BEŞİKTAŞ

Söz savaşı devam ediyor! Beşiktaş'tan Galatasaray'a cevap

Galatasaray ile Beşiktaş arasında 1986-87 sezonu şampiyonluğuyla ilgili söz savaşı devam ediyor. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin şike iddiaları sonrasında "1986-87 sezonunda şampiyon olarak ilan edilmemiz yönünde başvuru yaptık" açıklamasını iftira olarak nitelendiren Galatasaray'a siyah beyazlı kulüpten cevap geldi.

Söz savaşı devam ediyor! Beşiktaş'tan Galatasaray'a cevap - Sayfa 1

1986-87 sezonunda şampiyon ilan edlimeleri gerektiğini savunan Beşiktaş, Galatasaray'ın kendisine yönelik 'iftira' açıklamasına efsane futbolcuları Şeref Bey ve Hakkı Yeten'e atıfta bulunarak "Şeref'imiz ile oynayıp 'Hakkı'mız ile kazandık" diyerek göndermede bulundu.

Söz savaşı devam ediyor! Beşiktaş'tan Galatasaray'a cevap - Sayfa 2

Resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Sayın Mesut Bakkal'ın yaşam öyküsünü anlattığı kitabındaki itirafları doğrultusunda, 1986-87 sezonu şampiyonluğunun Kulübümüz adına yeniden tescili için Türkiye Futbol Federasyonu'na yapmış olduğumuz müracaat ile ilgili Galatasaray Spor Kulübü'nün 1 Haziran 2020 tarihinde yapmış olduğu açıklamaya cevabımızdır. Öncelikle söylemek isteriz ki Galatasaray Spor Kulübü'nün bu açıklamasının muhatabı nasıl ki Sayın Mesut Bakkal ise bu hususta Kulübümüzün muhatabı da ilgili kararı verecek olan Türkiye Futbol Federasyonu'dur. Onursal Başkanımız Sayın Süleyman Seba'nın söylediği 'Şerefli ikinciliklerimiz ile gurur duyuyoruz' ifadesinin ne için söylendiği tüm kamuoyu tarafından yıllardır çok iyi bilinmektedir."

Söz savaşı devam ediyor! Beşiktaş'tan Galatasaray'a cevap - Sayfa 3

"ŞEREF'İMİZLE OYNAYIP 'HAKKI'MIZLA KAZANDIK"

"Başkanımız Sayın Ahmet Nur Çebi'nin yapmış olduğu açıklamaları 'Talihsizlik' olarak nitelemekten daha ziyade bu söylemlere muhatap kalınarak şampiyon olmak asıl talihsizliktir. Kulübümüz tarafından kazanılmış olan şampiyonlukların ve kupaların 'Şeref'imiz ile oynayıp 'Hakkı'mız ile kazanıldığı tüm spor camiasında çok iyi bilinmektedir. Bundan sonra da böyle olacaktır.

Söz savaşı devam ediyor! Beşiktaş'tan Galatasaray'a cevap - Sayfa 4

GALATASARAY'IN AÇIKLAMASI

"Kulübümüzün, 1986-87 sezonu sonunda alnının akıyla şampiyon olarak kazandığı kupanın, kendi hakları olduğunu iddia ederek kulüplerine verilmesi yönünde müracaatta bulunduklarını ifade eden Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Sn. Ahmet Nur Çebi'nin açıklamaları tam anlamıyla talihsizliktir. Söz konusu müracaatın kaynağı, her türlü kanıttan ve dayanaktan yoksun, iftira niteliğinde asılsız iddialardır. Galatasaray'ın şanlı tarihine leke sürmeye yönelik bu iftiraları içeren kitabın yazarı hakkında gerekli hukuki işlemler anında başlatılmış idi. Rakibimizi, geçmişten kupa çıkartma çabalarını bir kenara bırakarak saha içinde adil, dürüst ve sportmence bir yarış içerisinde şampiyonluk kazanmaya davet ediyoruz"