YAZARLAR

Sahte İmparator Fatih Terim

Türkiye Futbol Federasyonu futbolumuza bir adalet getirmek düşüncesiyle, görev verdiği ve görevi süresince başarısız olan Sahte imparator Fatih Terim'in işine son vermişti.

Hakan Cerrahoğlu
Hakan Cerrahoğlu[email protected]

Türkiye Futbol Federasyonu futbolumuza bir adalet getirmek düşüncesiyle, görev verdiği ve görevi süresince başarısız olan Sahte imparator Fatih Terim'in işine son vermişti."Ben paranın peşinde değilim" diyen Sahte imparator Fatih Terim'de para için TFF'nu mahkemeye vermişti.. Bu mimik ve mizansen pozlu büyük hoca!!

 Bir gerçek var ki aslında;

 Haklı ile haksızı, palavracılarla dürüstleri, kibirlilerle mütevazileri, kavgacılarla efendileri birbirinden ayırt etsek, futbolumuzda güller de açar papatyalarda... 

  Farklılaştırılmış bir gelecek düşüncesi ve geleceği öngören Ancoletti, Mourinho, Guardiola, Van Gaal, Jupp Heynkes, Arsen Wenger, Zidane, Jurgen Kloop ve Löw gibi teknik adamlar futbolun lider hocaları, futbolun en önemli teknik direktörleridir.

    Tarihe isimlerini yazdıran, sürekli vizyonları olan...   

Bu futbol adamları vizyonlarıyla futbol kulüplerini veya milli takımlarını şampiyonluklarla bugünlere taşıyan, başarılarla ispatlı teknik direktörlerdir.

 Peki ya, ülkemizde üst düzey teknik adam olarak gösterilen Fatih Terim şimdiye kadar ne yapmıştır?

    Milli takıma hangi kupaları kazandırmıştır?

   Kulüp bazında devamlılığı olmayan tesadüfi bir UEFA kupasından başka!

   Gerilim sahnelerinin figüranı olmaktan başka!

   Zayıf rakipler karşısında kazandığı zaman başarıyı kendine, kaybettiğinde başarısızlığı futbolculara, hakemlere yükleyen hocaya vizyon sahibi demek mümkün mü?

    * Milli takımın başındayken, şovmenlikten başka hiç bir başarısı olmayan “aldığı yüksek ücretin karşılığında ulusal takıma hiç bir katkı sağlamayan, Basın toplantılarında basın mensuplarını küçük gören, Galatasaray'da oynadığı yıllarda 11 yıl, hiç şampiyonluk sevinci yaşayamayan,Galatasaray'ın başındayken 4-0 lık, 5-0 lık 6-0 lık hezimetlerin mimarı olan, şanslı olmaktan başka hiç bir özelliği olmayan, damatlarıyla birlikte dürüst bir iş adamının mekanını basan,"ben ders almam, ders veririm" diyen, futbol sevdasının başına kurulmuş, "Sahte İmparator"dan başka, tuzak  bir portre var mı? yok.

    * Gelecek masalıyla herkesi uyutan, paralarla heybesini dolduran bundan başka hoca var mı? yok.

    * Vaktiyle İtalyan futbol adamlarının bir sezonda anladığı Terim’in kapasitesini, 20 yıl boyunca Türkiye’de anlayacak birileri yok mu?

    "Var", peki kim? geç de olsa: TFF...

     İşte şimdi aynı isim;

   Galatasaray'ın başında... yine karşımızda.. 

  Galatasaray'da Vitrin de olmak için, heybesini biraz daha doldurmak için, yine yeniden Galatasaray'da Sahte imparator.. 

   Kendisinin Galatasaray'a ne için geldiğini bilen çoğu Galatasaraylılar, yönetimin kendini kurtarmak için aldığı bu karardan memnun değil. Bir çok taraftar Galatasaray' dan vazgeçmiş durumda ve üzgün.

    Bu egosu tavan yapmış şahsiyet; Gelecek nesillere gerçekten kavram adına güzel öğretiler ve özellikler bırakmak isteseydi eğer, şansıyla hazır oradayken bunu değerlendirip, bencil uğraşlardan, kabadayılık'dan, çirkinliklerden uzaklaşıp Türk gençlerine örnek alınacak tavırlar sergileyebilirdi, oysa..

    Vizyonlu bir hoca olmak herkesin harcı değil tabi…

   Gerçekçi ve öz bir ifade ile söylemek gerekirse vizyon, bilgi ve donanımla hedeflenen geleceğin kavramsal ifadesidir, tasavvurudur.

  Bir gerçek var ki; başarısız olduğu açıkça ortada olan Fatih Terim geleceğin resmini çizecek kapasiteye sahip bir hoca olmadığı ortada..

    Gerçeğin gözüyle bakalım resimlere,

Geleceğin resmini çizemeyecek isimlere…

   O,Sahte Picasso, sahte imparator sadece...

 Gerçekler verilmeyen cevaplar içinde saklıdır.

     Süreklilik hayatın merkezindeki ölçü birimidir. Bir şey sürekliliği ölçüsünde realite kazanır. Başarı da başarısızlık da süreklilik ile ölçülür. Bir gün bir kez yaşanmış şeyler tesadüf adını alır. Daima tekrarlayan olaylar kavramın adını belirler.

    Bitirimlik kurslarını artistik pozlarla birincilikle bitiren,  popüler olmakla kendisine her hakkın tanındığını düşünen, tesadüfi başarılarla göklere çıkarılan, 

   Sahte İmparator Fatih Terim gibiler değil...

  Ama her nedense, 

hala uçan balonların, youtube'luk komik videoların sahte imparatorların peşinden gidilmeye devam ediliyor…

Fenerbahçeliler'in Fatih Terim hazımsızlığı nereden geliyor?

Yorumlar
TREND HABERLER