TENİS

Tam 4 saat 56 dakika sürdü! İşte sonuç...

Avustralya Açık'taki tek erkekler yarı final mücadelesinde 9 numaralı seribaşı Nadal ile dünya 15 numarası Grigor Dimitrov arasındaki maçtaydı.

Tam 4 saat 56 dakika sürdü! İşte sonuç...

Avustralya Açık'ta tek erkekler yarı final maçında İspanyol Rafael Nadal ile dünya 15 numarası Bulgar Grigor Dimitrov karşı karşıya geldi. Müthiş maç nefes kesti. 4 saat 56 dakika süren maçı Rafael Nadal 3-2 kazanarak finalde 35 yaşındaki efsane Federer'in rakibi oldu. Tenisseverlerin düşlediği 'Yeniden Federer-Nadal finali' beklentisi de gerçek oldu. Sürprizlerin yaşandığı Avusturlya Açık'ta kadınlarda da yıllar sonra yeniden Serena ve Venus Williams kardeşler finalde karşılaşacak.

Tüm tenisseverlerin gözü bugün Avustralya Açık'taki tek erkekler yarı final mücadelesinde 9 numaralı seribaşı Nadal ile dünya 15 numarası Grigor Dimitrov arasındaki maçtaydı.

Nadal ilk seti 6-3'le aldı. İkinci set Dimitrov'un 7-5 üstünlüğüyle bitti. Nadal 70 dakika süren ve büyük çekişmeye sahne olan 3. seti 7-6 aldı. 4. set yine büyük çekişmeyle geçti. Bu kez kazanan isim 7-6 ile Dimitrov oldu. Maçta durum 2-2'ye geldi. Son seti 6-4 alan Nadal finale çıkarak efsane tenisçi Federer'in rakibi oldu. 

Biri Avustralya Açık'ta olmak üzere 14 grand slam şampiyonluğu bulunan 31 yaşındaki efsane tenisçi Nadal, 6-4, 7-6 ve 6-4'lük setlerle Raonic'i 3-0 yenerek yarı finale yükselmişti. Nadal bu galibiyetiyle, 2014 Fransa Açık şampiyonluğundan sonra ilk kez grand slam turnuvalarında yarı finale yükseldi.

Dimitrov çeyrek finalde Belçikalı rakibi David Goffin'i 3-0 yenerek yarı finale çıkmıştı. Dimitrov kariyerinde grand slam turnuvalarında ikinci kez yarı finale yükselmiş oldu.

İspanyol tenisçinin bu galibiyeti ile bir kez daha Federer-Nadal finali yaşanacak. Avustralya Açık'ta kadınlar finalinde ise Serena ve Venus Williams kardeşler karşılaşacak.

Rafael Nadal

TENİSSEVERLERİN GÖZÜ NADAL-FEDERER FİNALİNDE

Tenisseverler ise 36 yaşında finale yükselen Venus Williams'ın 35 yaşındaki kardeşi Serena ile eşleşmesinin ardından yıllar sonra yeniden Federer-Nadal finalinin hayalini kuruyordu.

Tenisin gelmiş geçmiş en iyi oyuncuları arasında yer alan Federer'in 35 yaşında, hem de uzun süren sakatlıklara rağmen finale yükselmesi, bir diğer efsane Nadal'ın müthiş bir geri dönüşle yarı finale çıkması bu beklentileri artırmıştı.

Federer, "Nadal ile bir çok epik maç yaptık. Farklı zeminler maçlar kaybettim. Ben onun en büyük hayranıyım. Finale gelirse muhteşem olur" demişti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER