FUTBOL

Tarihi karar için geri sayım! Hükmen mağlubiyet...

Türk futbolunda gündem 'hükmen mağlubiyet' oldu. Dünyada hızla yayılan koronavirüs salgını nedeniyle sahaya çıkaracak futbolcu bulamayan Süper Lig ekipleri için hükmen mağlubiyet olasılıkları konuşuluyor.

Tarihi karar için geri sayım! Hükmen mağlubiyet... - Sayfa 1

Türk futbolunda hükmen mağlubiyet ihtimalleri konuşulmaya başladı. Sahaya oyuncu çıkarmakta sıkıntı yaşayan kulüpler için 'hükmen yenilgi' ihtimalleri gündeme düştü.

Tarihi karar için geri sayım! Hükmen mağlubiyet... - Sayfa 2

Salgın nedeniyle sahaya 14 futbolcu çıkaramayan Süper Lig kulüpleri büyük bir sıkıntı içerisinde...Hükmen mağlubiyet kararına karşı çıkanlar da var, destekleyen de...Konuyla ilgili son kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.

Tarihi karar için geri sayım! Hükmen mağlubiyet... - Sayfa 3

Hürriyet'in özel haberine göre TFF Başkanı Nihat Özdemir konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bu konuda TFF Başkanı Nihat Özdemir'in fikirleri ise şu şekilde:


“Son Kulüpler Birliği toplantısında bu konuyu ben tartışmaya açtım. Kulüplere ligin ikinci yarısı itibariyle Covid-19’dan dolayı maçları erteleyemeyeceğimizi ve hükmen yenilgi kararı almayı düşündüğümüzü söyledim.”

“Ve başkanlarımıza da, “Lütfen aranızda tartışın ve bir karar alın. Sizi dinleyeceğiz ve yolumuza devam edeceğiz. Biz böyle bir karar alabiliriz” dedim. Çok açık bir şekilde bunu kendilerine ifade ettim.”

Tarihi karar için geri sayım! Hükmen mağlubiyet... - Sayfa 4

“Niye böyle bir karar alabiliriz, açıklayayım; 28 Ocak’ta ligin ikinci yarısı başlayacak ve 16 Mayıs’ta bitecek. Ziraat Türkiye Kupası ve Avrupa kupası karşılaşmaları hariç tam 8 haftalık süreçte hafta içi de maçlar oynanacak.”

'Kımıldayacak halimiz yok'

"Artık zaman konusunda kımıldayacak halimiz yok. “Altyapıdan da oyuncu alabilirsiniz” dedik kulüplere. Ama eğer 14 futbolcu ile sahaya çıkamıyorsanız, yapacak bir şeyimiz kalmıyor, hükmen yenilgi dışında.”