TRABZONSPOR

Trabzonspor Gençlerbirliği maçının sonucu ve özeti

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Trabzonspor evinde konuk ettiği Gençlerbirliği'ni 90+2. dakikada Mehmet Ekici'nin attığı golle 1-0 yendi.

Trabzonspor Gençlerbirliği maçının sonucu ve özeti

Kötü bir sezon geçiren ve teknik direktör Şota ile yollarını ayıran Trabzonspor, Gençlerbirliği karşısında etkili olamasa da Mehmet Ekici'nin son dakika golüyle 3 puanın aldı...   

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Trabzonspor, Gençlerbirliği'ni 1-0 yendi. Teknik Direktör Şota Arveladze ile yolların ayrılmasının ardından Sadi Tekelioğlu yönetiminde mücadeleye başlayan bordo-mavililer, 90+2. dakikada Mehmet Ekici'nin attığı golle sahadan 3 puana ayrıldı. 

Trabzonspor - Gençlerbirliği maçının fotoğrafları

Trabzonspor: 1 - Gençlerbirliği: 0

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler:  Halis Özkahya, Kemal Yılmaz, Hakan Yemişken

Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Cavanda, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Alper Uludağ, Mbia, Okay Yokuşlu, Özer Hurmacı, Marin, Sefa Yılmaz, N'Doye

Gençlerbirliği: Hopf, Ahmet Oğuz, Ahmet Çalık, Kulusic, Latovlevici, Landel, Skulason, Tomic, İrfan Can Kahveci, Berat Tosun, Stancu

Gol: Dk. 90+2 Mehmet Ekici  

MAÇTAN NOTLAR 

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Gençlerbirliği'ni konuk eden Trabzonspor, Şota Arveladze ile yolların ayrılmasının ardından göreve getirilen teknik direktör Sadi Tekelioğlu yönetiminde ilk maçına çıktı.

Trabzonspor'u en son 2001-2002 sezonunda çalıştıran ve gençlik geliştirme teknik sorumlusuyken Arveladze'nin ayrılmasının ardından geçici olarak takımın başına getirilen Tekelioğlu, 14 yıl aradan sonra Hüseyin Avni Aker Stadı'nda görev yaptı.

5 FARKLI OYUNCU 

Teknik direktör Tekelioğlu, geçen hafta Medipol Başakşehir'e 1-0 mağlup olunan karşılaşmanın ilk 11'ine göre Gençlerbirliği maçında 5 farklı isime görev verdi.

Bordo-mavili takımda, kart cezalısı Douglas Franco Teixeira, sözleşmesini fesheden Kevin Constant kadroda yer almazken Oscar Cardozo, Mehmet Ekici ve Erkan Zengin, Tekelioğlu tarafından yedek kulübesinde oturtuldu. Mustafa Yumlu, Dame N'Doye, Alper Uludağ, Marko Marin ve Sefa Yılmaz ise 11'de görev alan isimler oldu.

FORVETTE N'DOYE, CARDOZO YEDEK

Trabzonspor'da Tekelioğlu, ligin geride kalan 11 haftasında gol atma başarısı gösteremeyen Senegalli oyuncu N'Doye'yi forvette görevlendirdi.

En son ligin 7'nci haftasındaki Torku Konyaspor maçında ilk 11'de oynayan Senegalli forvet, 4 hafta sonra ilk 11'de görev alırken Cardozo yedek kulübesinde oturdu.

Kart cezası bulunan Douglas'ın yokluğunda Mustafa Yumlu, forma giydi. Takımdan ayrılan Constant'ın yerine Alper Uludağ sol kanatta oynayan isim oldu. Orta alanda Mehmet Ekici'nin yerine Marin, Erkan Zengin'in yerine de Sefa Yılmaz oynadı.

Bordo-mavililerde, cezalı Douglas'ın yanı sıra takımdan ayrılması gündemde olan Carl Medjani, sakatlığı bulunan Yusuf Erdoğan ve izinli Estaban Alvarado 18 kişilik kadroda yer almayan diğer isimler olarak dikkati çekti.

Gençlerbirliği'nde, sarı kart cezalısı El Kabir ile milli takımdan sakat dönen Djalma Campos, Trabzonspor'a karşı forma giyemedi.

TARAFSIZ MAÇ 

Ligin 10. haftasında Gaziantepspor ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından yaşanan olaylar nedeniyle 2 maç ceza alan Trabzonspor, taraftar desteğinden yoksun kaldı.

Cezasının ilkini Gençlerbirliği maçında çeken bordo-mavili takım, kendi evindeki karşılaşmayı seyircisiz tribünler önünde oynadı. Kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve ceza alan 8 yönetim kurulu üyesi de karşılaşmayı izleyemedi.

Misafir takım tribününde ise 5 Gençlerbirliği taraftarı yer aldı.

GENÇLERBİRLİĞİ'NE YEMEK 

Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu, Gençlerbirliği Kulübü Yönetim Kurulu'na maç öncesi yemek verdi.

Yemeğe Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Köksal Güney, genel sayman Engin Hacısalihoğlu, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Yemekte Güney ve Hacısalihoğlu tarafından İlhan Cavcav'a isminin yazılı olduğu 61 numaralı Trabzonspor forması hediye edildi.

Trabzonspor Gençlerbirliği

TRABZONSPOR : 1 - 0 : GENÇLERBİRLİĞİ

90. dakika: Halis Özkahya, karşılaşmanın son düdüğünü çalıyor. Trabzonspor, rakibi Gençlerbirliği'ni uzatma dakikalarında bulduğu gol ile 1-0 mağlup ediyor ve 3 puanın sahibi oluyor. 

89. dakika: GOOOLLL!!! Trabzonspor, Mehmet Ekici'nin golü ile 1-0 öne geçiyor. Sol kanattan gelişen atakta Alper Uludağ ceza sahasına ortasını yapıyor. Defansta bulunan Iasmin Latovlevici topu karşılıyor fakat top kısa düşüyor. Ceza yayı içerisinde topla buluşan Mehmet Ekici sol ayağı ile gelişine şutunu çekiyor ve Gençlerbirliği defansına çarpan top kaleciyi de yanıltarak ağlarla buluşuyor.

86. dakika: Ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Oscar Cardozo için bayrak havaya kalkıyor. 

84. dakika: Gençlerbirliği'nde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Nemanja Tomic oyundan çıkıyor ve Martin Spelmann oyuna giriyor. 

82. dakika: Sağ kanattan gelişen atakta Luis Pedro Cavanda pasını yerden içeriye çeviriyor. Penaltı noktasında bulunan Ahmet Yılmaz Çalık topa müdahale ediyor ve top, Stephane M`bia'ya geliyor. M'bia , ceza yayı içerisinden şutunu çekiyor ancak top bir kez daha Gençlerbirliği savunmasında dönüyor. 

80. dakika: Mehmet Ekici, ceza yayı sol çaprazından şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından az farkla auta çıkıyor. 

76. dakika: Gençlerbirliği'nde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. İrfan Can Kahveci oyundan çıkıyor ve Doğa Kaya oyuna giriyor. 

74. dakika: Trabzonspor bu dakikalarda topa daha fazla sahip oluyor ve rakip yarı alanda baskısını arttırmaya çalışıyor.  

70. dakika: Trabzonspor'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Marko Marin oyundan çıkıyor ve Mehmet Ekici oyuna giriyor.

66. dakika: Trabzonspor'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Özer Hurmacı oyundan çıkıyor ve Mehmet Ekici oyuna giriyor. 

64. dakika: Oscar Cardozo'nun pasına sol kanatta hareketlenen Marko Marin için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor. 

62. dakika: İrfan Can Kahveci, ceza sahası içi sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak Trabzonspor defansına çarpan top kornere çıkıyor 

60. dakika: Luis Pedro Cavanda, rakibi İrfan Can Kahveci'nin yüzüne müdahalede bulunuyor ve sarı kart görüyor.

Trabzonspor - Gençlerbirliği maçının fotoğrafları

57. dakika: Trabzonspor'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Erkan Zengin oyuna giriyor ve Sefa Yılmaz oyundan çıkıyor.

56. dakika: Trabzonspor'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Dame N'Doye oyundan çıkıyor ve Oscar Cardozo oyuna giriyor. 

54. dakika: Trabzonspor gole çok yaklaşıyor! Sağ kanatta topla buluşan Marko Marin arka direğe doğru ortasını yapıyor. Altıpasın hemen önünde topla buluşan Özer Hurmacı müsait pozisyonda kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin yanından auta çıkıyor. 

52. dakika: Dame N'Doye'un pasına ceza sahası içi sağ tarafta hareketlenen Sefa Yılmaz için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor. 

50. dakika: Nemanja Tomic sağ kanattan ortasını altıpas önüne doğru yapıyor. O noktaya hareketlenen Berat Tosun kafa vuruşunu yapıyor ancak top kale direğinin hemen dibinden auta çıkıyor. 

48. dakika: Stephane M`bia sağ kanattan ortasını yapıyor fakat Trabzonspor bu pozisyonda da tehlike yaratamıyor. 

46. dakika: İkinci yarıya ev sahibi Trabzonspor başlıyor.  

Trabzonspor Gençlerbirliği

45. dakika: Halis Özkahya ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. İlk yarı golsüz eşitlik ile sona eriyor. 

40. dakika: Bogdan Stancu'nun pasında ceza yayının gerisinde topla buluşan İrfan Can Kahveci yerden şutunu çekiyor ancak top kalenin sağından auta çıkıyor. 

37. dakika: Alper Uludağ, sol kanattan penaltı noktasına ortasını yapıyor fakat Gençlerbirliği defansı topu karşılamayı başarıyor. 

35. dakika: Marko Marin, arka direğe ortasını yapıyor. O noktada bulunan Dame N'Doye topu gerisindeki Stephane M`bia'ya indiriyor. M'bia, ceza yayının hemen sağından şutunu çekiyor ancak top bir kez daha auta çıkıyor. 

33. dakika: Gençlerbirliği, gole çok yaklaşıyor! Hızlı gelişen atakta İrfan Can Kahveci pasını Guy Landel'e veriyor. Landel, ceza sahası içi yakın mesafeden şutunu çekiyor ancak top kalenin solundan auta çıkıyor.

32. dakika: Ahmet Oğuz sağ çizgiye indi ve ortasını yaptı. Alper'den seken top kaleci Onur'da kaldı.

31. dakika: İrfan orta sahadan aldığı topla Trabzonspor kalesine sokulmaya çalıştı. Şut açısı bulamayınca topla beraber sola açıldı ancak o noktada M'bia izin vermedi

30. dakika: Oyun orta alan mücadelesine döndü. İki takımda da top kayıpları yükseldi bu dakikalarda.

28.dakika: M'bia ceza alanı içi sağ bölümünde topla buluştu. Rakibinden sıyrılıp şutunu çekmek istedi ancak rakipten sıyrılma olayında başarıya ulaşamadı.

27.dakika: Trabzonspor bu dakikalarda oyunun kontrolünü elinde bulunduran taraf ancak özellikle hücum bölgesinde gol için yeterli etkinliği gösteremiyor.

26. dakika: M'bia sağdan savunmanın arkasına koşu yapan Cavanda'yı düşündü ancak defans dikkatliydi ve topun geçmesine izin vermedi

25. dakika: N'Doye'un geriye gelerek aldığı topta verdiği pasa, soldan hareketlenen Alper atağa katıldı ancak savunma araya girdi. Alper'den seken top da Gençlerbirliği kalecisine kadar gitti.

24. dakika: Iasmin Latovlevici ceza alanı dışından sol ayağı ile sert bir şut çıkardı ancak vuruşu auta gitti

22. dakika: Landel rakip yarı sahasının ortasında topu aldı. Savunma arkasına yüksek bir pas çıkardı ancak orada Aykut vardı.

21. dakika: Trabzonspor atağında N'Doye tek dokunuşla topu Marin'e çıkarmak istedi ancak savunma araya girdi.

20. dakika: Kullanılan kornerde topu savunma uzaklaştırdı. Topun düştüğü yerde Sefa vardı. Şut denedi ancak vuruşu üstten auta çıktı.

19. dakika: Marko Marin savunmanın arkasına kaçan N'Doye'u gördü. N'Doye topu kontrol etmek istedi ancak ceza alanı içinde savunma araya girdi ve topu kornere gönderdi. 

Trabzonspor Gençlerbirliği

18. dakika: Gençlerbirliği'nin kazandığı duran topta, Ahmet Oğuz sağda topu aldı. Kale ağzına kesti ancak top doğrudan kaleci Onur'da kaldı.

17. dakika: Tomic sağdan uzun bir pasla Stancu'yu savunmanın arkasına kaçırmaya çalıştı. Mustafa kale ağzında iyi yükseldi ve topu uzaklaştırdı

15. dakika: Trabzonspor etkili geldi. Sağdan N'Doye içeriye çevirdi. Kafalardan seken top kale ağzına düştü. Okay vurmak istedi ancak savunma izin vermedi.

14. dakika: İrfan Can Kahveci, M'bia'dan kaptığı topu ceza alanı dışından sert bir şutla kaleye gönderdi ancak vuruşu üstten auta çıktı.

13. dakika: Marko Marin sağdan çalımlarla ceza alanına girmek istedi ancak topla fazla oynayınca Gençler savunması araya girdi ve topu uzaklaştırdı.

12.dakika: Ahmet Oğuz sağdan atağa katıldı. Ceza alanına ortaladı ancak top ters taraftan taca çıkarak Trabzonspor'a geçti.

11. dakika: Trazonspor'da Aykut şu ana kadar günün başarılı ismi. Hemen her kafa topunu karşıladı.

10.dakika: Maçta 10 dakika geride kaldı. İki takım da dengeli ve temkinli bir oyun sergiliyor. Şu ana kadar birbirlerine üstünlük kuramadılar.

9. dakika: Iasmin Latovlevic uzun bir taç atışı kullandı soldan. Kale ağzına inen topu Aykut kafayla uzaklaştırdı.

8. dakika: Sefa sağdan topla beraber ilerledi. Ceza alanına girdi. Ayağından aştığı topu kaleci Hopf çıktı ve aldı.

7.dakika: Nemanja Tomic savunmanın arkasına kaçan Berat'ı düşündü ancak sol kanattan attığı pası Aykut karşıladı.

6. dakika: Alper, M'bia'dan aldığı topla soldan savunmanın arkasına sarktı. Ceza alanına sert bir orta kesti ancak orada hiçbir takım arkadaşı yoktu

5.dakika: Cavanda sağda aldığı topu bekletmeden ceza alanına ortaladı. Marin yükseldi ancak onu aşan topu kafayla savunma uzaklaştırdı.

4.dakika: Marin taşıdığı topu solda Özer'e verdi. Özer ceza alanına ortaladı ancak top doğrudan auta gitti.

3.dakika: Karşılaşma Trabzonspor'un cezası nedeniyle seyircisiz oynanıyor.

2. dakika: Gençlerbirliği, Trabzonspor kalesinin tam karşıdan gören bir noktadan serbest vuruş kazandı.

1. dakika: Karşılaşma Gençlerbirliği'nin vuruşu ile başladı

M.Ö: İstiklal Marşı'mız okundu. Top ve kale seçiminin ardından karşılaşma başlayacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER