DİĞER HABERLER

Sercan Yıldırım da Somali'ye el attı

Bursaspor'un yıldız futbolcusu Sercan Yıldırım, Somali ve açlık tehlikesi yaşayan diğer Afrika ülkeleri için fotoğraf sergisi açacak.

Sercan Yıldırım da Somali'ye el attı

Sercan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süredir fotoğraf merakı bulunduğunu, bu nedenle A Milli Takım'ın geçen yıl 19-31 Mayıs tarihleri arasındaki ABD kampında kendisine bir profesyonel fotoğraf makinesi ile ekipmanlarını satın aldığını söyledi.  
 

Fotoğraf merakının bir süre sonra tutku haline dönüştüğünü kaydeden genç oyuncu, ''Çevremde fotoğraf sanatıyla ilgilenen bazı kişilerden bu konuda yardım aldım. Yaklaşık 1 yıl içinde özellikle doğa ve insan portresi konusunda çok sayıda güzel fotoğraf çekimi yaptım'' dedi.

 
Golcü oyuncu, kendisinin çektiği binlerce fotoğraf arasında en beğendiklerini sergilemeyi istediğini vurgulayarak, şunları söyledi:

''Bursa'da bir alışveriş merkezinde sergi açma gibi bir düşüncem oluştu. Bunu yaparken de sosyal yardım anlamında bir yerlere katkım olmasını çok istiyordum. Özellikle son günlerde Somali ve açlık tehlikesi yaşayan ülkelerdeki görüntüleri izleyince aklıma açacağım serginin tüm gelirini buraya aktarmak geldi. Çevremden de bu anlamda büyük bir destek gördüm. Önümüzdeki günlerde Bursa'daki bir alışveriş merkezinde sergimi açacağım. Buradan elde edilecek gelirleri de Somali ve açlık tehlikesi yaşayan diğer Afrika ülkelerine aktaracağım.''

Sercan Yıldırım, Afrika'nın dünyanın en fakir kıtası olduğunu ve burada 40 milyondan fazla insanın açlık tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu ifade ederek, tüm vatandaşlardan bu duruma seyirci ve sessiz kalmamalarını istedi.

Türk insanın misafirperverliğinin yanı sıra yardımseverliliğiyle de dünyaca tanındığını kaydeden genç oyuncu, ''Benim açacağım serginin dışında halkımızın bu bölgelere gerekli yardımlarda bulunacaklarına inanıyorum'' diye konuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER