SÜPER LİG

Sadettin Saran'dan Fenerbahçe için dev anlaşma

Ve Fenerbahçe Kulübü ile Sadettin Saran arasında yıllardır süren gerilim sona erdi...

Sadettin Saran'dan Fenerbahçe için dev anlaşma
Sarı lacivertli kulübe alacağının 3 milyon TL'sini bağışlayan Saran, kalan 13 milyon lira için 5 yıllığına Saracoğlu'nun kale arkası ve röportaj panosunun markalamasını kiraladı. Saran Kadıköy'deki 4 büyük locadan birini de aldı.

Ve Fenerbahçe Kulübü ile Sadettin Saran arasında yıllardır süren gerilim sona erdi... Karşılıklı adımlar atılmasıyla tarihi bir reklam anlaşmasına imza atıldı.

Hürriyet  si'nin haberine göre; Bilindiği gibi Sadetin Saran Fenerbahçe yönetimi tarafından kulüpten ihraç edilmiş. Saran bu karara karşı dava açmış ve mahkemeyi kazanarak kulübe geri dönmüştü. Yargıtay'ın onadığı bu karar sonrası tarihi bir karar daha alındı. F.Bahçe Kulübü ile Sadettin Saran arasında 16 milyon liralık bir reklam anlaşmasına imza atıldı.

Saran, kulüpten alacağı olan 16 milyon liranın 3 milyon lirasını F.Bahçe'ye bağışladı. Geri kalan 13 milyon lira için de sarı lacivertli kulüple reklam anlaşması yaptı.

İşte o 5 yıllık reklam ve sponsorluk anlaşmasının ayrıntıları...

KAP'A BİLDİRİLMEDİ

Reklam ve sponsorluk anlaşmaları Şükrü Saracoğlu Stadı'nın kale arkası ve röportaj panolarının bulunduğu bölümün markalamalarını içeriyor.

Bunun dışında Saran, sarı lacivertli kulüpten tahvil de satın aldı. Bir de Aziz Yıldırım'ın da onayıyla Şükrü Saracoğlu'ndaki 4 büyük locadan birinin sahibi oldu. Bu bölümde Aziz Yıldırım ve Ali Koç'un da locaları var, bilindiği gibi Sadettin Saran'ın daha önceki normal locası kulüpten ihraç edildiği için geri alınmıştı.

Bu arada Fenerbahçe'nin dernek üzerinden yaptığı anlaşmayı KAP'a bildirmemesinin nedeni 8.8 milyon Euro'luk rakamın altındaki anlaşmaların KAP'a bildirme zorunluluğunun bulunmaması olduğu öğrenildi.

IŞIK YAKMIŞTI

Aziz Yıldırım olağan kongre öncesi yaptığı açıklamada, kulübe dönmek isteyenlere itiraz etmeyeceklerini dile getirerek bir anlamda Sadettin Saran'a yeşil ışık yakmıştı. 

FENERBAHÇE YALANLADI
Fenerbahçe, Saadettin Saran ile borç karşılığı sponsorluk konusunda anlaşıldığı haberini yalanladı.

İşte Fenerbahçe resmi sitesinden yapılan açıklama;

"Hürriyet Gazetesi spor sayfasında bugün "16 milyon liralık anlaşma" başlığı ile yayınlanan haber, algı ve içerik açısından gerçeği yansıtmadığından, kulübümüz tarafından bir açıklama zorunluluğu doğmuştur.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün eski yöneticisi Sadettin Saran, Profesyonel Futbol Takımımızın yayın haklarını pazarladığı dönemde, kulübümüz aleyhine oluşan alacakları nedeniyle, Fenerbahçe Spor Kulübü'nü mahkemeye vermiştir.

Sadettin Saran tarafından başlatılan alacak davası sonucu kulübümüz icraya verilmiştir. İcra takibi sonrası ise Fenerbahçe Spor Kulübümüz gelirlerine ve banka hesaplarına, alacak davası nedeniyle icra uygulaması başlatılmıştır.

Sadettin Saran tarafından, Haziran 2014'te, alacaklar ve işleyen faizler sonucu kulübümüzün bankalardaki mevduat hesapları da bloke edilmiştir. Kulübümüz Hukuk Kurulu ile Sadettin Saran yayıncılık arasında yapılan görüşmeler sonrası bir kısım nakit ödeme gerçekleştirilerek, alacak borç ödeme mahsuplaşması yapılmıştır.

Gazete haberinde yansıtılmaya çalışıldığı gibi kulübe katkı ve gelir amaçlıyeni bir reklam anlaşması yapılması söz konusu değildir. Sözleşmenin konusu ve kapsamı kulübümüz aleyhine Sadettin Saran şirketi tarafından açılmış alacak davasının mutabakat ve mahsubundan ibarettir.

Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla,

Fenerbahçe Spor Kulübü"

fenerbahçe 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER