MOTOR SPORLARI

Schumacher hem ağladı hem ağlattı

Fransa’da beş sene önceki kayak kazasının ardından bitkisel hayatta yaşamını sürdüren Michael Schumacher içinde bulunduğumuz yılda da hayranlarını üzdü.

Schumacher hem ağladı hem ağlattı

Michael Schumacher’in Fransa Alpleri’nde geçirdiği kayak kazasının üzerinden bugün itibarıyla tam beş yıl geçti. 2013’ün 29 Aralık’ındaki talihsiz hadisenin ardından yıldız ismin sağlık durumu belirsizliği koruyor, kendisini Cenevre Gölü’nün kenarındaki evinde tutan ailesi, sağlık durumunu sır olarak saklamaya devam ediyor.

Formula 1’de elde ettiği 7 şampiyonlukla bir rekoru elinde bulunduran efsane pilot ortalarda olmasa da popülaritesinden bir şey kaybetmiş değil. Geride bırakmaya hazırlandığımız 2018 yılına da, Schumacher ile ilgili bir çok gelişme damga vurdu. Kendisiyle ilgili gelişmeler tüm dünyada yankı uyandıran Schumi ile ilgili haberler, kendisini ziyaret giden yakın arkadaşlarının tanıklıklarını anlatmasıyla ortaya çıkmaya devam etti.

‘Gözleriyle anlaşıyor’

Milliyet'in haberine göre, Formula 1’in eski pilotlarından Philippe Streiff, arkadaşının iyileşse bile hayatının geri kalanında tekerlekli sandalyeye mahkum olacağını belirterek “Schumacher eşi ve çocuklarını tanıyabiliyor. Ancak henüz konuşamıyor. Gözleriyle anlaşıyor” şeklinde detayları anlattı. Schumacher’in ismi açıklanmayan yakınları da, “Michael sandalyesinden gölü ve güzel dağ manzarasını gördüğünde ağlıyor” dediler.

‘Tipik Schumacher suratı’

Schumacher'i en son ziyaret eden kişi olan Papa yardımcısı başpsikopos Georg Gaenswin da, "Dolgun bir yüzü vardı ancak bildiğimiz tipik Michael Schumacher suratıydı. İnsanların kendisiyle ilgilendiklerini hissediyor" dedi.

SAĞLIĞIYLA İLGİLİ GELİŞMELER

Aralık 2013: Meribel'de geçirdiği kayak kazasının ardından çoklu beyin travması geçirdi. İki ameliyat geçirdi, yapay komaya girdi.

Ocak 2014: Uyanma sürecini başlatmak üzere, uyuşturulma etkisi düşürüldü.

Haziran 2014: İsviçre Lozan’daki hastaneye nakledildi, artık komada olmadığı duyuruldu.

Haziran 2014: İsviçreli uzman nörolog Dr. Erich Riederer, "Schumacher yatalak kalacak, hep başkalarının yardımına muhtaç olacak" dedi.

Eylül 2014: İsviçre'deki hastaneden taburcu edildi, evine nakledildi.

Mayıs 2015: Menajeri Sabine Kehm, Schumacher’in sağlık durumunun az da olsa iyileştiğini açıklayarak heyecan yarattı.

Eylül 2016: Avukatı Felix Damm Alman mahkemesinde müvekkilinin yürüyebilir durumda olmadığını itiraf etti.

Aralık 2016: Menajeri, Schumacher’in sağlık durumunun kamusal bir sorun olmadığını, gizliliği sürdüreceklerini söyledi.

Şampiyon sporcu sevgilisi tarafından öldürüldü

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER