SPOR MEDYASI

Tanju Çolak'tan müthiş yorumlar

Avrupa Gol Krali ünvanını elinde bulundura tek Türk futbolcu Tanju Çolak şampiyonluk yarışı veren takımları değerlendirdi, hocalarına not verdi.

Tanju Çolak'tan müthiş yorumlar

Avrupa Gol Krali ünvanını elinde bulundura tek Türk futbolcu Tanju Çolak şampiyonluk yarışı veren takımları değerlendirdi, hocalarına not verdi. ÜLKE TV'de yayınlana Sporman'a konuşan Çolak, Türkcell Süper Lig'in tek yabancı teknik direktörü olan Luis Aragones için, "Aragones ne yapıyor? Sadece bizim Euro'larımızı alıp götürüyor. Aragones'in Türk futboluna ne verdiğini çok merak ediyorum." dedi. Çolak şampiyonluk yarışında en şanslı ekibin Trabzonspor olduğunu söylerken, Sivasspor içinse umutlu konuşmadı.

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı için "Böylesi daha görülmedi. 23 hafta geçmesine rağmen 5 takım hala şampiyonluğun zirvesinde, iddiası var. Puan fark çok yok ama deplasmanda en fazla kazanan takım olduğu için Trabzonspor'u biraz daha avantajlı görüyorum" diyen Tanju Çolak, "Bu sene lig zannediyorum 32. haftaya kadar böyle heyecan dolu geçecek diye düşünüyorum." yorumunu yaptı.

GALATASARAY'DA SORUN ADNAN SEZGİN'İN KAPRİSLERİ

Görevine son verilen Alman teknik adam Skibbe'nin Galatasaray'a bir beden küçük geldiğini sezon başından beri söylediğini belirten Tanju Çolak, "Adnan Sezgin'in bilmişliği, kaprisleri Galatasaray'ı bugünlere getirdi. Takımda disiplin yok, istikrar yok, Skibbe'yle kişisel futbol yetenekleriyle buraya kadar gelebildi. Sistem, takım oyunu ve arkadaşlık adına hiçbir şeyin olmadığı bir Galatasaray vardı ortada. Böyle geniş ve yetenekli bir kadronun bu hale getirilmesini hayretle karşıladım." dedi.

Tanju'nun Bülent Korkmaz ile ilgili yorumu bir sonraki sayfada..[page_end]

KORKMAZ DOĞRU TERCİH AMA RIZA OLAYI UNUTULMAMALI

Bülent Korkmaz'ın gelmesiyle takımda olumlu bir gelişmenin olduğuna belirten Avrupa Gol Kralı Tanju Çolak, bir konuya dikkat çekti; "Bülent'in elinde sihirli değnek yok. Bunu kabul etmemiz lazım. Üç haftada hiç kimse takıma kondisyon güç kazandıramaz. Sadece takım ruhuyla iyi şeyler yapılabilir. Bülent iyi bir düşüncedir. Bülent'le Galatasaray iyi şeyler yapabilir de yapamayabilir de. Aynısı Beşiktaş'ta Rıza'ya da oldu. Bülent'in çok dikkatli olması lazım. Galatasaray'ın savunma kurgusu zayıf. Bu zaaf ortada. Bu handikaplarla uğraşacaklar. Bu yüzden rakiplerine göre şampiyonluk şansı daha az. Defans çok önemli. Önce gol yememek lazım. Galatasaray'da her an gol atabilecek çok sayıda oyuncu var. Yani gol atma sorunu yok, gol yeme sorunu çok."

BÜLENT UYGUN TAKDİR EDİLMELİ FAKAT ŞANSI YOK

Lider Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un istikrarlı olduğunun kabul edilmesi gerektiğini söyleyen Çolak şöyle devam etti: "Bülent Uygun istikrar abidesi. Bu bütçe ile bunu yapmak risktir. Büyük bir heyecandır, kalitedir. Aferin Bülent'e. Bizim evladımız. Şampiyonlukta şansı az olduğu doğrudur. Kadro zenginliği, taraftar ve lobi çok önemli şampiyonluk için. Ama buraya gelmesi de başarıdır. Geçen sene, "Seneye ne yapacak?" demiştik. Bunu bu sene kanıtladı. Bülent Uygun ve ekibini kutlamak lazım."

DENİZLİ'YE SAĞLAM TAKIM KALDI

Galatasaray'dan eski teknik direktörü olan Mustafa Denizli'nin Beşiktaş'taki performansını da değerlendiren Çolak şunları söyledi: "Başarılı. İyi bir kadrosu var. Ertuğrul Sağlam iyi bir kadro bıraktı kendisine. Sağlam'ın gidişi tartışılır ama bu saatten sonra tartışılır ama bu saatten sonra gerek yok. Beşiktaş Mustafa Denizli ile hem kupada hem de ligde vardır. Tebrik etmek lazım."

Tanju'ya göre şampiyonluk hangi takıma yakın? Bir sonraki sayfada..[page_end]

FAVORİ TRABZONSPOR

Tanju Çolak Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal hakkındaki görüşlerini de açıkladı: "Ersun Yanal yeni bir kadro kurdu. İyi de gidiyor. Deplasmanda aldığı galibiyetlerden belli. Bence şampiyonluk için büyük favoridir."

DEDE NE İŞ YAPAR?

Tanju Çolak Fenerbahçe'nin tecrübeli teknik direktörü Aragones içinse çok ilginç değerlendirmelerde bulundu. Aragones için "dede" diyen Çolak, "Onunla bir kan uyuşmazlığı olduğu ortada. Tek forvetle oynaması büyük hatadır. Fenerbahçe doğru yerde değildir. Fenerbahçe'de eğer Alex oynarsa kazanılıyor. Güiza takıma adapte olamadı. Fenerbahçe zor günler geçirebilir. Bir maç kazanıyor. Bir maç kaybediyor. Kadrosu çok iyi ama Aragones uyumsuzluğu var"

Çolak 18 takımdan 17'sinin başında yerli teknik adamlarını olmasının çok mutluluk verici olduğunu ve alkışlanması gerektiğini belirtti. Çolak bu noktada tek yabancı teknik adam olan Aragones'e ise çok ağır eleştirilerde bulundu.

Çolak şöyle konuştu:

"Aragones ne yapıyor? Sadece bizim Euro'larımızı alıp götürüyor. Aragones'in Türk futboluna ne verdiğini çok merak ediyorum. Fenerbahçe'ye ne verdiği ortada, duruşu ortada, uyuşu ortada, her şeyi ortada... Takımla bir kere özdeşleşmiyor. Onun sevgiyi yaşamıyor. Şöyle bir duran adam. Ne heyecanı var ne coşkusu. 70 yaşındaki adam ne verebilir ya. 65 yaşından sonra bile heyet raporu alınarak imzasının kabul edildiği Türkiye'de 70 yaşındaki Aragones Fenerbahçe'yi yönetiyor. Neye istinaden aldılar anlamadım gitti. Niye yollayamıyorlar ayrı bir sebep. Ama son üç maçta alınan galibiyetler ölçü olmayacak. Koşmayan bir takım vardı ortada. ‘Pabuç pahalı' meselesi mi oldu. Bir fırça mı yendi? Bilmiyorum ama Fenerbahçe şampiyonluğun dışına kalacak gibi."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER