TRABZONSPOR

Trabzonspor-Eskişehirspor maçının sonucu ve özeti

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasının kapanış maçında Trabzonspor evinde ağırladığı Eskişehirspor'u Cardozo ve Mehmet Ekici'nin golleriyle 3-1 yendi.

Trabzonspor-Eskişehirspor maçının sonucu ve özeti

Spor Toto Süper Lig 14. hafta maçında Trabzonspor, evinde Eskişehirspor'u 3-1 mağlup etti. Yeni başkan Muharrem Usta döneminde ilk galibiyetini aldı.   

Bordo-Mavili ekibe 3 puanı getiren golleri 17'nci dakikada Oscar Cardozo, 56'da Mehmet Ekici ve 90'da Muhammet Beşir attı. Eskişehirspor'un tek golü ise 85'inci dakikaada Pinto'dan geldi.

Bu arada Eskişehirspor'da Emre Güngör 75'inci dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu sonuçla Trabzonspor puanını 20'ye çıkardı. Eskişehirspor ise 7 puanda kaldı. 

Trabzonspor-Eskişehirspor maçının sonucu ve özeti

Trabzonspor: 3 - Eskişehirspor: 1

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Ekrem Kan, Serkan Olguncan

Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Cavanda, Mustafa Yumlu, Douglas, Aykut Demir, Okay Yokuşlu, Mbia, Aytaç Kara, Yusuf Erdoğan, Mehmet Ekici, Cardozo

Eskişehirspor: Boffin, Toko, Sezgin Coşkun, Emre Güngör, Anıl Karaer, Kamil Ahmet Çörekçi, Alpaslan Öztürk, Mehmet Feyzi Yıldırım, Causic, Engin Bekdemir, Emre Güral,

Goller: Dk. 17 Cardozo, Dk. 56 Mehmet Ekici (penaltı), Dk. 90 Muhamet  (Trabzonspor), Dk. 86 Pinto (Eskişehirspor) 

TRABZONSPOR

HACIOSMANOĞLU SÜRPRİZİ

Trabzonspor'un Gaziantepspor maçı sonrası hakem Çağatay Şahan'ın soyunma odasında mahsur kalmasının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle PFDK tarafından 280 gün hak mahrumiyeti cezasına çarptırılan Trabzonspor eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Eskişehirspor maçında şeref tribünündeki yerini aldı. Kongrede yaptığı konuşmada, "Seçilsem de seçilmesem de pazartesi akşamı tribündeki yerimi alacağım" diye açıklama yapan Hacıosmanoğlu, böylece bir anlamda takıma da veda etmiş oldu. Yine PFDK tarafından hak mahrumiyeti cezasına çarptırılan Trabzonspor eski Başkan Yardımcısı Ali Uzunay da, karşılaşmayı protokol tribününden takip etti.

USTA İLK KEZ

Trabzonspor'da dün akşam başkanlık görevine seçilen ancak henüz mazbatasını almayan Muharrem Usta da, Avni Aker'deki Eskişehirspor maçında protokol tribünündeki yerini aldı. Usta, İbrahim Hacıosmanoğlu ile de uzun süre sohbet etti.

SEYİRCİSİZ MAÇ

Trabzonspor, Gaziantepspor maçı sonrası verilen 2 maçlık seyircisiz oynama cezası nedeniyle Gençlerbirliği maçının ardından Eskişehirspor karşısına da taraftar desteğinden yoksun çıktı. Buna karşılık misafir takım tribününde yaklaşık 100 kişilik taraftar grubu Eskişehirspor'u destekledi.

OYUNCULARA ÖDEME MÜJDESİ

Trabzonspor'da dün yapılan olağan genel kurulda 3062 oy alarak başkanlığa seçilen Muharrem Usta, yönetim kurulu ile ilk toplantısını bugün gerçekleştirdi. Henüz mazbatasını almadığı için kulübe gitmeyen Usta'nın ekibiyle yaptığı toplantının yaklaşık 4 saat sürdüğü öğrenildi. İlk toplantının en önemli gündem maddesini acil yapılması gereken ödemeler oluşturdu. Yönetimin, mazbataları aldıktan hemen sonra Cuma gününe kadar futbolculara geçmişe dönük ödemelerin tamamının yapılmasına karar verdiği belirtildi. Bu haberi futbolculara da ileten yönetim Eskişehirspor maçı öncesi oyunculara moral vermiş oldu.

BÜYÜK REVİZYON

Trabzonspor, Eskişehirspor karşısına sakat ve cezalı oyuncuları nedeniyle eksik bir kadroyla çıktı. Alper ve Salih kart cezaları, Marin ve Sefa sakatlıkları nedeniyle, Deniz Yılmaz ise kadro dışı bırakıldığı için Eskişehirspor karşısında forma giyemedi. Teknik direktör Sadi Tekelioğlu, sakat ve cezalı oyuncuların çokluğunda takımda revizyona gitti. Tecrübeli teknik adam Fenerbahçe maçından farklı olarak 4 oyuncuyu ilk 11'de oynattı. Alper'in yerine Douglas, N'Doye'nin yerine Cardozo, Erkan'ın yerine Yusuf ve Özer'in yerine Aytaç Kara maça 11'de başlayan isimler oldu.

İLK 18'DE SÜRPRİZ İSİMLER

Trabzonspor'da eksik oyuncuların çokluğunda U19 takımından Muhammet Beşir ile U17 takımından Abdülkadir Ömür ilk kez 18 kişilik kadroda kendilerine yer buldu. U19 Milli takımında da görev yapan Muhammet Beşir, Şota döneminde bir süre A takımla antrenmanlara çıkmış sonra yeniden alt yapıya gönderilmişti. U17 milli takımının kaptanlarından olan Abdülkadir Ömür ise Türkiye'nin gelecek vaat eden 10 oyuncusundan biri olarak gösteriliyor.

MEHMET SON ANDA

Trabzonspor'un Fenerbahçe ile oynadığı maçta sağ ayak bileği burkulan ve stadyumu koltuk değnekleriyle terk eden Mehmet Ekici, kendisine uygulanan yoğun tedavi programının ardından Eskişehirspor maçına yetiştirildi. Belindeki ağrı nedeniyle Almanya'ya tedaviye giden Marko Marin ise beklenen iyileşmeyi gösteremeyince riske edilmeyerek maç kadrosuna alınmadı. Bu arada hafta içerisinde ağır gribal enfeksiyon geçiren Cavanda ve Musa Nizam ise iyileşerek 18 kişilik maç kadrosunda yer buldu.

TRABZONSPOR : 3 - 1 : ESKİŞEHİRSPOR

90+3. dakika: Hakem Yaşar Kemal Uğurlu maçın son düdüğünü çalıyor ve mücadele 3-1 Trabzonspor'un üstünlüğü ile tamamlanıyor. 

90+2. dakika: GOOOLLL!! Trabzonspor, Muhammet Beşir ile durumu 3-1'e getiriyor.

90+1. dakika: Muhammet Beşir, kaleci Ruud Boffin'i engellediği için sarı kart ile cezalandırılıyor. 

90. dakika: Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor. 

85. dakika: Luis Pedro Cavanda taç atışını geciktirdiği için hakem Yaşar Kemal Uğurlu tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor. 

83. dakika: GOOOLLL!! Eskişehirspor, Sebastian Pinto ile maçta durumu 2-1'e getiriyor. Sol kanatta topla buluşan Anıl Karaer'in ön direğe kestiği etkili ortasına savunmadan önce Sebastian Pinto sağ ayağıyla vuruşunu yaparak topu ağlarla buluşturmayı başarıyor.

82. dakika: Köşe vuruşunu kullanan Mehmet Ekici ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma topu uzaklaştırmayı başarıyor. 

80. dakika: Ceza sahası dışının hemen sağından kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Mehmet Ekici doğrudan kaleye şutunu çekiyor ancak kaleci Ruud Boffin topu son anda kornere çelmeyi başarıyor. 

79. dakika: Eskişehirspor cephesinde oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Birol Parlak, Goran Causic'in yerine oyuna dahil oluyor. 

Trabzonspor Eskişehirspor maçı fotoğrafları

77. dakika: Trabzonspor ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Erkan Zengin, Aytaç Kara'nın yerine oyuna dahil oluyor. 

75. dakika: Eskişehirspor 10 kişi kalıyor! Emre Güngör orta sahada rakibi Oscar Cardozo'ya yaptığı faul sonrasında hakem Yaşar Kemal Uğurlu tarafından ikinci sarı karttan oyun dışına atılıyor. 

73. dakika: Orta sahada topla buluşan Alpaslan Öztürk uzun pasını Nzuzi Toko'ya doğru gönderiyor ancak Toko sağ kanatta ofsayta yakalanıyor. 

70. dakika: Eskişehirspor cephesinde oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Kamil Ahmet Çörekçi oyundan alınırken, Onur Bayramoğlu oyuna dahil oluyor. 

68. dakika: Eskişehirspor'un penaltı beklediği pozisyonda aşırı itiraz eden Ruud Boffin hakem tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor. 

66. dakika: Eskişehirspor ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Mehmet Feyzi Yıldırım, yerini Sebastian Pinto'ya bırakıyor. 

64. dakika: Kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Mehmet Ekici, ortasını ceza sahası içerisine gönderiyor ancak savunma uzaklaştırmayı başarıyor. 

62. dakika: Emre Güral, rakibi Aytaç Kara'ya yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor. 

60. dakika: GOOOLLL!! Trabzonspor, Mehmet Ekici'nin penaltıdan attığı gol ile farkı 2'ye çıkarıyor. Topun başına geçen Mehmet düzgün bir vuruşla kaleci Ruud Boffin'in hemen sağından topu ağlarla buluşturuyor. 

57. dakika: Yusuf Erdoğan'dan aldığı pasla topla buluşan Oscar Cardozo, ceza yayının hemen içinden topun gelişine şutunu çekiyor ancak Emre Güngör topu eliyle kesiyor ve hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösteriyor.

55. dakika: Sol kanattan serbest vuruş için topun başına geçen Engin Bekdemir ortasını gönderiyor ancak top doğrudan kaleci Onur Kıvrak'da kalıyor. 

52. dakika: Uzaklaştırılan topu tekrar önünde bulan Engin Bekdemir köşe gönderine yakın bir noktadan tekrar ortasını gönderiyor ancak savunma topu bir kez daha uzaklaştırıyor. Topu iyi takip eden Sezgin Coşkun ceza yayının hemen sağından şutunu çekiyor ancak kaleci Onur Kıvrak bu şutu kurtarmayı başarıyor. 

50. dakika: Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Engin Bekdemir geçiyor. Engin'in ön direğe açtığı ortasını savunma uzaklaştırıyor. 

47. dakika: Trabzonspor, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Özer Hurmacı, Okay Yokuşlu'nun yerine oyuna dahil oluyor. 

46. dakika: Hakem Yaşar Kemal Uğurlu düdüğünü çalıyor ve ikinci yarı başlıyor.  

Trabzonspor Eskişehirspor

Hakem Yaşar Kemal Uğurlu maçın ilk yarısını bitiriyor ve mücadelenin ilk devresi 1-0 Trabzonspor'un üstünlüğü ile sona eriyor. 

45. dakika: Maçın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 2 dakika ilave ediliyor. 

40. dakika: Orta sahanın biraz ilerisinde kazanılan serbest vuruş için topun başına Mehmet Ekici geçiyor. Mehmet'in penaltı noktasına doğru gönderdiği ortasında defans topu uzaklaştırıyor. 

35. dakika:  Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Engin Bekdemir, dönerek sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak top yandan auta gidiyor. 

30. dakika: Mehmet Ekici'nin sol taraftan kullandığı köşe vuruşunu ön direkte savunma uzaklaştırmayı başarıyor.

25. dakika: Hava topu mücadelesinde Anıl Karaer, Aytaç Kara'ya dirseğiyle yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart görüyor. 

21. dakika: Mehmet Ekici'nin sağ kanattan ortasında Aytaç Kara arka direkte uçarak kafa vuruşunu yapıyor fakat top yandan auta gidiyor. 

19. dakika: Savunmadan topla birlikte çıkmak isteyen Alpaslan Öztürk, Okay Yokuşlu'nun sert müdahalesi sonrasında yerde kalıyor. Pozisyon sonrasında Okay Yokuşlu sarı kart görüyor. 

17. dakika: GOOOLLL!! Trabzonspor, Oscar Cardozo'nun golüyle maçta öne geçiyor. Eskişehirspor savunmasında Sezgin Coşkun'un uzaklaştırmak istediği top ceza yayı sağ tarafında Stephane M`bia'da kalıyor. M`bia'nın güzel pasında penaltı noktasının hemen gerisinde topla buluşan Oscar Cardozo, sağ ayağıyla yaptığı düzgün vuruşla topu filelerle buluşturuyor.

14. dakika: Eskişehirspor, Engin Bekdemir ile sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Engin'in ön direğe doğru ortasında topu uzaklaştıran isim Oscar Cardozo oluyor. 

10. dakika: Aytaç Kara'nın pas hatası sonrası topla buluşan Emre Güral, Douglas Teixeira'dan sıyrıldıktan sonra ceza yayı içinden şutunu çekiyor ancak kaleci Onur Kıvrak soluna giden topu uzanarak kornere çelmeyi başarıyor. 

6. dakika: Oscar Cardozo'nun sol çaprazdan ortasında Mehmet Ekici'den önce savunmada Emre Güngör topu uzaklaştırıyor. 

2. dakika: Engin Bekdemir'in pasıyla ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Emre Güral'ın şutunda top Douglas Teixeira'dan geri dönüyor. 

1. dakika: Trabzonspor'un vuruşuyla karşılaşma başlıyor. 

Maç öncesi: Takımlar oyun alanına geliyor ve karşılaşma birazdan başlayacak. 

Maç öncesi: Trabzonspor'un ceza sebebiyle karşılaşmayı sadece deplasman takımının taraftarı izleyebilecek. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER