SPOR MEDYASI

Spor yazarları Galatasaray-Erzurumspor maçı için neler yazdı?

Galatasaray, Süper Lig'in 7. haftasında sahasında son sıradaki Erzurumspor'u 1-0 yenmesinin ardından spor yazarları değerlendirmelerde bulundu.

Spor yazarları Galatasaray-Erzurumspor maçı için neler yazdı? - Sayfa 1

Galatasaray, Süper Lig'in 7. haftasında sahasında son sıradaki Erzurumspor'u 1-0 yenmesinin ardından spor yazarları değerlendirmelerde bulundu. Ömer Üründül - Bu rahatsızlıklar Porto'da sorun çıkarır

Spor yazarları Galatasaray-Erzurumspor maçı için neler yazdı? - Sayfa 2

Galatasaray, kendi sahasındaki alışılmış oyunu karşı alana yıkma stratejisi ile maça başladı. İlk yarı seyretmeyenlerin tahmin etmeyeceği kadar ilginç geçti. Galatasaray, çok yetersiz saha içi organizasyonuna rağmen ilk yarım saatte 4-5 gol atabilirdi. Çünkü Erzurumspor gol yemek için istemdışı elinden geleni yapıyordu. Kaleci de dahil olmak üzere defans bloğundan çıkışlarda üst üste 4 defa topu rakibe verdiler.

Spor yazarları Galatasaray-Erzurumspor maçı için neler yazdı? - Sayfa 3

Ama Galatasaray bunların hiçbirini değerlendiremedi. Bu yarıda kanatları çalıştıramadılar, olgun ataklar geliştiremediler. İkinci yarıda Galatasaray vites yükseltti. Rakibi yoğun baskı altına aldılar.

Spor yazarları Galatasaray-Erzurumspor maçı için neler yazdı? - Sayfa 4

Bu yarıda Erzurumsporlu futbolcular ilk devredeki gerideki ciddi top kayıplarını yapmadılar ama Galatasaray sahayı genişleterek etkili ataklar geliştirdi. Bekler de kanat bindirmelerine ağırlık verdi. Ama bekledikleri gol kornerden geldi. Üstelik Maicon'un vurduğu kafada ön direği almayan Erzurumlu defans oyuncularının ve kalecinin ciddi hataları vardı. Golden sonra Galatasaray, riskli anlayışı bıraktı, Erzurumspor da hücum girişimlerine başladı.