SÜPER LİG

Sergen Yalçın'ın Sivasspor kariyeri

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'la yolları ayrılan teknik direktör Sergen Yalçın'ın Sivas'taki macerası 306 gün sürdü.

Sergen Yalçın'ın Sivasspor kariyeri

Futbolculuk kariyerine Beşiktaş altyapısında başlayan ve "4 büyükler" olarak bilinen Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un da aralarında bulunduğu bazı takımların formasını giyen eski milli futbolcu Yalçın, Gaziantepspor'daki kısa süreli teknik direktörlük deneyiminin ardından, geçen sezon 23 Aralık 2014'te Sivasspor'da göreve başladı.

Medicana Sivasspor'un başındaki ilk maçına Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'ndaki Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasıyla çıkan Yalçın, kırmızı-beyazlı ekibin bu maçtan 4-0 gibi farklı bir galibiyetle ayrılmasıyla futbol kamuoyunun dikkatlerini üzerine çekti.

Yiğidolar'ın başında ligdeki ilk sınavını deplasmanda Kasımpaşa karşısında veren Yalçın'ın ekibi, geride kalan 29'u ligde, 10'u Ziraat Türkiye Kupası'nda 39 maçta verdiği sınavda beklentileri karşılayamadı.

Geçen sezon küme düşme hattında sıkıntılı günler geçiren Yalçın'ın ekibi, bu sezon da geride kalan haftalarda galibiyetle tanışamadı. Son olarak dün kırmızı-beyazlı ekibin sahasında Trabzonspor'a 2-0 mağlup olmasıyla Sivasspor Kulübü, teknik direktör Sergen Yalçın ile yollarını ayırdı. Yalçın'ın, Sivasspor'daki teknik direktörlük kariyeri 306 gün sonra noktalandı.

- Sergen Yalçın'ın ligdeki 29 maçlık karnesi
Yalçın yönetiminde 20'si geçen sezon olmak üzere 29 lig maçına çıkan kırmızı-beyazlı ekip, bu karşılaşmalardan 7'sinden galibiyetle, 11'inden mağlubiyetle, 11'inden de beraberlikle ayrıldı. Yalçın'ın ekibi ligdeki bu 29 karşılaşmada 37 gol attı, kalesinde ise 36 gol gördü.

Sergen Yalçın yönetiminde Ziraat Türkiye Kupası'nda geçen sezon yarı final oynama başarısı gösteren Medicana Sivasspor, bu sezon ise 2. turda sahasında Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Diyarbekirspor'a 1-0 yenilerek kupaya erken veda etti. 

Yalçın yönetiminde kupada 10 maça çıkan Sivas temsilcisi bu maçlardan 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Bu karşılaşmalarda 19 kez gol sevinci yaşayan kırmızı-beyazlılar, kalesinde ise 11 gol gördü.

Böylece Medicana Sivasspor, Sergen Yalçın döneminde çıktığı 39 resmi karşılaşmada onüçer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet aldı. 

- Sezon başında 11 oyuncu transfer edilmişti 

Teknik direktör Sergen Yalçın'ın raporu doğrultusunda sezon öncesinde stoper Manuel Da Costa, Nijeryalı forvet John Utaka, sağ bek Abdurrahman Dereli, orta saha oyuncuları Hakan Arslan, Musa Sinan Yılmazer, Kadir Bekmezci, kaleci Deniz Öksüz ve sol bek Fatih Çiplak'ın yanı sıra geçen sezon kiralık olarak Sivasspor formasını terleten kaleci Ertuğrul Taşkıran, orta saha oyuncusu Aydın Karabulut ve stoper İbrahim Toraman'la yollarını ayıran Medicana Sivasspor, bu sezona 11 yeni futbolcuyla başladı.

Sivasspor, sezon başında, kadrosunu Yunanistan Süper Ligi'nin son gol kralı Jeronimo Barrales'in yanı sıra, Galatasaray'dan orta saha oyuncusu Yekta Kurtuluş, Litvanyalı kaleci Ernestas Setkus, Kayseri Erciyesspor'un Ganalı defans oyuncusu John Boye, Kardemir Karabükspor'dan orta saha oyuncuları Yiğit İncedemir, Hakan Özmert, Erkan Kaş, Fenerbahçe'den forvet Beykan Şimşek, Kayseri Erciyesspor'dan orta saha oyuncusu Orhan Gülle, İspanyol forvet Daniel Abalo Paulos ve Fildişi Sahili'nden Djakaridja Kone ile güçlendirmişti

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER