SÜPER LİG

Trabzonspor Fenerbahçe maçının hakem raporu!

Olaylı Trabzonspor - Fenerbahçe maçının hakem Bülent Yıldırım tarafından hazırlanan raporu ortaya çıktı.

Trabzonspor Fenerbahçe maçının hakem raporu!

Yankıları hala devam eden olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçının hakemi Bülent Yıldırım tarafından hazırlanan rapor ortaya çıktı.

Olaylı maçın hakem raporundaki detaylar dikkat çekti. Maçın hakemi Bülent Yıldırım'ın raporu şu şekilde;

''MAÇIN BAŞLAMASININ ARDINDAN SAHAYA MADDELER ATILDI''

Maçın başlangıç düdüğünün ardından deniz tarafındaki kale arkası tribününden sahaya ve oyun alanına pet su şişeleri ve yabancı maddeler atılmaya başlandı. Atılanlar arasında spor ayakkabısı da vardı. Ben de oyunu germemek adına oyunun durduğu dakikalarda atılanları toplattım. 4. hakemim (Mehmet Emre Atasoy) vasıtasıyla da müsabakada güvenlikten sorumlu temsilci ile iletişim kurarak bu duruma son verilmesi için gerekli önlemlerin alınması talimatını verdim. Konuyla ilgili anons da yapıldı.

''İSYAN İSYAN DİYE BAĞIRDILAR''

Sabah'ın haberine göre; Devre arasında 4. hakemim vasıtasıyla sahaya yabancı cisim atılmaması ve güvenliğin arttırılması için TFF temsilcisi ve güvenlik güçlerinden yardım istedim. İkinci yarının başlamasından sonra yabancı cisimler çoğalınca, oyunu durdurarak bu cisimleri toplattım. 85. dakikada deniz tarafındaki tribünde, 'İsyan isyan' şeklindeki tezahüratlarla birlikte kale arkasındaki tel örgülerin aşağıya çekildiğini ve tel örgüyü tutan direğin indirildiğini gördüm. Bu sırada 4. hakem vasıtasıyla önlemlerin artırılması gerektiğini tekrar yetkililere ilettim. Ancak bu sırada atılan cisimler nedeniyle, oyuna 3 dakika boyunca başlayamadık. Ardından emniyet görevlileri yerini aldı. Daha sonra sahada temizlendikten sonra maçı başlattım. Hakem Yıldırım, ilave yardımcı hakem Volkan Bayarslan'ın darp edildiği ana ise raporunda şu ifadelerle yer verdi.

''SAĞ KULAK ARKASINA YUMRUK ATTI, DENGESİNİ BOZDU''

Üç dakikalık duraksamanın ardından karşılaşmayı başlattıktan 3-4 saniye sonra söz konusu taraftarlar, oyun alanına yabancı madde atmaya başladı. Yardımcı hakemimiz Volkan Bayarslan'a sahaya atlayan bir taraftar arkadan sağ kulak bölgesine bir yumruk attı ve dengesini bozdu. Sonra tekmeledi ve başına vurdu. Bunun üzerine düdüğümü çalarak tüm ekip arkadaşlarımı soyunma odasına çağırdım ve maçı tatil ettim. Yıldırım, futbolcuların iyi niyetli olduğuna da vurgu yaptı.

GÜVENLİK ZAAFİYETİ VAR

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili olarak güvenlik zafiyetinin bulunduğunu belirtip, "Taraftarların taşkınlık göstermesi karşısında güvenlik elemanlarının gecikmeli müdahalesi yeterli kontrolü sağlayamamıştır" dedi. Maç öncesi ve sırasında bugüne kadar rastlanmamış şekilde şehirde ve taraftarda sükunetin hakim olduğunu vurgulayan Sürmen, "Gerek özel güvenlik elemanlarının, gerekse devletin polisinin gecikmeli müdahalesi yeterli kontrolü sağlayamamıştır. Ancak Fenerbahçeli futbolcular gol attığında, Fenerbahçeli futbolcuları alkışlayan taraftar grubunun içerisinden bir iki kişinin sahaya atlamasındaki mananın çözümü ise zordur" dedi. Trabzon yönetimi de savunmasını bu detaylar üzerine kuracak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER