SPOR MEDYASI

Spor yazarları Galatasaray Hajduk maçını değerlendirdi

Avrupa yolunda ilerlemeye devam eden Galatasaray'ın Hajduk galibiyeti sonrası spor yazarları değerlendirmelerde bulundu. İşte yazılanlar...

Spor yazarları Galatasaray Hajduk maçını değerlendirdi - Sayfa 1

LEVENT TÜZEMEN "BELHANDA TOPARLADI" (Sabah)

Beşiktaş turu kaybetmiş olsa da takımla devam edebilecek bazı isimleri de yeniden kazanmış oldu. Utku'nun sakinliğini ve güvenli duruşunu çok beğendim. Rıdvan ve Necip; ikisi de mükemmel oynadılar. Oğuzhan ile Güven'i tekrar bu mücadelenin içinde olma isteğinde gördük. Ama Lens, Beşiktaş'ta yolun sonuna gelmiş görünüyor. Bu kadar vurdumduymaz davranmak Beşiktaş taraftarının da sabrını taşırmış durumda. Gecenin özeti; Mensah'ın oyunun son dakikalarında yakaladığı iki pozisyon dün akşam Beşiktaş adına maçın dönüm anları oldu. Gol yapabilseydi bugün Milan'ı konuşuyor olurduk.

Spor yazarları Galatasaray Hajduk maçını değerlendirdi - Sayfa 2

KEMAL BELGİN "DERBİYE YORGUNLUK OLUR MU?" (Türkiye)

Çok kişinin hedefi hâline gelmiş olan ve Ömer’in yerine giren Belhanda hem kilidi açacak hem de rakibin toparlanma bölgelerinde araştırıcılık ve tekniğiyle eksikleri gidermiş olacaktı. Zaten o gol, çok da kötü takım intibaını bırakmayan Hajduk’u moral olarak çökertirken bir iki önemli rakip şutunda yere yatarak kalecilik görevini de üstlenmiş Marcao’nun getirip âdeta Babel’e çarptırıp attırdığı golle maç bitti. Bu maç değişen değişmeyen oyuncularıyla pazar günkü derbiye bir aşırı yorgunluk taşımış olabilir mi? Tur sevinci yaşanırken G.Saray’da bu durum kafa kaşıtacaktır.

Spor yazarları Galatasaray Hajduk maçını değerlendirdi - Sayfa 3

OSMAN ŞENHER "MARCAO'NUN YERİ DOLMAZ" (Milliyet)
Belhanda girdi oyunun kaderi de değişti. Harika bir gol attı, güzel paslar verdi, iyi mücadele etti, bu takımın bir parçası olduğunu gösterdi. Şimdi hepimiz bundan sonra diyeceğiz ki, bu Belhanda kesinlikle gönderilmez, hatta mukavelesini uzatmak gerekir. İnanın bunlar söylenecek. Başakşehir ve dün geceki maçtaki performansıyla oynarsa, Cim Bom’un hem Avrupa Ligi hem de Süper Lig’de en büyük gücü olur. Martin Linnes, Donk, Taylan, Feghouli hepsi olağanüstü mücadele ediyorlar. Galatasaray artık iyi bir ekip olma yolunda hızla ilerliyor. Ancak Marcao’ya bir parantez açmak istiyorum. Hajduk maçının en büyük yıldızıydı. Her hamlesiyle rakibin gol umutlarını bitirdi. Babel’in attığı ikinci golün pasını ise yine Marcao verdi. Tabii kulübün mali durumunun ne olduğunu bilmiyorum ama Brezilyalı futbolcu Roma’ya satılırsa kesinlikle onun yerini ne Donk ne de yerine gelecek transfer doldurabilir. Terim bu mevkide çok sıkıntı çeker. Hatta takımın bütün düzeni bozulur.

Spor yazarları Galatasaray Hajduk maçını değerlendirdi - Sayfa 4

SERKAN KORKMAZ "AKLIMA BİLE GELMEZDİ" (Fotomaç)

Çok eleştirilen bir başka isimse Babel'di ama ben buna pek katılamıyorum. Hatta öz güvenli oynadığında Falcao ile iyi bir ikili olacaklarını sanıyorum. Belki de haksızım ama belirtmek isterim ki; Hollandalı oyuncunun "Arda derbi maça diri kalsın" diye ilk 11 soyunduğunu biliyor olması, final kararlarında tedirginliğine yol açmış olabilir. İkinci yarıya temsilcimiz hızlı başladı. Feghouli'nin ofsayt nedeniyle sayılmayan şık golünde pek çok üst düzey hakem Diagne'nin aktif alanda olmadığı kanaatinde olabilirdi. Bundan bir ay önce aklıma bile gelmeyecek bir cümle yazacağım: "Belhanda bence oyuna geç girdi." Faslı oyuncu, ikinci yarıda vites büyüten Emre Taşdemir'in harika pasıyla attığı golle geceyi aydınlattı.