BEŞİKTAŞ

Şenol Güneş'in bitmeyen Fenerbahçe kabusu

Beşiktaş, 3-0 öne geçmesine karşın Fenerbahçe ile 3-3 berabere kalırken teknik direktör Şenol Güneş'in Sarı-Lacivertli takım karşısındaki başarısız grafiği devam etti.

Şenol Güneş'in bitmeyen Fenerbahçe kabusu - Sayfa 1

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında 3 farklı üstünlüğü koruyamazken Siyah-Beyazlı takımın hocası Şenol Güneş de Sarı-Lacivertliler'e karşı öne geçtiği maçlarda 8. kez galibiyet alamadı. Güneş'in Fenerbahçe karşısında koruyamadığı skorlar, bir kez şampiyonluğa mâl oldu, birçok kez de hedeflerine ağır darbe vurdu. İşte Güneş'in öne geçse de kazanamadığı Fenerbahçe maçları:

Şenol Güneş'in bitmeyen Fenerbahçe kabusu - Sayfa 2

1990-91 sezonu - Fenerbahçe 2-1 Boluspor: Tecrübeli çalıştırıcı, Kadıköy'de Boluspor'la ilk yarıyı 1-0 önde kapatmasına rağmen 62'de Vokrri ve 64'te Oğuz Çetin'in golleri, 2 dakika içinde galibiyeti Fenerbahçe'ye getirdi.

Şenol Güneş'in bitmeyen Fenerbahçe kabusu - Sayfa 3

1993-94 sezonu - Fenerbahçe 1-1 Trabzonspor: Yine bir deplasman maçında Şenol Güneş'in Trabzonspor'u 52. dakikada Ünal Karaman ile öne geçti ancak 6 dakika sonra Mecnur Çolak skoru belirledi.

Şenol Güneş'in bitmeyen Fenerbahçe kabusu - Sayfa 4

1995-96 sezonu - Trabzonspor 1-2 Fenerbahçe: Türk futbol tarihinin en unutulmaz maçlarından birisiydi. Trabzonspor, şampiyonluk için beraberliğin dahi yettiği maçta 18. dakikada Abdullah ile öne geçti. İlk yarı böyle biterken ikinci yarıda şampiyonluk için geri sayıma başlayan Fırtına'nın ve Şenol Güneş'in kabusu başladı. 55. dakikada Oğuz Çetin beraberliği getirirken 82. dakikada Aykut Kocaman sonucu belirledi. Şampiyonluğu Fenerbahçe kazanırken Trabzonspor camiası uzun süre bu maçın şokunu atlatamadı.