DİĞER HABERLER

Spor dünyasındaki sıra dışı ölümler

Helikopter kazası sonucu yaşamını yitiren Fransız sporcular Muffat, Florence ve Vastine, spor dünyasında yaşanan sıra dışı ölümleri akla getirdi.

Spor dünyasındaki sıra dışı ölümler - Sayfa 1

Arjantin'de "Dropped" isimli televizyon şovunun çekimini yapan ekibi taşıyan iki helikopterin çarpışması sonucu yaşamını yitiren Fransız sporcular Camille Muffat, Florence Arthaud ve Alexis Vastine, spor dünyasının tuhaf şekilde ölen isimleri akla getirdi.

Spor dünyasındaki sıra dışı ölümler - Sayfa 2

Spor dünyası, Arjantin ile Şili'yi ayıran Andes Dağları yakınlarında meydana gelen helikopter kazasında hayata gözlerini yuman Camille Muffat, Florence Arthaud ve Alexis Vastine için hala yas tutuyor.

Spor dünyasındaki sıra dışı ölümler - Sayfa 3

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 400 metre serbest, 2010 Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda da 200 metre serbestte altın madalya kazanan 25 yaşındaki Muffat, 1990 yılında dünyanın en zorlu yelken yarışları arasında kabul edilen Route de Rhum'u kazanan "Atlantik'in Gelini" lakaplı 57 yaşındaki Arthaud ve 2008 Pekin Olimpiyatları'nda erkekler hafif yarı orta sıklette bronz madalya alan 28 yaşındaki boksör Vastine gibi kaza, cinayet ya da spor sahasında yaşadıkları beklenmedik rahatsızlıklar sebebiyle ölen onlarca sporcudan bazıları şöyle:

Spor dünyasındaki sıra dışı ölümler - Sayfa 4

Kırgız boksöre suikast Eski Avrupa kick boks şampiyonu Kırgız Ruslan Abasov, 27 Mart 2014'te aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. Abasov, Başkent Bişkek'teki evine 800 metre mesafede meydana gelen patlamanın ardından vatandaşlarca hastaneye götürüldü ancak aşırı kan kaybından öldü. Yaralanan eşi ise hastaneye kaldırıldı. Abasov'un aracının şoför koltuğunun altında patlamanın etkisiyle büyük bir delik açıldı.