BURSASPOR

Süper Lig'de bir ilk! Şampiyon küme düştü

Bursaspor'un Spor Toto Süper Lig'i 16. sırada tamamlayarak küme düşmesiyle ilk kez şampiyonluk yaşamış bir kulüp bir alt lige düşmüş oldu.

Süper Lig'de bir ilk! Şampiyon küme düştü

Süper Lig'de bir ilk yaşandı! Şampiyon bir kulüp küme düştü.. Ligin son haftasında deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor'u 2-1 mağlup  eden Bursaspor, bu sonuca rağmen Göztepe'nin kendi sahasında MKE Ankaragücü'nü  aynı skorla yenmesiyle küme düşmekten kurtulamadı. Göztepe bu galibiyetle puanını 38'e yükseltti ve rakibinin bir puan  gerisinde kalan son "Anadolu şampiyonu" yeşil-beyazlılar, Akhisarspor ve  Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile beraber bir alt lige düştü.
 
Tarihte ilk kez "şampiyon" küme düştü
Süper Lig'de 2009-2010 sezonunda şampiyon olan Bursaspor, Türk futbol  tarihinde "Dört büyükler" dışında bu başarıya ulaşan 5. takım unvanını almıştı. Ertuğrul Sağlam yönetiminde tarih yazan yeşil-beyazlı ekip, aynı  zamanda Trabzonspor'un dışında şampiyonluğu İstanbul dışına taşıyan ikinci ekip  olmuştu. Bu şampiyonluğun ardından bir türlü istikrarını tekrar yakalamayan  Bursa ekibi, 2016-2017 ve 2017-2018 sezonlarında da son haftada lige tutunmuştu. 
 
Yine bu sezonda son haftalara kadar düşme potasından kurtulamayan  Bursaspor, bu kez aynı senaryoyu yazamadı ve ligi 16. sırada tamamlayarak bir alt  lige düştü. Alınan bu kötü sonuçla, ilk kez şampiyonluk yaşamış bir kulüp Türk  futbol tarihinde kümeye düşmüş oldu.
 
56 yıllık tarihinde ikinci kez "kabus"
Süper Lig'in 2003-2004 sezonunu 40 puan toplayarak 16. sırada bitiren  Bursaspor, tarihinde ilk kez küme düşmüştü. Tarihinin en kötü sezonunu geçiren yeşil-beyazlılar, iki sezonluk alt  lig macerasının ardından tekrar Süper Lig'e yükselmişti. Bu "kara" sezonun ardından yaşadığı "kabusu" bir kez daha gören  Bursaspor, bu kez 37 puan toplayarak o sezondan daha kötü bir yıl geçirdi ve 56  yıllık tarihinde ikinci kez bu başarısızlığını yineledi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER