VOLEYBOL

THY'nin Voleybol takımı Sultanlar Ligi'ne yükseldi

Türk Hava Yolları’nın spor kulübü çatısı altında faaliyet gösteren Türk Hava Yolları Bayan Voleybolu A Takımı, voleybol birinci liginde önemli bir başarıya imza atarak en üst lig olan Vestel Venüs Sultanlar Ligi’ne yükseldi.

THY'nin Voleybol takımı Sultanlar Ligi'ne yükseldi

Türk Hava Yolları Bayan Voleybolu A Takımı, voleybol birinci liginde önemli bir başarıya imza atarak en üst lig olan Vestel Venüs Sultanlar Ligi’ne yükseldi.

1979 yılında kurulan ancak 1993-94 sezonu sonrasında sportif faaliyetlerine ara verilen Türk Hava Yolları Spor Kulübü, 2016 yılında Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı’nın girişimi ve liderliğinde yeniden liglere döndü.

Kurulduğu 2016-2017 sezonunda İkinci Lig Birinci Grup’ta mücadele eden ve sezonu şampiyon olarak tamamlayan bayan voleybolu A takımı başarısını 2017-2018 sezonunda da sürdürdü.  26 maçlık normal sezonu 24 galibiyet alarak tamamlayan ekip final gruplarını da yenilgisiz tamamlayarak şampiyon oldu ve iki sezon sonunda iki üst lige havalanmayı başardı.

Türk Hava Yolları Bayan Voleybol A Takımı önümüzdeki sezon Türkiye’de bayanlar voleybolunun en üst düzey karşılaşmalarına sahne olan Vestel Venüs Sultanlar Ligi’nde mücadele edecek.

Türk Hava Yolları Bayan Voleybolu A Takımı

Teknik direktörlüğünü İsmail Şahin’in yaptığı takımda yerli ve genç oyuncuların yanı sıra Anita Havlickova ve Jelena Nikolic gibi tecrübeli isimler de yer alıyor. 

Türk Hava Yolları Bayan Voleybolu A Takımı

Takımın başarısı ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı M. İlker Aycı; “Öncelikle bu başarıda emeği geçen tüm takım arkadaşlarımı ve teknik ekibimizi kutluyorum. Bize büyük bir mutluluk yaşattılar. Uzun yıllar atıl durumda kalan spor kulübümüz için iki yıl önce bir girişimde bulunduk ve bu iki yılda başarı için kenetlendik. İki yılın sonunda adımızı en üst lige yazdırarak da emeğimizin karşılığını aldık. Türk Hava Yolları markası ile ülkemizin gençlerine havacılığı sevdirdiğimiz gibi Türk Hava Yolları Spor Kulübü ile onlara sporu sevdirmeyi hedefliyoruz. En büyük hedeflerimizden biri de altyapımızı güçlü tutarak milli takımımıza oyuncu yetiştirmek, bunun yanında takımımızın Sultanlar Ligi’nde de  zirvedeki yerini koruyacağından eminim. Türk Hava Yolları markasına daima yükselmek yakışır.” dedi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER