SÜPER LİG

Serdal Adalı'yı düşündüren gerçek

Beşiktaş'a başkan adaylığı ile ilgili konuşan Serdal Adalı çok çarpıcı açıklamalar yaptı..

Serdal Adalı'yı düşündüren gerçek

Beşiktaş'a başkan adaylığı ile ilgili SABAH'a konuşan Serdal Adalı, tek ve güçlü bir listenin kulübün hayrına olacağını belirterek, "Kararımı hafta başında vereceğim" dedi

Beşiktaş'ın Atletico Madrid ile oynayacağı maçı izlemek ve futbolculara moral vermek üzere Madrid'e giden Serdal Adalı, 25 Mart'ta yapılacak olan olağanüstü kongre öncesi adaylık ile ilgili düşüncelerini SABAH'a anlattı. Adaylığı hakkında herkesin merak ettiği soruları Adalı, bu konuda kendisine camiadan büyük destek olduğunu belirterek şunları anlattı:

FUTBOLCULAR SAHİPSİZ DEĞİL
Şu ana kadar adaylığını açıklayan bütün isimlere saygım var. Ancak Beşiktaş ligde ve Avrupa'da yoluna devam ediyor. Şu anda futbolcuların üzerinden yapılan söylemlerin kime ne yararı olur. Sezon sonu değerlendirilir. Takımdan aradılar "Futbolcular kendini sahipsiz hissediyor " diye. Ben de geldim. Maçtan önce, "Siz Beşiktaş'ın futbolcususunuz, asla yalnız değilsiniz" diyeceğim. Bu işler bu kadar kolay değil.
Aday olmam konusunda istek ve destek var. Öncelikle camiama bunu bana layık gördükleri için teşekkür ederim. Beşiktaş'a başkan olmayı düşünüyorum. Ancak istemek farklı, gerçekçi olup sorunları çözebilecek gücü ve iradeyi ortaya koymak farklı. Tam hakim olmak ve önümü görmek için mali yapıyı bütün yönleriyle çıkarttım. Mali açıdan durum iç açıcı değil. En önemlisi tahakkuk etmiş borçlar var. 2 haftadır bu sorunları nasıl çözeriz diye görüşmeler yapıyoruz. Pazartesi gününe kadar da bu görüşmeler devam edecek. Destek isteyeceğim insanlar var. Pazartesi- salı bu kararı vereceğim.

GÜÇBİRLİĞİ ŞART
Ortada güllük gülistanlık bir durum yok. Sorunları çözmek için güçlü yönetime ve herkesin taşın altına elini sokmasına ihtiyaç var. Serdal Adalı ya da bir başkası, tek başına çözsün denilirse bu işin içinden çıkılmaz. Beşiktaş'ta bu güven ortamını ve birlik beraberliği sağlamaya çalışıyorum. Tek bir liste, daha güçlü bir liste Beşiktaş'ın hayrına olur.

'KAYYUM' KELİMESİ BİLE YAKIŞMAZ
Beşiktaş'ın kayyuma kalacağı yönündeki söylentilerle ilgili de konuşan Serdal Adalı, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirterek, "Beşiktaş'ın büyük sıkıntıları var. Ancak Beşiktaş büyük bir camia, kayyum kelimesiyle Beşiktaş'ı yan yana getirmek bile doğru değil. Bize de, bu camiaya da yakışmaz. Nahoş duruyor" dedi. Adalı göreve gelmesi durumunda uygulamaya koyacağı projeler hakkında ise şunları söyledi: "Göreve gelirsem, İnönü Stadı'nın yenilenmesi dahil, altyapı, öz kaynak düzeninin hayata geçirilmesi gibi bir çok konuda Beşiktaşlıların hayallerinin gerçek olacağı projeler olur. Ancak biz gerçekçiyiz. Devir ayağı yorganına göre uzatma devri... Ama her dönem Beşiktaş'ın devri olacak."

500 MİLYON VEREN ÜYE Mİ?
'500 milyon dolarla Beşiktaş Başkanlığına talibim' diyen işadamı Serdar İnan'ın açıklamalarıyla ilgili de konuşan Adalı, "Türkiye'den aradılar, 'Beşiktaş için 500 milyon dolar veren varmış' dediler. Ben de hemen tanışalım. Beşiktaş için her türlü fedakarlığı yapar, o kişinin yanında olurum" dedim. Bu söylemim hala geçerli. Ancak kongre üyeliği yokmuş. Şahsen Beşiktaş'a hizmet etmek düşüncesi varsa tanışırız" dedi.

TAKIMA MORAL VERDİ
Röportajımız sonrası Beşiktaşlı futbolcularla bir araya gelen Serdal Adalı'nın kısa bir konuşma yaparak, "Hepinizi çok seviyorum ve sizlere çok güveniyorum. Sakın kendinizi yalnız ve sahipsiz hissetmeyen. Bizler her zaman yanınızdayız. Türkiye'ye iyi bir sonuçla döneceğinize inanıyorum" dediği öğrenildi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER