TRABZONSPOR

Trabzonspor Akhisarspor maçının golleri ve geniş özeti

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Trabzonspor, Akhisarspor'u sahasında 2-1 mağlup etti. Bordo-Mavililer, sahasında 2 maç aradan sonra kazanırken Akigolar'ın deplasmandaki galibiyet hasreti 6 haftaya yükseldi.

Trabzonspor Akhisarspor maçının golleri ve geniş özeti

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Avrupa kupalarını hedefleyen Trabzonspor, kümede kalma mücadelesi veren Akhisarspor'u konuk etti. Bordo-mavili ekip, 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada rakibini 2-1 yenerek 3 puanı hanesine yazan taraf oldu. 

Medical Park Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısından gol sesi gelmedi. 65. dakikada kontra atağa çıkan Akhisarspor, Bokila ile 1-0 öne geçti. Ev sahibi Trabzonspor, bugole 70. dakikada son haftalardaki formda forveti Anthony Nwakaeme ile yanıt verdi: 1-1

Bordo-mavili ekip, Jose Sosa'nın 76. dakikada penaltıdan attığı gole 2-1 öne geçti.

Kalan sürede başka gol olmadı ve Trabzonspor, sahadan 3 puanla ayrıldı.

Avrupa kupalarına katılmayı hedefleyen Trabzonspor, bu galibiyetle puanını 40'a yükseltti. 21 puanda kalan ligin son sırasındaki Akhisarspor ise kümede kalma umutlarını biraz daha azalttı.

Ligin ilk yarısında Manisa'da oynanan karşılaşmayı da Trabzonspor 3-1 kazanmıştı.

TRABZONSPOR: 2-1 :AKHİSARSPOR

90 + 6.dk: ZEKİ DIŞARI ATTI! Akhisarspor'da kazanılan frikiği Zeki Yavru kullandı ve barajın üzerinden giden top üstten auta çıktı.

90 + 4.dk: Abdülkadir Parmak, ceza alanı yayının solunda Bilal Kısa'ya faul yaptı ve Akhisarspor kritik bir noktadan frikik kazandı.

90 + 3.dk: Geride kalan sürede %39 ile sahip olan Akhisarspor ise Trabzonspor kalesine gönderdiği 9 şutta 4 kez isabet sağladı.

90 + 2.dk: Mücadelenin geride kalan bölümünde %61 ile topa sahip olan Trabzonspor, Akhisarspor kalesine gönderilen 17 şutta 8 kez isabet buldu.

90 + 1.dk: Karşılaşmanın sonuna en az 7 dakikalık uzatma süresi eklendi.

90.dk: RODALLEGA ZORU BAŞARDI! olcay Şahan'ın pasında bir anda kale önünde kaleci ile karşı karşıya kalan Rodallega'nın yaptığı gol vuruşu farklı şekilde üstten auta çıktı.

89.dk: AUT! Sol kanatta rakibinden kurtulan Regattin'in içeri gönderdiği ortasını penaltı noktası önünden Bilal Kısa'nın yaptığı kafa vuruşu ters kanattan auta çıktı.

88.dk: Akhisarspor bu dakikalarda çok adamla ön alanda pres yaparak rakibini hataya zorluyor. Trabzonspor ise oyunun temposunu yaptığı kısa paslar ile düşürmek istiyor.

86.dk: Saha içindeki tedavi sonrasında mücadele kaldığı yerden yeniden başladı.

84.dk: Yaşar Kemal Uğurlu, Olcay Şahan'ın topsuz alanda yerde yattığını gördü ve oyunu durdurdu. Oyun alanına sağlık görevlileri davet edildi.

81.dk: Mücadelenin geride kalan bölümünde %63 ile topa sahip olan Trabzonspor, Akhisarspor kalesine gönderilen 16 şutta 8 kez isabet buldu. 

80.dk: AZ FARKLA! Akhisarspor'un rakip ceza alanı dışından kaleye gönderdiği duran top az farkla doksan diye tabir ettiğimiz noktayı yalayarak auta çıktı.

79.dk: Kadir Keleş'e yaptığı faul sonrasında Olcay Şahan sarı kart ile cezalandırıldı.

75.dk: GOL! Jose Sosa, penaltı atışı için topun gerisine geldi ve Lukac'ın sağından topu ağlara gönderdi.

73.dk: PENALTI! Abdülkadir Parmak, Akhisarspor ceza alanı içinde Lopes'in müdahalesi ile yerde kaldı ve Yaşar Kemal Uğurlu penaltı noktasını gösterdi.

71.dk: İkili mücadele sonrasında rakibine yaptığı faul sonrasında Jeremy Bokila sarı kart ile cezalandırıldı.

70.dk: GOL! Sol kanattan ceza alanına gönderilen top sonrasında ön direkte oluşan karambolü iyi değerlendiren Anthony Nwakaeme, kale çizgisi dışında topu ağlara göndermeyi başardı. 

68.dk: Jeremy Bokila, bu sezon Süper Lig'de çıktığı 9. maçında 3. golünü kaydetti.

66.dk: Kamil Ahmet Çörekçi, Yaşar Kemal Uğurlu tarafından sarı kart ile cezalandırıldı.

65.dk: GOL Akhisarspor'un geliştirdiği kontra atak sonrasında rakip savunmayı 4'e 2 yakalayan Akhisarspor'da soldan Rotman'ın kaleci ile karşı karşıya kaldığında sağına çıkardığı topu Bokila boş kaleye gönderdi.

62.dk: Abdulkadir Parmak, Onur Ayık'a yaptığı faul sonrasında sarı kart gören bir diğer oyuncu oldu.

61.dk: Akhisarspor'da Serginho, Yusuf Yazıcı'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı.

60.dk: Trabzonspor'un 21 yaşındaki stoperi Hüseyin Türkmen, Süper Lig kariyerindeki ilk golüne çok yaklaştı.

59.dk: YİNE LUKAC! Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Trabzonspor'da Yusuf kullandı ve ön direkte Hüseyin Türkmen'in yaptığı kafa vuruşunu yine Lukac kurtardı.

55.dk: Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Sosa'nın savunma arkasına sarkan Yusuf Yazıcı'ya göndermek istediği yüksek topun şiddeti fazla oldu ve meşin yuvarlak doğrudan Lukac'a gitti.

50.dk: Her iki takım kalecisi geride kalan sürede 8 kurtarışa imza attı (Lukac 5, Uğurcan 3).

48.dk: BOKİLA VURDU, UĞURCAN İZİN VERMEDİ! Akhisarspor'un geliştirdiği kontra atakta savunma arkasına sarkan Bokila topla buluştu ve sol çaprazdan yerden yaptığı vuruşu Uğurcan kurtardı.

46.dk: İkinci yarının ilk düdüğü çaldı ve son 45 dakikaya ev sahibi Trabzonspor başladı.

Yaşar Kemal Uğurlu'dan ilk yarıdaki son düdük geldi ve her iki takım kalecisinin de başarılı bir ilk yarı geçirdiği mücadelede taraflar soyunma odasına golsüz eşitlikle gidiyorlar.

45 + 1.dk: UĞURCAN KÖŞEDEN ÇIKARDI! Trabzonspor ceza alanında Bokila'nın indirdiği topa Sissoko'nun penaltı noktası üzerinden yerden direk dibine yaptığı gol vuruşunda Uğurcan Çakır uzandı ve topu çıkardı.

45.dk: İlk yarının sonuna en az 2 dakikalık uzatma süresi eklendi.

43.dk: DIŞARI VURDU! Trabzonspor'un rakip yarı sahanın başından kullandığı duran topta Ekuban'ın arka direkten penaltı noktasına indirdiği topuna Nwakaeme'nin yaptığı yakın mesafeli şutu üstten farklı şekilde auta çıktı.

42.dk: UĞURCAN BU DEFA GEÇİT VERMEDİ! Trabzonspor ceza alanına gönderilen uzun topu Bokila indirdi ve Serginho'nun rakibinden sıyrıldıktan sonra sağ çaprazdan yakın mesafeli şutunda Uğurcan gole izin vermedi.

41.dk: 33 yaşındaki Sırp kaleci Milan Lukac, bu maç öncesinde %75 kurtarış yüzdesi ile sezona devam ediyordu.

39.dk: LUKAC YİNE ÇIKARDI! Trabzonspor'da ceza alnı dışında Ekuban'ın Rodellaga'ya verdiği pas sonrasında penaltı noktası gerisinden Rodallega'nın yaptığı gol vuruşunda yine Lukac başarılıydı ve gole izin vermedi.

36.dk: Yusuf Yazıcı, gördüğü sarı kart sonrası cezalı duruma düştü ve Trabzonspor'un haftaya deplasmanda BB Erzurumspor ile oynayacağı karşılaşmada forma giyemeyecek.

35.dk: Akhisarspor'da rakip yarı alanın ortasından kazanılan duran topta Zeki Yavru'dan direkt kaleye bir şut beklenirken yerden Serginho'ya gönderdiği pas sonrası ceza alanı içi sağ çaprazda Serginho topu ayağından açtı ve net pozisyon sonuçlandırılamadı.

34.dk: Serginho'ya arkadan yaptığı faul sonrasında Yusuf Yazıcı, maçtaki ikinci sarı kartı gören oyuncu oldu.

33.dk: TOP DİREKTE PATLADI! Ekuban'ın rakip ceza alanı yayı içerisinden sol ayağı ile yaptığı plase vuruş sağ kale gireğine çarpıp oyun alanına geri döndü.

31.dk: Akhisarspor, uzun zaman sonra çok adamla rakip yarı sahaya geldi ve kısa paslar ile pozisyon arıyor. Trabzonspor ise bu dakikalarda takım halinde kendi yarı sahasında.

29.dk: Maçtaki ilk sarı kart, rakibi Onur Ayık'ı kontra atak sırasında faul ile durduran Majid Hosseini'ye çıktı.

27.dk: Akhisarspor ise geride kalan bölümde topa %30 ile sahip olurken henüz Trabzonspor kalesine şut gönderilemedi.

26.dk: Mücadelenin geride kalan bölümünde Trabzonspor, %70 ile topa sahip oldu ve Akhisarspor kalesine gönderilen 5 şuttan 3'ü isabetli oldu.

25.dk: Barbosa'nın kullandığı serbest vuruşu ön direkte Ekuban uzaklaştırdı.

24.dk: Akhisarspor'da Sissoko rakibi Kamil Ahmet ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldı ve konuk ekip sol kanattan duran top kazandı.

22.dk: YUSUF VURDU YİNE LUKAC! Yusuf Yazıcı'nın ceza alanı dışından yaptığı sert vuruşta yine Lukac gole izin vermedi. Lukac'tan seken topu sol çaprazda Nwakaeme iki rakibne rağmen kaleye göndermek istedi ancak bu deneme az farkla yakın direk dibinden auta çıktı.

21.dk: Az önceki duran topta topun gerisine gelen Zeki Yavru, geçtiğimiz hafta Alanyaspor filelerine jeneriklik bir frikik golü göndermişti.

19.dk: Filip Novak, bu sezon Süper Lig'deki dördüncü golüne yaklaştı. Gole izin vermeyen Lukac ise %67 ile bu sezon ceza alanı içinden gelen toplarda kurtarış yüzdesi tutturdu.

18.dk: LUKAC ÇIKARDI! Sağ kanattan kullanılan duran topa arka direkte boş kalan Novak'ın altı pas içinden yaptığı gol vuruşunu Milan Lukac çıkardı.

17.dk: Sol kanattan gelişen ev sahibi atağında rakibi Onur'dan sıyrılan Nwakaeme'nin ceza alanına gönderdiği ortasından isabet çıkmadı ve meşin yuvarlak ters kanattan oyun alanı dışına çıktı.

15.dk: Topu daha çok rakibine bırakmayı tercih etmişe benzeyen Cem Kavçak ve öğrencileri kazanılan toplar sonrasında daha çok kontra ataklar deniyor.

10.dk: Akhisarspor'da Cihat Arslan'dan sonra göreve devralan Cem Kavçak, bu sezon Süper Lig'deki 5. maçında saha kenarında yer alıyor. 40 yaşındaki teknik adam, geride kalan 4 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile sahadan ayrılmıştı.

9.dk: Bokila ile çarpışması sonrasında Uğurcan Çakır saha içindeki tedavisi sonrasında ayağa kalktı ve maça devam edecek.

8.dk: Zeki Yavru'nun kullandığı duran top altı pas içine gitti ve rakibi Bokila'dan önce Uğurcan Çakır kalesinden çıktı ve topu kontrol etti. Uğurcan, bu pozisyonda sakatlık yaşadı ve oyun alanına sağlık görevlileri davet edildi.

7.dk: Onur Ayık sağ kanatta iki rakibinin arasında çıkmak isterken faul ile durduruldu ve Akhisarspor sağ kanattan duran top kullanacak. Topun gerisine Zeki geldi...

6.dk: İlk 5 dakikalık bölümdeki Trabzonspor baskısı bu dakikalarda yerini kontrollü oyuna bıraktı ve Akhisarspor'da yavaş yavaş rakip sahaya gitmeye başladı.

5.dk: Akhisarspor'da ise Güray Vural, Mustafa Yumlu ve Sokol Cikalleshi sakatlıkları Elvis Manu da kart cezası nedeniyele karşılaşmada forma giyemeyecek. Fatih Öztürk ve Josue kadroda yer almıyor.

4.dk: Mücadeledeki ilk isabetli şut Yusuf Yazıcı'dan geldi. Ceza alanı dışında Onur'un çıkarken kaybettiği top sonrasında Yusuf'un içeri girmeden yerden şutu kaleci Lukac'ın ellerinde kaldı.

3.dk: Trabzonspor'da bugün Joao Pereira, Abdülkadir Ömür ve Ogenyi Onazi sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek.

2.dk: Maçın ilk köşe vuruşunu Trabzonspor kazandı ve sağ kanattan Yusuf'un kullandığı duran top sonrasında Akhisarspor ceza alanı içinde oluşan karambolü Onur uzaklaştırdı.

Yaşar Kemal Uğurlu, Trabzon'da ilk düdüğünü çaldı ve mücadeleye konuk Akhisarspor başladı.

Karşılaşmanın 11'leri:

Trabzonspor: Uğurcan, Kamil Ahmet, Hüseyin, Majid, Novak, Sosa, Abdülkadir Parmak, Ekuban, Yusuf, Nwakaeme, Hugo.

Akhisarspor: Lukac, Zeki, Caner, Cocalic, Kadir, Rotman, Sissoko, Serginho, Barbosa, Onur Ayık, Bokila.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER