FUTBOL

Şenol Güneş'ten çok konuşulacak sözler! 'Trabzonspor'a haksızlık yapıldı'

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Anadolu Ajansı'na gündeme ve merak edilenlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş'ten çok konuşulacak sözler! 'Trabzonspor'a haksızlık yapıldı' - Sayfa 1

Arda Turan hakkında konuşan Şenol Güneş, "Arda Turan'ın uluslararası başarıları var. Sıkıntılar oldu, her ailede olur ama bunların kabul edilebilir olması lazım. İnşallah iyi oynar, biz de değerlendirme yaparız. O günün koşullarına göre en iyisini alacağız. Her oyuncuya kapımız açık." ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş'ten çok konuşulacak sözler! 'Trabzonspor'a haksızlık yapıldı' - Sayfa 2

"BURAK'IN TRANSFERİ DERS OLMALI"

- Burak Yılmaz'ın Lille'e transferini de yorumlayan deneyimli hoca, "Santrforda zenginliği artırmamız lazım. Burak, bu yaşta Fransa'ya gidiyorsa biz de onu parçalamaya çalışıyorsak yanlış var. Eleştiri üslubumuzu değiştirmeliyiz. 35 yaşında, benim beğendiğim Lille'e transfer olabiliyor. Biz ondan para kazanmış olduk. Avrupa'da yaşlı yabancı oyuncuların ülkemize gelmesinden başarı bekliyoruz. Övdüğüm ülkeye oyuncu verdik.

Şenol Güneş'ten çok konuşulacak sözler! 'Trabzonspor'a haksızlık yapıldı' - Sayfa 3

Derslik olay. Burak'a inancım, inadım bu yüzden. Bunu nasıl yapacağız? Antrenörleri eğiteceğiz. Mental, karakter, hayata bakış olarak da güçlendirmemiz lazım. Oyuncuları çocukluktan başlayarak yukarı doğru tamamlamamız lazım. Ülkemizde futbolcu üretecek ülkeyiz. Buna ihtiyacımız var. Böyle bir iş sahası var. Almanya'da genç oyuncunun katılımı zor. Futbolu ikinci plana atabiliyor. Zor bir iş dalı olarak görüyor. Biz de ihtiyaç. Tıpkı NBA'deki siyahi oyuncular gibi..." şeklinde görüş belirtti.

Şenol Güneş'ten çok konuşulacak sözler! 'Trabzonspor'a haksızlık yapıldı' - Sayfa 4

"EMRE'NİN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR"

- Futbola veda eden Emre Belözoğlu'nun da Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı olduğunu söyleyen Güneş, "Emre Belözoğlu kalsaydı zaten gelecekti. Oynasın oynamasın gelecekti. Oyuncu, kaptan ve bir büyük olarak önemsiyordum. Ona uygun davrandı. Geçmişte agresif görüntüleri olsa da hiç hata yapmadı. Herkesin hataları olabilir. Hatalardan ders çıkarıyorsa çözüm getirir. Emre çok büyük futbolcu. Çok güzel başladı, çok güzel bitirdi. 100 defayı geçen milli forma sayısı var. Büyük kulüplerde oynadı, uluslararası oynadı. Yöneticilik tarafına kaydı. Avrupa Şampiyonası'na katılmak onun da hakkı. Gelirse başımızın üstünde yeri var.