ŞAMPİYONLAR LİGİ

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde İngiliz damgası

UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde 4 yarı final bileti İngiliz takımları aldı ve turnuvaya damga vurdular

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde İngiliz damgası

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki 1 numaralı kupasında Liverpool  ve Tottenham Hotspur'un yarı finale kalmasının ardından dün de Avrupa Ligi'nde  Londra takımları Arsenal ve Chelsea'nin son dört takım arasına kalmasıyla iki  turnuvadaki 8 yarı final biletinin yarısı İngiliz ekiplerine gitti.
 
İngiliz kulüpleri, UEFA organizasyonlarında 35 yıl aradan sonra ilk  kez 4 takımla yarı finalde temsil edilecek. 1983-84 sezonunda da Liverpool,  Tottenham Hotspur, Manchester United ve Nottingham Forest, yarı finale çıkmayı  başarmıştı.
 
Arsenal yarı finalde
 
İspanyol teknik adam Unai Emery yönetimindeki Arsenal, 24 yıl aradan  sonra ilk kez iki sezon üst üste Avrupa kulvarında yarı finale yükseldi.
 
Arsenal, geçen yıl da UEFA Avrupa Ligi'nde son dört takım arasına  kalmış, İspanya'nın Atletico Madrid takımına elenmişti. Emery'nin kariyerinde üç UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu bulunuyor. 47  yaşındaki teknik adam, Sevilla'yı çalıştırdığı dönemde üst üste üç yıl kupada  zafer yaşamıştı.
 
Alman temsilcisinin 39 yıllık özlemi
 
Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımı, 4-2 yenildiği maçın rövanşında  Portekiz ekibi Benfica'yı 2-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Avrupa kupalarında 39 yıl aradan sonra yarı final bileti alan  Eintracht Frankfurt, Chelsea ile eşleşti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER