SÜPER LİG

Tarihi kongreden tüm detaylar

Fenerbahçe'de gerçekleşen olağan seçimli genel kurul toplantısının ilk gününde faaliyet raporları ve mali konular görüşüldü..

Tarihi kongreden tüm detaylar
Fenerbahçe Kulübü'nde seçimli genel kurul heyecanı yaşandı..


Ülker Sports Arena'da çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleştirilen kongre saat 10:30'da başladı.

Deneme

Fenerbahçe'de hafta sonu gerçekleşecek olağan seçimli genel kurul toplantısında yeni başkan belli olacak. Fenerbahçe Kulübü Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, Aziz Yıldırım başkanlığındaki yönetim kurulu ibra edildi.

Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena'da gerçekleştirilen genel kurulun ilk gününde, raporlar ve mali konular üzerinde görüşmeler yapılırken, yönetim kurulu, faaliyetleri nedeniyle oy birliğiyle ibra edildi.



FENERBAHÇE'NİN BORCU AÇIKLANDI

Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin net borcunun 194 milyon 681 bin 463 lira olduğu açıklandı.Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena'da gerçekleştirilen genel kurul toplantısında denetim raporunu okuyan Fenerbahçe Kulübü Denetleme Kurulu Üyesi Doğan Yeşin, 2012 yılının ilk 4 aylık bölümünün ardından net borcun 194 milyon 681 bin 463 lira olduğunu açıkladı.

Yeşin, 30 Nisan'a kadar olan süreçte sarı-lacivertli kulübün 61 milyon 848 bin 955 lira gelir elde ettiğini, 48 milyon 175 bin 791 lira gider yaptığını ve 13 milyon 673 bin 164 lira gelir fazlası olduğunu bildirdi.

AZİZ YILDIRIM TEK BAŞINA ADAY

Aziz Yıldırım'a rakip olarak başkanlığa aday olan Murat Çelikel sürpriz bir karara imza attı. Fenerbahçe Kulübü'nün Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, Aziz Yıldırım'a rakip olarak çıkan Murat Çelikel yarıştan çekildi. ÇELİKER'İN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ

Yönetici Ali Yıldırım, Başkan Aziz Yıldırım'ın mektubunu okudu.

YILDIRIM'IN MEKTUBUNDAN DİKKAT ÇEKEN BÖLÜM

"Fenerbahçe'yi "böl, yönet" teorisiyle parçalayarak, istedikleri şekle sokmak isteyenler tarafından 3 Temmuz'dan çok önceleri düğmeye basılmış ve bu tehlikeli oyun başlatılmıştır. Fenerbahçe başkanının TFF Başkanı ile yaptığı 2 telefon görüşmesi gerekçe gösterilerek ortada bir "silahlı suç örgütü" olduğu iddiasıyla dinleme ve takıp başlatılmıştır. Ancak bu operasyonun düğmesine basanlar aslında oynanacak oyunun ne kadar hukuksuz ve gerekçesiz olacağının da ilk sinyallerini vermişlerdir. "

"Şike ve teşviğin Türkiye'deki ilk günden tohumlarını ekerken suçüstü yakalananlar, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gitmemesi için ülke menfaatlerini dahi hiçe sayarak muhbirlik yaparken tespit edilenler, yasalarda suç tanımlamasının olmadığı tarihlerdeki eylemleri nedeniyle "dolandırıcılık" suçundan yargılanmayı "temiz" olarak yalanlarıyla örtmekten kaçınmayanlar, Türk sporuna siyaseti sokan ilk düşüncenin mimarları olmalarına rağmen Fenerbahçemize saldırmaya devam etmişlerdir." AÇIKLAMANIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KONGRE SALONUNDA 34 KUPA

Aziz Yıldırım başkanlığında 3 yıldır görev yapan yönetim kurulu döneminde bütün branşlarda kazanılan toplam 34 kupa, kongrenin düzenlendiği salonda başkanlık divanı masası önünde sergilendi. Bu arada 29 yıl sonra kazanılan Türkiye Kupası en üstte yer aldı.

Kongre başkanlık divanına Talat Yılmaz'ın seçilmesiyle başlayan genel kurul toplantısında, şike davası nedeniyle tutuklu bulunan Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu'nun dışında bütün yöneticiler genel kurulda hazır bulundu.

YILDIRIM'IN FOTOĞRAFI AYAKTA AKLIŞLANDI

Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena'da yapılan kongrenin başında yayınlanan videoda, 15 Şubat 1998'de ilk kez başkanlığa seçilen Aziz Yıldırım'ın döneminde yapılan tesisler, kazanılan başarılar gösterildi.Videoda Yıldırım'ın başkanlığı döneminde kulübe kazandırılan tesislerden, Fenerium, taraftar kart, FB TV, Fenerbahçe radyosu, futbol ve diğer branşlarda kazanılan başarılardan görüntüler yer aldı.Futbol takımının şampiyonlukları ve 29 yıl sonra kazanılan Türkiye Kupası ile diğer branşlarda kazanılan kupa görüntüleri, kongre üyeleri tarafından alkışlandı.Video gösteriminin sonunda ekranda Aziz Yıldırım'ın fotoğrafı yer alınca, kongre üyeleri ayağa kalkarak Yıldırım'ı alkışladı.

"Çağ atlatan Başkan Aziz Yıldırım"Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda, "Çağ atlatan Başkan Aziz Yıldırım" konulu slayt gösterimi yapıldı. SLAYT GÖSTERİSİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TALAT YILMAZ: İŞTE 14 YILIN FAALİYETİ

Video gösteriminin ardından konuşan Kongre Divan Başkanı Talat Yılmaz, 14 yılın bu görüntülerle en etkili bir şekilde anlatıldığını belirterek, "İşte 14 yılın faaliyeti" dedi.

Yılmaz'ın "Bu başarıları bize yaşatan yönetim kuruluna ve başkanımıza teşekkür ediyorum" demesi üzerine, kongre üyeleri yeniden ayağa kalkarak, yönetim kurulunu alkışladı. Yönetim kurulu üyeleri de ayağa kalkıp, alkışla karşılık verdi.

ÖZDEMİR: İYİ Kİ FENERBAHÇELİYİZ

Yönetici Ali Yıldırım'ın Başkan Aziz Yıldırım'ın mesajını okumasının ardından kürsüye gelen Başkan Vekili Nihat Özdemir şunları söyledi:
"19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz. Ulu Önder tarafından bu önemli günün gençlere armağan edilmesi, Atatürk'ün gençlere verdiği önemin en açık göstergesidir. Mustafa Kemal Atatürk'e bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Sizlerle yeni salonumuz Fenerbahçe Ülker Arena'da buluşmanın gururunu yaşıyoruz. Yönetim kurulumuz, 2011 takvim yılı çalışmalarını tamamlayarak, seçimli olağan genel kurulda huzurunuza geldi. 3 Temmuz'dan itibaren Türk spor tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir süreç yaşamaktayız. Bazı arkadaşlarımız tahliye edilmiş olsa da Başkan Aziz Yıldırım ve Asbaşkan İlhan Ekşoğlu halen tutuklu. Bu, camiamızı derinden yaralamaktadır. Dileğimiz arkadaşlarımızın bir an önce özgürlüklerine kavuşmasıdır. İnanıyoruz ki adalet eninde sonunda tecelli edecektir. Fenerbahçemiz için çalışmaya devam edeceklerdir. AÇIKLAMANIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KONGRE ÜYELERİ KISA KONUŞMALAR YAPTI

DEVAMI DİĞER SAYFADA[page_end]

Aziz Yıldırım'a koltuğu veremezsek...

Fenerbahçe Kulübü eski yöneticisi Vefa Küçük, kongrede yaptığı konuşmada, "Sandık başına gittiğimizde darağacında olsak bile son sözümüz Aziz Yıldırım olmalıdır" dedi.


Vefa Küçük, şunları söyledi;

3 sene önce Mayıs 2009'da seçilen başkan ve yönetim kurulu 3 senelik süreç içinde ve de 3 Temmuz'dan bu yana sıknıtlıı dönemde kulübümüz dirayetli becerekli olarak yönettiler.

Kendilerine teşekkür ediyroum. Yönetim kurulumuzla birlikte yüksek divan kurulu başkanımıza da teşekkür ediyorum. 3 Temmuz'dan itibaren verdiği gayretli özverileri ve duayen bir Fenerbahçeli olarak katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Tüm branşlarda başarılı olan bir sezon geçirdik. bu branşlardaki şube kaptanlarına, sporcularının meyeveleri burada durmaktadır.

YÖNETİMDE YER ALMAK GİBİ BİR TALEBİM OLMADI

Değerli konrge üyeleri 3 Temmuz'da yaşadığımız sıkınıtlı ve kasvetli dönemde yargısız infazların yapıldığı dönemde bizler kenetlendik. Ben de sizler gibi başkanımıza ve yönetimimize destek verdim. Onların kulübümüzü yönetmelerinde bize karşı açılan mücadelenin karşısında durmak için destek vermemiz gerekiyordu. Ancak bugün geldiğimiz noktada verdiğim destek hiçbir beklentiye karşılık değildi. Benim böyle bir talebim olmadı. Bana da böyle talep gelmedi.

Genel kuralda yönetimimizin 8 ay değil, 2015 mayıs ayına kadar bu yönetim ve başkanımızın yönetimi görevini sürdemesi gerektiğini ifade ettim. En son Nisan ayındaki divanda başkanımız Aziz Yıldırım'ın tek listeyle seçime girmesi gerektiğini vurgulamıştım. Bugün eğer bir başkan adayı varsa ben kongrelerde aday olmuş biri olarak başkanımız karşı karşıya yarışmış bir insan olarak bir dost ve ağabey tavsiyesi bu kongre hiçbir kongreye benzemez. 3 Temmuz'dan itibaren başkanımız adli istirahata gitti. Fenerbahçe başkanı ve unvanı vardı. Yarın sandığa gittiğimizde bu koltuğu koruyamazak, bu ay sonu tahliye olacağını umuyorum. Geldiği zaman o koltuğu ona veremezsek bizlere ayıp olmayacak mı, o koltuğu korumak hepimizin görevidir. Başkanımız her zaman daracağında olsam bile son sözüm Fenerbahçe diyordu, bizim de sandık başına gittiğimde darağacında olsam bile son sözümüz Aziz Yıldırım olmalıdır. Hepinize saygılarımı sunuyorum."

Bir diğer eski yönetici Rahmi Eyüboğlu ise, "Fenerbahçe üzerinden topluma mesaj vermek isteyenler yanlış yapıyor" diye konuştu.

Rahmi Eyüboğlu'nun konuşması ise şöyle;

Galatasaray maçı sonrası Fenerbahçe taraftarı kendi futbolcularını bağrına basacaktı, olay çıkarmayacaktı. Birlik ve beraberlik mesajı verecekti. Ama yaptırılmadı, özellikle tahrik edildi. Polis maç öncesi saat 6'dan sonra stada gelmek isteyenlere kombine olması ve bilet olmasına rağmen stada gelmesine izin vermediler. Daha maç öncesinde ne yapacaklarını belli ettiler. Kadınlar ve çocuk demeden biber gazı sıktılar. Yöneticilerimiz Ali Koç ve Semih Özsoy gazların içinde kaldılar, olay çıkmaması için mücadele ettiler. Ama ertesi gün benzin istasyonunda yakılmak istenen polis arabalarını izledik sadece. Basının ne kadar yanlı olduğunu gördük.

Olaylar nedeniyle 6 maç ceza verdiler. Ayıptır yahu. Fenerbahçe üzerinden topluma bir mesaj verilmek isteniyor. İyi düşünsünler Fenerbahçe, topluma bu ekip üzerinden mesaj verirse ne olacak arkadaşlar. Başkanımız bir Sevgiler Günü'nde seçilmişti. Eleştirebiliriz ama Aziz Yıldırım camia tarafından sevildiğini herkes biliyor. Bu tesadüf değil. Bundan sonra bir başkaldırı dönemi geleceğini düşünüyorum. 19 Mayıs Kadıköy'de yürüyüş olacak, tüm Fenerbahçeiller'i Fenerbahçe bayraklarıyla Kadıköy'de yürüyüşe katılmaya çağırıyorum. Biz orada olacağız."

Rahmi Eyüpoğlu yönetim kuruluna ise şu sözlerle seslendi;

"Daha önceki kongrede halka arz yapıldığında başkanımız ayrıntılarıyla açıklamıştı. Yönetim kurulundan isteğim halka arza neden ihtiyaç duyuldu bunu açıklarsanız çok sevinirim."

Fenerbahçe Kulübü Kongre Üyesi Teoman Fanusçu da, "3 Temmuz Dünya Fenerbahçeliler Günü olarak kutlansın" dedi.

Teoman Fanusçu, "Daha önceki kongrede Aziz Yıldırım'ın heykeli dikilmesi önerisinden bulundum. Ama bu önerimi geri alıyorum yeni bir önerim var. 19 Temmuz'da kutlanan Dünya Fenerbahçeliler Günü, 3 Temmuz'da kutlansın. (Aziz Yıldırım'ın gözaltına alındığı gün). Ayrıca kulübün tapulu arsasına bir abide yapalım. Atatürk ve Türkiye haritasının bulunduğu, Aziz Yıldırım, futbolcuları ve taraftarları, Fenerbahçe'nin tüm değerlerini yansıtacak bir abide olsun" şeklinde konuştu.

 

DEVAMI DİĞER SAYFADA[page_end]


F.Bahçe yönetimine eleştiri

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, oalağan genel kurul toplantısında yönetimi bir konuda eleştirdi.

Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena'da yapılan kongrede söz alan Kulüp Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, bu yönetimden görevi bırakacak olanlara ''güle güle'', gelenlere de ''hoş geldin'' diyeceklerini belirterek, bazı tavsiyeleri olacağını söyledi.

Genel kurulda mali raporlarla ilgili açıklamalar olduğunu belirten Günay, ''Gelir hesaplarında beyanlar oldu. Temmuz ayında yapılacak Divan Kurulu toplantısına, denetleme kurulu, gelir ve giderlerle ilgili açıklayıcı notlarla gelsin. 400 milyon gelir var, nereden geliyor, onu söyleyeceksiniz. Bu eleştiri değil, tavsiyedir'' dedi.

Tahvil ihracında yanlış yapıldığını ileri süren Yüksel Günay, ''100 milyon tahvil ihracında yanlış yapıldı. Bu konu önce genel kurula getirilmeli, buradan yetki alınarak yapılmalıydı. Vakit kısaysa Yüksek Divan Kurulu'na getirip, tavsiye kararı alıp, onu uygulayacaksın. Sportif AŞ, Fenerbahçe'nin malı. Oraya giden yönetim kurulu üyeleri, Fenerbahçe'den seçilmiş insanlar. Sizin adınıza borçlanma yapıyorlar. Bir hususu çok dikkatli takip ediyorum. Biz yaptık oldu, olmuyor. Tüzük buna yer vermiyor'' diye konuştu.

Yönetimden ayrılacağını açıklayan Nihat Özdemir'e hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Yüksel Günay, ''Diğer arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Ama Sayın Özdemir, Yüksek Divan Kurulu'na ve başkanına teşekkür etmedi. Bu da beni üzdü'' diyerek sözlerini tamamladı.

 

Fenerbahçe Kulübü Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, kulüp üyeleri, raporlar üzerinde görüşlerini bildirdiler.


Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena'da gerçekleştirilen genel kurulda söz alan eski yöneticilerden Rahmi Eyüboğlu, Galatasaray ile yapılan şampiyonluk maçına değinerek, şampiyonluğu kaybetmeleri durumunda olay çıkmayacağını çok iyi bildiklerini anlatarak, ''Maç bittikten sonra 20 dakika kadar bunun en güzel göstergesini kendi takımımızı destekleyerek yaptık. Sonra biber gazıyla müdahale yapıldı. Fenerbahçe taraftarı o gün takımını bağrına basacak olay çıkarmayacaktı, birlik ve beraberlik mesajı vermeye devam edecekti, yaptırılmadı'' diye konuştu.

''Fenerbahçe üzerinden topluma bir mesaj verilmek istendiğini'' savunan Eyüboğlu, ''Bence iyi düşünsünler. Fenerbahçe topluma bu ekip üzerinden bir mesaj verirse ne olacak arkadaşlar-'' dedi.

Aziz Yıldırım'ı 25 milyon taraftarın sevdiğini belirten Eyüboğlu, ''Eleştirebiliriz ama sevildiğini herkes biliyor. Bugün 19 Mayıs, bunun tesadüf olmadığını düşünüyorum. Bundan sonra bir başkaldırı dönemi geleceğini biliyoruz'' diye konuştu.

Eyüboğlu, yönetim kuruluna halka arza neden ihtiyaç duyduğu sorusunu da yöneltti.

-'3 Temmuz Dünya Fenerbahçeliler Günü' önerisi-

Daha önce başkan Aziz Yıldırım'ın heykelini dikme önerisi getirdiğini hatırlatan kongre üyesi Teoman Fanusçu, bu önerisini geri çektiğini, bunun yerine 3 Temmuz tarihinin Dünya Fenerbahçeliler Günü olarak belirlenmesini ve kulübün bir tapulu arazisine abide yapma teklifinde bulundu.

Fanusçu, ''Abide, tüm değerlerimizi ifade etmesi için Atatürk ile simgelenmiş Türkiye haritasının bulunduğu, Aziz Yıldırım, yönetimler, sporcular ve taraftarları temsil eden anlamlı bir yapı olabilir'' dedi.

-Pala: ''Fenerbahçe Başkanı'nı, genel kurulu seçer''-

Kongre üyesi Funda Sibel Pala, birilerinin sürekli, kulüp başkanının kim olması yahut olmaması gerektiği konusunda fikir ürettiğini kaydederek, ''Fenerbahçe Başkanı'nı Fenerbahçe genel kurulu seçer. Fenerbahçe Başkanı'nın kim olacağına sadece ve sadece genel kurul üyeleri karar verirler. Eğer o kişiler genel kurula üyeyse kapıdan girebiliyorlarsa girer oylarını verirler, cesaretleri varsa şu kürsüye çıkar aday olurlar. Onun dışında ne siyasi erk, ne bilmem ne bakanı, ne bilmem nerenin milletvekili, ne de cemaat Fenerbahçe başkanının kim olacağına karar veremez'' şeklinde konuştu.

Yorumlar