KONYASPOR

Torku Konyaspor mucizesi! Az para çok iş!

Torku Konyaspor'un dün akşam Fenerbahçe'yi 2-1 yenerek şampiyonluk yolunda ağır bir darbe vurması gündemdeki yerini koruyor.

Torku Konyaspor mucizesi! Az para çok iş!

Yeşil beyazlıların Fenerbahçe'yi mağlup etmesinin yanı sıra iki takım arasındaki maliyet farkı ise dikkat çeken konular arasında.

Sezonun en sürpriz takımı olmaya aday olan Torku Konyaspor'un dün akşam Fenerbahçe karşısında aldığı galibiyet haftaya damgasını vurdu. Ancak yeşil beyazlıları bu galibiyette ön plana çıkaran detay ise iki takım arasındaki maliyet farkı...

Geçen akşam Fenerbahçe'nin T.Konyaspor karşısına çıkan ilk 11 değeri 80 milyon 250 bin euroydu. Torku Konyaspor 11'inin değeri ise 14 milyon 100 bin euroydu. Yani yeşil beyazlı kulübün Fenerbahçe karşısındaki 11'i sarı lacivertlilerde forma giyen Nani'nin değeri kadar bile değildi.

Fenerbahçe taraftarı hırsını Torku Arena'dan çıkardı

Sezona flaş transferlerle giren ve sadece Türk basınının değil Avrupa basınının da dikkatini çeken Fenerbahçe, tam 42.70 milyon euroluk transfer harcaması yaptı. Bu rakam Türk Lirası hesabıyla 138 milyon 348 bin Türk Lirası yapıyor.

Yenişafak'ın haberine göre; Manchester United'dan Van Persie, Nani, Bursaspor'dan Fernandao, Şener, Ozan Tufan, Volkan Şen, Lille'den Simon Kjaer, Sao Paulo'dan Josef de Souza, Porto'dan Abdoulaye Ba ile Fabiano ve Liverpool'dan Lazar Markovic'i transfer eden sarı lacivertliler sadece Ba, Fabiano ve Markovic için bonservis bedeli ödemedi. Üç futbolcu da bedelsiz olarak kiralandı.

Fenerbahçe Konya'ya kaybetti capsler patladı

Az para çok iş

Fenerbahçe'yi 2-1 yenen ve Süper Lig'de 3.sırada bulunan Torku Konyaspor ise sezona mütevazı bir kadro yapılanmasıyla girdi. Sezon başında transfer ettiği futbolculara sadece 1.7 milyon euro bonservis bedeli ödeyen Torku Konyaspor yönetimi alınan oyuncularda ise tam isabet sağladı. Takımın en etkili isimlerinden olan Alban Meha'yı bonservis bedelsiz kadroya katan Konyaspor yönetimi, Holmen ve Traore gibi isimleri de herhangi bir bedel ödemeden kiraladı.

Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde kontrollü bir oyun sistemini benimseyen ve istediği sonuçlara ulaşan Anadolu temsilcisi taraftarıyla birlikte bütünleşerek önemli bir başarı elde etti. Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılmak için emin adımlara yürüyen Torku Konyaspor hem kulüp yapısı hem de oynadığı futbolla az para ile de çok iş yapılabileceğini bir çok takıma gösterdi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER