MOTOR SPORLARI

Sebastien Loeb'un yeri sağlam

Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) 6. Türkiye Rallisi'ni kazanmayı başaran Sebastien Loeb, pilotlar şampiyonasındaki yerini sağlamlaştırdı.

Sebastien Loeb'un yeri sağlam

Bu sezon yapılan İsveç Rallisi'ni ikinci tamamlamasının ardından, Corona Meksika Rallisi, Ürdün Rallisi ve Türkiye Rallisi'ni kazanmayı başararak, üst üste 3 yarışta podyumun en üst basamağında yer alan Sebastien Loeb, pilotlar şampiyonasında puanını 93'e taşıdı ve 7. dünya şampiyonluğuna doğru emin adımlarla yürümeyi sürdürdü.

Diğer yandan, 6. Türkiye Rallisi'nin ikincisi olan Petter Solberg, hanesine yazdırdığı 18 puanla pilotlar şampiyonasında da ikinciliğe yükselmeyi başardı.




-RAIKONEN WRC'YE ALIŞIYOR-

Formula 1'de dünya şampiyonluğu sahibi olan Finlandiyalı pilot Kimi Raikonen, Türkiye Rallisi'nde elde ettiği 5'incilikle WRC'ye alışmaya başladığını gösterdi.

WRC'de ilk sezonunu geçiren ve yaptığı açıklamalarda bulunduğu ortamdan ve mücadeleden memnun olduğunu bildiren Kimi Raikonen, Ürdün Rallisi'nin ardından Türkiye Rallisi'nde de puan kazanmayı başardı.

İsveç Rallisi ile Corona Meksika Rallisi'ni puansız kapatan Raikonen, 8. olarak 4 puan aldığı Ürdün Rallisi sonrası, Türkiye Rallisi'nde ise 5. sırayı alarak hanesine 10 puan daha yazdırdı ve puanını 14'e yükseltti.


-SIRALAMA-

WRC pilotlar şampiyonasında 6. Türkiye Rallisi'nin ardından sıralama şöyle oldu:

PİLOT PUAN
------------------------------

1-Sebastien Loeb 93

2-Petter Solberg 53

3-Mikko Hirvonen 52

4-Jari Matti Latvala 47

5-Sebastien Ogier 45

6-Dani Sordo 24

7-Matthew Wilson 22

8-Federico Villagra 20

9-Hennig Solberg 18

10-Mika Hakkinen 14

11-Xavi Pons 5

12-Mads Ostberg 4

13-Martin Prokop 2

14-Dennis Kuipers 2

15-P-G. Andersson 1

16-Armindo Araijo 1

17-Aaron Burkart 1

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER