇININ ÖNEMLİ DAKİKALARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Maça Belçika ekibi, deyim yerindeyse golle başladı. Henüz 5. dakikada Lokeren, Patosi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Mbaye Leye'nin ceza sahası içine gönderdiği topu Dutra Junior, Ayanda Patosi'ye çıkardı. Patosi'nin ilk şutunda kaleci Fatih Öztürk gol izni vermezken; dönen topu bir kez daha önünde bulan Ayanda Patosi bu kez affetmedi ve topu Trabzonspor ağlarıyla buluşturdu.

Deneme

18'inci dakikada Kevin Constant'ın sol kanattan cezasahası içerisine yaptığı ortaya Yatabare gelişine müthiş vurdu. Top ağlarla buluşsa da hakem pozisyonun ofsayt olduğunu belirledi.

22. dakikada soldan yine Constant ortaladı, Yatabare'nin kafa vuruşunda top az farkla üstten auta gitti.

HALİLHODZİC YİNE ATILDI
29'uncu dakikada yapılan sert faul sonrasında Trabzonspor teknik direktörü Vahid Halilhodzic verdiği aşırı tepkiden dolayı hakem Gianluca Rocchi tarafından tribüne gönderildi. Boşnak teknik adam, Süper Lig'de Başakşehir ve Avrupa Ligi'nde Legia Varşova maçlarının ardından 3. kez tribünlere gönderdi.

42'inci dakikada Lokeren çok tehlikeli geldi. Pauw, defansın arkasına atılan topla kaleci Fatih'le karşı karşıya kaldı. Fatih'ten dönen top Dutra'nın önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda son anda araya giren Belkalem kendini topa siper etti ve kaleye giden topu çıkararak mutlak golü önledi. Dönen top Trabzon atağı başladı. Son olarak Bosingwa, cezasahası sağ yan çizgisi üzerinde topla buluştu. Şık çalımla önündeki defans oyuncusundan kurtulup çaprazdan sert vurdu. Ancak top az farkla auta gitti.

TRABZON 45'TE VURDU
45. dakikada Trabzonspor, Majeed Waris'in golüyle maçta beraberliği sağladı. Ortasahaya yakın bölgede Carl Medjani'nin uzun pasıyla cezasahası sağ çizgisi yakınında buluştu. Malili oyuncu sağdan cezasahasına girerken çaprazdan müthiş vurdu. Kaleci Boubacar Barry'nin ellerine çarpıp direkte patlayan top kale ağzına düştü. Pozisyonu iyi takip eden Majeed Waris, boş ağları havalandırdı ve 1-1'lik eşitliği sağladı. İlk yarı da bu golle 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya Trabzonspor hızlı başladı. Ortasahadan başlayan atakta son olarak Waris cezasahası sol içinde sert vurdu. Top defansa çarpıp kornere gitti.

BELÇİKA DA ONLARA TRABZON ANCAK...
61'inci dakikada Trabzonspor taraftarları tribünlerde yaktığı meşaleleri daha sonra sahaya attı. Hakem maçı durdururken, mücadele meşalelerin sahadan temizlenmesinin ardından yeniden başladı.

64'üncü dakikada Yatabare, mutlak gol fırsatında kaleciye takıldı. Waris'in kafayla penaltı noktası üzerine doğru indirdiği topla buluşan Yatabare şutunu çekti. Ancak Malilinin vuruşunda Barry, ayaklarıyla topu kornere gönderdi ve mutlak golü önledi. 75'te cezasahası sol içine gönderilen topla Leye, kaleci Fatih'le karşı karşıya kalmak üzereyken son anda araya giren Belkalem topu kornere gönderdi ve mutlak gol tehlikesini önledi. Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadığı ve karşılaşma 1-1 sona erdi. Bu skorun ardından puanını 7'ye çıkan Trabzonspor, 2. tur yolunda önemli avanta jelde etti. Lokeren ise 4 puanda ve 3. sırada kaldı.

7 yabancıya görev verdi

UEFA Avrupa Ligi L Grubu 4. haftasında deplasmanda Belçika'nın Lokeren takımına konuk olan Trabzonspor'da, teknik direktör Vahid Halilhodzic ilk 11'de 7 yabancı oyuncusuna görev verdi.

Lokeren ile ilk oynanılan karşılaşmada 8 yabancı oyuncusunun tamamını ilk 11'de oynatan Boşnak teknik adam, Belçika temsilcisi karşısında sadece yabancı oyunculardan Cardozo'yu yedek kulübesinde oturttu.

İlk maçta Cardozo ve Yatabare olmak üzere çift forvet sahaya süren Halilhodzic, bu kez tek forvet tercih etti. Halilhodzic, Lokeren ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanılan ve bordo mavili takımın 2-0 kazandığı karşılaşmanın 11'ine göre 2 oyuncu değişikliğine gitti.

İlk maçın 11'inde forma giyen Zeki Yavru ve Cardozo'nın yerine Musa Nizam ve Fatih Atik, bu kez görev yaptı.

Fatih Atik sürprizi
Bordo mavili takımın en son 2 Ekim'de UEFA Avrupa Ligi'nde Legia Varşova ile oynadığı maçta forma giyen Fatih Atik, sürpriz şekilde kadroda yer aldı. 1'i UEFA Avrupa Ligi, 4'ü de Spor Toto Süper Lig'de olmak üzere 5 resmi maçta ilk 11'de oynayamayan futbolcu, Lokeren maçıyla tekrar formasına kavuştu.

Lokeren'de tek eksik
Lokeren'de ise golcü oyuncu Hans Vanaken, cezası nedeniyle karşılaşmada forma giyemedi. Lokeren Teknik Direktörü Peter Maes'in basın toplantısında, sakatlıkları bulunan ve maç saati durumlarının belli olacağını açıkladığı De Pauw ile Overmeire ise 11'de forma giydi.

Başkan Hacıosmanoğlu da izledi
Trabzonspor Kulübü Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da dün gece özel uçak ile Belçika'ya gelerek bordo mavili takımın karşılaşmasını izledi. Kafileyle Gent'e gelen Kulüp Asbaşkanı Ali Kemal Başaran, yöneticiler Köksal Sadıklar, Onur İncehasan ve Erol Ağaoğlu da karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

Trabzonspor'un eski teknik direktörü Belçikalı Urbain Breams ve eski kalecisi Jean Marie Paff ile eski futbolcularından Gineli İbrahima Yattara da karşılaşmayı izledi. Eski takımlarını yalnız bırakmayan Breams, Paff ve Yattara, bordo mavili taraftarlar da fotoğraf çektirdi.

Trabzonspor'a bin 500 kişilik taraftar desteği
Lokeren kentinde 12 bin kişilik seyirci kapasitesi bulunan Daknam Stadı'nda oynanan karşılaşmaya bordo mavili taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Kulübün internet sitesinden satışa çıkarılan bin 500 bileti tüketen bordo mavili taraftarlar, stadyumda yerlerini alarak takımlarını destek verdi. Bazı taraftarlar, Lokeren seyircisine ayrılan bölümden de bilet alarak karşılaşmayı izledi.

Belçika'da ve çevredeki ülkelerden gelen taraftarlar, bordo mavili takımı Belçika'da yalnız bırakmadı. Lokeren Kulübü, bordo mavili taraftarlara maç öncesi özel uyarılarda bulundu .

Tribünlerin tamamen dolduğu karşılaşmada bordo mavili taraftarlar bulundukları tribüne Türk bayrakları asarken, Lokerenli taraftarların da Yunanistan bayrağı astıkları gözlendi.

Öte yandan Trabzonsporlu futbolcular, maç öncesi konakladıkları Gent Şehri'ni gezdi. Bordo mavili futbolcular, sabah otelde yaptıkları kahvaltının ardından tarihi özellikleriyle dikkati çeken Gent kentinde, nehir kenarında yürüyüş yaparak fotoğraf çektirdi.

Dostluk yemeği
Lokeren Kulübü tarafından, Trabzonspor Yönetim Kurulu ve UEFA temsilcine yemek verildi. Yemeğe, Kulüp Asbaşkanı Ali Kemal Başaran ve yöneticiler Erol İbrahimağaoğlu, UEFA Temsilcisi Dennis Cruise, Lokeren Kulübü Başkanı Roger Lambrecht ve kulüp yetkilileri katıldı.

Yemekte iki kulüp yetkilileri birbirlerine başarı dileyerek hediye verdi.

Lokeren: 1 - Trabzonspor: 1

Stat: Daknam

Hakemler: Gianluca Rocchi, Gianluca Cariolato, Alessandro Giallatini (İtalya)

Lokeren: Barry, Galitsios, Maric, Scholz, Odoi, Persoons, Overmeire, Junior Dutra, Patosi, De Pauw, Leye

Trabzonspor: Fatih Öztürk, Bosingwa, Belkalem, Papadopoulos, Musa Nizam, Medjani, Constant, Fatih Atik, Mehmet Ekici, Waris, Yatabare

Goller: Dk. 5 Patosi (Lokeren), Dk. 45+2 Waris (Trabzonspor)


 TRABZONSPOR

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER