Şükrü Ergün yabancı sınırlaması hakkında TFF'ye göndermede bulundu
Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, yabancı sınırlaması hakkında TFF'ye göndermede bulundu..
Fenerbahçe ile aralarındaki 8 puan fark ile ilgili konuşan Şükrü Ergün, "Bu şans dönecektir. Ben, yönetim kurulu ve teknik ekip, 8 puan farkı kapatıp şampiyon olacağımızı düşünüyoruz. Eray, “aslında puan farkı 8 değil 5” demecinde haklı, eğer oyuncular inanıyorsa aksi olmaz zaten. Hepimizin inanması lazım" dedi.
Teknik direktör Mancini'nin performansı hakkındaki görüşlerini aktaran Ergün, "Mancini'nin performansını şu an itibari ile değerlendirmek abesle iştigal olur. Adamın geldiği günden bu yana yaptıkları ortada. Şampiyonlar Ligi'nde geldiğimiz yer, Türkiye Kupası'nda ve ligde bulunduğumuz nokta ortada. Mancini'nin takıma adaptasyonu, ülkeye ve takıma uyumu tahminlerimizden daha süratli oldu. Güzel ve umutlu bir şey. Mancini çatıyı kurdu, arayı da çok iyi değerlendirdi. İkinci yarıda çok daha değişik bir Galatasaray'ı ortaya koyacaktır" ifadelerini kullandı.
Galatasaray'ın Umut, Salih ve Endoğan gibi genç isimleri kadroya katmasının, sarı kırmızılı takımın transfer politikası hakkında fikir verdiğini söyleyen Ergün, "Takımın çatısı oturmuş durumda ancak yaş ortalamamız yüksekti. Bu çatıyı koruyarak, yaş ortalamasını düşürürsek bu sorunu aşmış oluruz. Bu yabancı sayısı değişecek ama Türkiye'deki yargının süratine bağlı. Yargıdan başka bir karar çıkacağını beklemiyoruz: TFF, mahkeme kararı çıkmadan yabancı sınırı kararını kendisi değiştirse daha iyi olur diye düşünüyorum" diye konuştu.
Bruma'nın sakatlığının üzücü olduğunu dile getiren Şükrü Ergün, "Tam takıma uyum dönemindeydi. Mancini kendisini ikinci yarıda daha çok oynatmayı düşünüyordu. İkinci yarı iyi çalışarak önümüzdeki seneye çok iyi hazırlanması gerekiyor" dedi.
Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri Chelsea'yi de değerlendiren Galatasaray Basın Sözcüsü, "Bu seviyede hiçbir zaman kolay rakip bekleyemezsiniz. Bunların içinde Chelsea karşımıza çıkacak bize en uygun rakipti. Bu demek değil ki, Chelsea çantada keklik. Çok çok zor bir rakip, elimizden geleni yapacağız. Rehavete kapılmamak lazım. Kimse Chelsea kolay ekip demedi. Şampiyonlar Ligi'nde kolay rakip yok, kolay olsa orada işi yok zaten" dedi.
Son olarak taraftara mesaj yollayan Ergün, "İlk devrenin sonlarına doğru verdikleri inanılmaz destek için teşekkür ediyorum. Bütün başarılarımıza taraftar desteği ile ulaşabiliriz. Takımın her zaman yanında olmalarını, takımı pozitif bir şekilde desteklemelerini rica ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.