SÜPER LİG

Trabzonspor <font color='#FF0000'>böyle eziyet</font> görmedi

İrlanda'daki kardeş takımı Drogheda United ile yapacağı dostluk karşılaşması aşırı yağış nedeniyle iptal edilen Trabzonspor, son iki günde adeta eziyet çekti.

Trabzonspor <font color='#FF0000'>böyle eziyet</font> görmedi
İrlanda'nın 1847'de çektiği büyük kıtlıkta Osmanlı İmparatorluğu'nun gönderdiği 3 gemi yardım malzemesinin İngilizler'e yakalanmamak için gizlice indirildiği liman olan Drogheda, bu yardıma şükranlarını göstermek için armasına ay - yıldız koydu.

Kentin futbol kulübü Drogheda United ise, 2010 yılında kendisi gibi bordo - mavili renkleri taşıyan Trabzonspor ile kardeş kulüp oldu. İrlanda'nın Avrupa Birliği dönem başkanlığını yürütmesi nedeniyle, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın katkılarıyla iki kardeş kulüp arasında maç organize edildi. Milli takım arası nedeniyle 21 Mart tarihi maç için en uygun tarih olarak belirlendi.

5.5 SAATTE GİDİLDİ

20 Mart Çarşamba günü saat 11.00'de Trabzon'dan 80 kişilik kafileyle özel uçakla yola çıkan bordo - mavililer, 5.5 saatlik yolculuğun ardından TSİ ile 16.30 sıralarında Dublin'e indi ve konaklayacakları otele yerleşti. Trabzonspor aynı akşam Dublin'de bir antrenman yaptı. Bu arada Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, iki takımın yöneticileri ve Türk büyükelçiliği yetkilileri akşam düzenlenen dostluk yemeğinde bir araya geldi.

MAÇ GÜNÜ ŞİDDETLİ YAĞMUR

Trabzonspor - Drogheda United maçının oynanacağı dün sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağmur, fırtınayla birleşince hava sıcaklığı 0 dereceye kadar düştü. Akşam saatlerinde karla karışık şiddetli yağmur nedeniyle maçın oynanacağı Tallaght Stadyumu'nun zemini adeta balçık tarlasına döndü.

HAKEM BİR SAAT BEKLEDİ AMA OLMADI

Karşılaşmanın orta hakemi Derek Tomney, yerel saatle TSİ ile 21.30'da başlaması gereken maç için saat 20.00 sıralarında zemin kontrolü yaptı. Topun yerde sekmediğini yardımcılarıyla tespit eden Tomney, stadyum yetkilileriyle görüşerek zeminin bir kez daha temizlenmesini istedi. Saat 20.30 sıralarında tekrar sahaya gelen Tomney, zemin yine futbol oynamaya elverişli olmayınca her iki kulüp yetkilileriyle görüşerek maçı iptal ettiğini açıkladı. Drogheda United yöneticileri maçın oynanması için uzun süre uğraştı ancak hakemi ikna edemedi.

BAĞIŞ HOLLANDA'DAN GELDİ[page_end]

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, kendi girişimiyle organize edilen maçı izlemek üzere Hollanda'nın başkenti Amsterdam'dan saat 19.00 sıralarında uçakla Dublin'e geldi. Hakemin maçın oynanıp oynanmayacağını belirlemeye çalıştığı sıralarda VIP bölümünde Sadri Şener ve Drogheda United yetkilileriyle sohbet eden Bağış, maçın iptal edildiğini duyunca, "Her iki ülkenin dostluğuna katkıda bulunacak güzel bir organizasyondu. İptal edilmesine üzüldüm" dedi.

SAHA KENARINDA ANTRENMAN

Maçın iptal edilmesi üzerine Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, günü antrenmansız geçiren oyuncularına kale arkasında çimlerin sağlam olduğu bölümde kısa bir antrenman yaptırdı. Egemen Bağış ve Sadri Şener, antrenmanı izledikten sonra bordo - mavili oyuncuların yanına gitti. Bağış, tek tek oyuncuların elini sıktı, daha sonra her iki takımın futbolcularıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

GALATASARAY OLSA OYNARDI

Egemen Bağış ve Sadri Şener, balçığa dönen zemin nedeniyle sahada yürümekte zaman zaman zorlandı. Saha çizgilerinin içinde resim çektirmek isteyen ancak hem zeminin müsait olmaması hem de görevlilerin müdahalesiyle kenara gelen gruptaki bakanlık yetkililerinden biri, Sadri Şener'e, "Başkanım siz oynamadınız ama Galatasaray olsa burada oynardı. Zemin aynı bizim Arena'nın zeminine benziyor" diye espri yaptı.

DÖNÜŞ ÇİLESİ 7 SAAT SÜRDÜ

Maçın iptal olmasının ardından dönüş için Dublin Havalimanına giden Trabzonspor, bir süre kafileyi almaya gelecek uçağı bekledi. Bakan Egemen Bağış, AB Bakanlığı yetkilileri ve Trabzonspor kafilesi saat 00.30'da Dublin'den yola çıktı. Yaklaşık 4 saat süren yolculukla İstanbul'a ulaşan kafileyi taşıyan uçak, Egemen Bağış, Sadri Şener ve beraberindekilerin inmesinin ardından 1 saat süreyle yakıt ikmali yaptı, uçuş ve kabin ekibi değiştirildi. Bu sırada futbolcular uçakta bekledi ve uyumaya çalıştı. İstanbul'dan saat 05.30'da havalanan uçak, Trabzonspor'u 7 saat süren yolculuğun ardından saat 07.30'da Trabzon'a getirdi.

ANTRENMAN YAPAMADIK, İZİN YOK!

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, son iki günde yaşanan yorgunluğa rağmen takımına izin vermedi. Milli takım arasını iyi değerlendirmek isteyen ve kötü gidişe çare bulmayı ümid eden Kafkas'ın planları İrlanda yolculuğu nedeniyle bozuldu. Bu ülkede neredeyse antrenmansız iki gün geçirilmesi sonucu Tolunay Kafkas, sabah 07.30'da Trabzon'a dönen futbolcularına, "Saat 16.00'da tesislerde toplanacağız. Saat 17.00'de antrenman var" dedi.

AVRUPA'NIN BİR UCUNA GİTTİK AMA..

Bu arada Trabzonspor'un İrlanda'ya gitmesi taraftarlarca da eleştirildi. Milli takım arası nedeniyle bordo -mavililerin çalışması gereken bir zamanda böyle bir yolculuğun gereksiz olduğu görüşünde birleşen taraftarlar, "Avrupa'nın bir ucuna gittik ama maç yapamadan döndük" diye espri yaptı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER