FUTBOL

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'dan kötüsü yok

Lille ve Genk’le birlikte bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde en az puanı toplayan Cim Bom, turnuvayı en az gol atan, en az isabetli şut çeken takım olarak tamamladı. Bu aynı zamanda, Galatasaray tarihindeki en kötü iki performanstan biri...

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'dan kötüsü yok

Şampiyonlar Ligi’ne büyük hayal kırıklığı yaşayarak veda eden Galatasaray, Avrupa kupalarındaki en kötü sezonlarından birini geride bırakıyor.

Devler Ligi’nde grubunu galibiyet alamadan son sırada bitiren Sarı-Kırmızılı ekip, bu turnuvada tarihinin en başarısız ikinci dönemini tekrarladı. Avrupa’da çıktığı son 13 karşılaşmada galibiyet yüzü görmeyen Cim Bom, Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon en az gol atan (1) ve en az isabetli şut çeken (9) takım oldu.

6 hafta sonunda 2 puan elde edebilen ve kalesinde 14 gol gören Galatasaray, grup aşamasında 1 beraberlik alabilen Lille ve Genk’ten sonra Slavia Prag ile en az puan toplayan takım oldu.

2014-2015’te de 1 puan

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde en kötü iki performansından birini 2014-2015 sezonunda sergilemişti. Cim Bom, İtalyan teknik adam Cesare Prandelli yönetiminde 5, Hamza Hamzaoğlu idaresinde ise 1 karşılaşmaya çıktığı o sezonda sadece bir puan kazandı. Galatasaray o grupta attığı 3 gole karşın 19 kez topu ağlarında gördü.

32 maçta 2 galibiyet

Galatasaray, Avrupa kupalarındaki son 32 maçta sadece 2 galibiyet elde etti. Sarı- Kırmızılı ekip, söz konusu süreçte 20 kez mağlup oldu, 10 mücadeleyi ise beraberlikle bitirdi. Cim Bom, kazanması halinde Avrupa kupalarında 100. galibiyetini elde edeceği son 13 maçta istediği sonucu alamadı.

Avrupa kupalarında toplam 99 galibiyeti bulunan Galatasaray, son 13 maçta kazanamayarak ‘dalya’ sevincini yaşayamadı. Sarı-Kırmızılı ekip, Avrupa kupalarında çıktığı 285 maçın 99’undan galibiyetle ayrıldı. 111 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 75 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı.

6 yıllık deplasman kâbusu

Galatasaray, Avrupa kupalarındaki son deplasman galibiyetini 6 yıl önce elde etti. Aslan, Avrupa kupalarındaki son dış saha galibiyetini 2012-2013 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nin son 16 turunda Almanya’nın Schalke takımıyla yaptığı maçta aldı.

Galatasaray, 12 Mart 2013’teki bu müsabakanın ardından deplasmanda çıktığı 20 maçtan üstün ayrılamadı. Sarı- Kırmızılı ekip, dış sahadaki bu maçların 16’sında sahadan mağlubiyetle ayrılırken, 4’ünde berabere kaldı. Galatasaray, Avrupa kupalarında deplasmanda yaptığı son 8 müsabakada ise gol bile atamadı.

Terim için de bir ilk!

Cim Bom aynı zamanda Fatih Terim yönetimindeki en kötü grafiğini de sergilemiş oldu. 66 yaşındaki çalıştırıcı, Galatasaray’ın başında 8. kez Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasını tamamladı. 2012- 2013 sezonunda Aslan’a çeyrek final oynatan Terim, ilk kez bir grubu galibiyetsiz bitirdi.

En başarısızı Fenerbahçe

Türk takımları arasında Şampiyonlar Ligi’nde en kötü performansı Fenerbahçe ortaya koydu. Sarı-Lacivertli takım, Mustafa Denizli yönetiminde 2001- 2002 sezonunda grubunu puansız kapattı.

Çıktığı 6 karşılaşmada da mağlup olan Kanarya, grup aşamasını puansız kapatan tek Türk takımı oldu. Bursaspor da 2010- 2011 sezonunda 1 puan elde etmişti. Beşiktaş ise 2017- 2018 sezonunda 14 puan toplayarak, grup aşamasındaki en iyi performansı sergiledi.

Fatih hoca da kabul ediyor

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, PSG maçı sonrası yaptığı açıklamada, hayatının en kötü performansını sergilediğini kabul ederek, “Bizim için acı bir veda oldu. Bizden çok ilerideler. Sıkletimiz çok farklı bu sene. Bunu kabul edelim. Hayatımızın en kötü performansını sergiliyoruz. Bazı şeyleri değiştirmezsek sıkıntı olur Galatasaray için. Bundan sonraki kararlarımız daha radikal olmalı. Bazen yarışma içerisinde bu kararları alamayabiliyorsunuz. Umarım acı vedalardan iyi hikayeler çıkarırız ligde. Tıpkı geçen sene yaptığımız gibi” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 2 yorum