Şampiyon servet kazanacak! Ya kaybeden?
Futbol artık sadece bir oyun değil. milyarlarca dolar paranın dolaştığı çok büyük bir endüstri. bu sezon süper ligi şampiyonlukla bitirecek olan takım da sadece tarihine bir şampiyonluk eklemeyecek.
FUTBOL artık sadece bir oyun değil. Milyarlarca dolar paranın dolaştığı çok büyük bir endüstri. Bu sezon Süper Ligi şampiyonlukla bitirecek olan takım da sadece tarihine bir şampiyonluk eklemeyecek.
Hem rakiplerine ekonomik anlamda fark atacak hem de yaklaşık 100 milyon TL garanti parayı kasasına koymuş olacak. Ya kaybeden?..
İkinci olacak takım neredeyse dünyaları kaybedecek. Bu sezon nefes nefese geçen ligi 2. sırada tamamlayacak kulüp yaklaşık 50 milyon TL'den olacak.
Kazanana 15 milyon TL İşte ortada bu kadar büyük bir para olunca kazananın kim olacağı çok daha fazla önem kazanıyor. Futbol Federasyonu'nun sezon başında hayata geçen yayın ihalesi sonucunda belirlediği şampiyonluk primi 15 milyon TL. İkinci olan takım ise 12 milyon TL ile yetinecek.