DİĞER HABERLER

Schleck davası yeniden açılıyor

Fransa Bisiklet Turu esnasında alınan idrar örneği pozitif çıkan ve o tarihten beri yarışlara katılmayan Frank Schleck davası yeniden açılıyor..

Schleck davası yeniden açılıyor

Fransa Bisiklet Turu esnasında alınan idrar örneği pozitif çıkan ve o tarihten beri yarışlara katılmayan Frank Schleck, suçsuzluğunu kanıtlamak için yeniden Lüksemburg Anti Doping Ajansı'nın karşısına çıkacak.

2012 Fransa Bisiklet Turu sırasında yapılan doping testinden geçemeyen ve kanında idrar söktürücü Xipamide bulunan RadioShack-Nissan’ın Lüksemburglu bisikletçisi Frank Schleck, o tarihten beri herhangi bir yarışa katılmadı.

32 yaşındaki bisikletçi, Tur kadrosundan çıkarıldıktan sonraki süreçte her zaman ilacın varlığı konusunda bir fikrinin olmadığını söylemiş ve doping yaptığını reddetmişti. Schleck, bu konuya ilişkin Çarşamba gecesi de iki saatini Lüksemburg Anti Doping Ajansı’nın önünde geçirdi.

Ağustos ve Ekim aylarındaki duruşmalardan sonra üçüncü kez ALAD’ın karşısına çıkan Schleck konusundaki kararın altı haftadan önce açıklanması beklenmiyor.

AFP’ye konuşan ağabey Schleck, “Jüriye tekrardan bu yaşananların benim suçum olmadığını anlattım. Soruşturma devam ediyor ancak hiçbir şey bitmedi” ifadelerini kullandı.

Fransa Bisiklet Turu’nda daha önce 2006 ve 2009 yıllarında unutulmaz iki dağ etap zaferi elde eden Frank Schleck, Sonbahar Klasikleri’nden de Amstel Gold Race’i 2006’da kazanma başarısı göstermişti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER