SPOR MEDYASI

Spor yazarları Beşiktaş Rio Ave maçını değerlendirdi

Rio Ave'ye mağlup olan Beşiktaş aldığı yenilgi neticesinde Avrupa defterini kapattı. Spor yazarları Beşiktaş'ın Rio Ave yenilgisi ve Avrupa'ya veda etmesini değerlendirdi. İşte yazılanlar...

Spor yazarları Beşiktaş Rio Ave maçını değerlendirdi - Sayfa 1

ALİ GÜLTİKEN "KAYBEDERKEN KAZANMAK" (Sabah)

Beşiktaş turu kaybetmiş olsa da takımla devam edebilecek bazı isimleri de yeniden kazanmış oldu. Utku'nun sakinliğini ve güvenli duruşunu çok beğendim. Rıdvan ve Necip; ikisi de mükemmel oynadılar. Oğuzhan ile Güven'i tekrar bu mücadelenin içinde olma isteğinde gördük. Ama Lens, Beşiktaş'ta yolun sonuna gelmiş görünüyor. Bu kadar vurdumduymaz davranmak Beşiktaş taraftarının da sabrını taşırmış durumda. Gecenin özeti; Mensah'ın oyunun son dakikalarında yakaladığı iki pozisyon dün akşam Beşiktaş adına maçın dönüm anları oldu. Gol yapabilseydi bugün Milan'ı konuşuyor olurduk.

Spor yazarları Beşiktaş Rio Ave maçını değerlendirdi - Sayfa 2

TURGAY DEMİR "TAVLA GİBİYDİ; MARS OLDU" (Fotomaç)

Antalya maçında olduğu gibi Kartal kazandığını düşündüğü anda beraberlik golünü yedi. İki stoperimiz arasından çok kolay bir kafa vurdurduk ve yine acemice bir gol yedik. Dolayısıyla iş uzadı… İşini ilginç yanı oyuncuların en çok yorgun oldukları uzatma bölümleri maçın en hareketli dakikalarıydı. İki takım da ya herro, ya merro dediler… Çok net pozisyonlarda iki kaleci de başarılıydı ve tur penaltılara kaldı. Penaltı tavla gibidir, yeteneğin yanında şans da gerekir. Beşiktaş'ın şansı da yeteneği de yoktu, mars oldu!

Spor yazarları Beşiktaş Rio Ave maçını değerlendirdi - Sayfa 3

OKTAY DERELİOĞLU "İYİ BAŞLADI, KÖTÜ BİTTİ" (Takvim)

Şampiyonlar Ligi şansını kaybettikten sonra Avrupa Ligi'nde tutunmayı hedefleyen Beşiktaş, Rio Ave önünde maça son derece iştahlı başlamıştı. Turu geçmek istedikleri vücut dillerinden belli oluyordu desek yeridir. Necip'in sağdan harika ortasında Güven Yalçın'la gelen erken gol iyi başlangıcın meyvesini verdi. Ancak 30'dan sonra oyun dengelenmeye başladı. Portekiz temsilcisinin orta sahadaki teknik ayakları oyunda dengeyi sağladı. 2. yarıda dakikalyar ilerledikçe gelmeyen 2. gol skoru koruma içgüdüsüyle birleşince Rio Ave takımı risk almaya başladı. Bitime 5 dakika kala da skoru eşitlediler. Lens hala fizik olarak iyi değil. Savunmada oynayan Montero'yu beğendim. Oğuzhan gayretli ancak eski Oğuzhan'a biraz daha var. Penaltılara kalan maçta şansın olacak. O şans olmayınca gece vedayla bitti.

Spor yazarları Beşiktaş Rio Ave maçını değerlendirdi - Sayfa 4

BİLAL MEŞE "BEŞİKTAŞ İÇ HATLARA DÖNDÜ" (Milliyet)

Rio Ave gibi bir takıma karşı özellikle ikinci yarıda mahkum oynuyor ve pozisyon veriyorsanız bu ayıp size yeter! Ne var ki, Beşiktaş’ın bu tür maçlarına çok alıştık! Öne geçiyor, geçiyor da, ya geri kalan dakikalar? İşte asıl sıkıntı ve ızdırap başlıyor, taraftarlar ekran başında yatıştırıcı alıyor! Rio Ave, ikinci yarıda Kartal’la kedinin fareyle oynadığı gibi oynadı (!) risk aldı, baskı yaptı, 85’de Moreira’nın kafa golüyle skoru eşitledi, maçı uzatmaya götürdü. Uzatma dakikaları mı, ne siz sorun, ne de ben! Kartal, saman alevi gibiydi! Konuk takım sürekli galibiyeti kovaladı, nitekim son saniyelerde Mane’nin şutunda, Utku harika bir kurtarış yaptı, maçı penaltılara taşıdı. Gelin görün ki, önce Welinton, sonra Larin, penaltı atışlarını gole çeviremedi ve Kartal UEFA Ligi’ne veda etti, iç hatlara bilet aldı!