DÜNYADAN FUTBOL

Sahalarda ender görülen bir maç! Tam 20 gol atıldı

Pro Piacenza takımı, Cuneo deplasmanına 6 futbolcu ve 1 masörden oluşan 7 kişilik kadrosuyla çıktı. Dünya futbol tarihine geçecek ilginçliklere sahne olan karşılaşma 20-0 sona erdi.

Sahalarda ender görülen bir maç! Tam 20 gol atıldı

İtalya Serie C'de dün oynanan bir karşılaşma, profesyonel futbol liglerinde gelmiş geçmiş en ilginç maçlardan biri olarak tarihe geçti. Üçüncü lig maçında ev sahibi ekip Cuneo, sahaya 7 kişiyle çıkan rakibi Pro Piacenza'yı, ilk yarısı 16 farklı biten mücadelede 20-0 mağlup etti.
 
Aslında maça hiç çıkmayacaklardı ama...
Bir süredir ekonomik sorunlarla boğuşan, ağustostan beri futbolcularının maaşını ödeyemeyen Piacenza, aslında karşılaşmaya hiç çıkmayacaktı. Ne var ki bundan önceki üç maça çıkmayıp hükmen mağlup sayılmışlardı. Lig yönetmeliğine göre bu durumun dördüncü kez ortaya çıkması durumunda otomatikman ligden ihraç edileceklerdi. İşte bu yüzden maça çıkmaya karar verdiler. 
 
Takım kaptanı, teknik direktör oldu
Sahaya çıkmak için bir takımın gereken minimum oyuncu sayısı 7 olduğu için, yedi kişilik bir kadro oluşturdular. Yaşları 17 ila 19 arasında değişen futbolculardan kaptan olan 18 yaşındaki Cirigliano, esame listesine aynı zamanda teknik direktör olarak yazıldı. Ne var ki maça dakikalar kala, bu genç futbolculardan bir tanesinin kimliğini evde unuttuğu ortaya çıktı. Bu durum, 6 kişiyle sahaya çıkamayacakları için ligden ihraç edilecekleri anlamına geliyordu.
 
Masör futbolcu oldu, sahaya çıktı 
İtalyan futbolu için traji-komik bir hadise olan Cuneo-Pro Piacenza maçı böylece, o andan itibaren absürd bir komedi haline de gelmeye başladı. Takımın masörü olan Picciarelli sahaya sürüldü, unutkan futbolcuysa kimlik sorununu halletmek üzere stat dışına gönderildi. Futbolcu lisansı olan ancak kulüple sözleşmesi bulunmayan masör için jet hızıyla maç öncesi kontrat yapıldı ve lig yönetimi olan Lega Pro'dan gerekli izin alınarak maça çıkarıldı.
 
Krampı engelleyecekti, kendisine kramp girdi 
Ancak masör karşılaşmanın ikinci yarısında sakatlandı. Kulüpteki asli görevi başta kramp gibi kas sakatlıklarını iyileştirmek ya da ortaya çıkmasını engellemek için masaj yapmak olan kişi, kramp girmesi nedeniyle sakatlık yaşadı. Yeniden 6 kişi kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Pro Piacenza'nın imdadına bu kez kimliğini unutan futbolcunun geri dönüşü yetişti. Isufi isimli futbolcu kimlik sorununu halletmesinin ardından döndüğü statta maça dahil oldu. 
 
10 numaralı stoper sahada 
Kendisi için hazırlanmış özel bir forma olmadığı için o dakikaya kadar masör sahada, boşta olduğu için kendisine tahsis edilen 10 numaralı formayla mücadele etti. Ancak savunmada görev yapan Picciarelli, 10 numarayla stoper oynayan bir futbolcu olarak da ayrıca literatüre girdi. Maçta ev sahibi ekip yüzde 95
oranında topla oynadı, 6 gol atan Kanis, İtalya liglerinde bir maçta en çok gol atan futbolcu oldu.  
 
'Utanç  verici, bir daha olmasın'
Maaşlarını alamayan bazı futbolcuların terk ettiği, teknik ekibinin boykotta ve bir çok futbolcusunun da grevde olduğu, olduğu Pro Piacenza'nın içine düştüğü durum Çizme'de 'Utanç verici', 'Bir daha olmasın', 'Spora hakaret' gibi başlıklarla gündem oldu. İtalyan futbolunu idare edenler de eleştirilerden nasibini aldı. Pro Piacenza'nın parası olmadığı bilinmesine karşın takıma ligde oynama izni verilmesine tepki gösterildi. Pro Piacenza takımı ligde halihazırda son sırada bulunurken, son üç maça çıkmadıkları için 8 puanları silinmişti. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER