GALATASARAY

Ryan Babel'in Galatasaray'a verdiği 6 aylık zarar!

Galatasaray'da akıbeti büyük bir merak konusu olan Ryan Babel ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Babel, Ajax ile resmen anlaşma sağladı.

Ryan Babel'in Galatasaray'a verdiği 6 aylık zarar!

Süper Lig'in sezon başında Fulham’dan bonservis bedeli olmadan transfer edilen Hollandalı yıldız, şu sıralarda ülkesine dönmeye hazırlanıyor. İlk yarıda attığı 5 golle takımın en skorer ismi olmasına rağmen, hem taraftarla olan negatif diyaloğu hem de oyunu yavaşlatması sebebiyle gözden düşen Babel, Galatasaray serüveninin sonuna geldi.

Hollanda kulübü, 33 yaşındaki futbolcuyu sezon sonuna kadar kiralayacak. Kulüpten yapılan açıklamaya göre hiçbir ücret almayacak. Babel'in menajeri de yaptığı açıklamayla bu haberi doğruladı. Menajer Haatrech, dün yaşanan transfer gelişmesiyle ilgili olarak, “Maaşının bir kısmını Galatasaray’a bırakıp Ajax’a gitmeye hazır. Bu transferde hem Ajax’a hem de Galatasaray’a yardımcı olmak istiyor” açıklamasını yaptı. Hollanda medyası da kulübün resmi açıklama yapmaya hazırlandığını duyurdu. Galatasaray’da yıllık 2.5 milyon Euro’ya oynayan Babel, Ajax’ta çok daha düşük bir ücretle forma giymiş olacak.

Babel'in Galatasaray'a verdiği 6 aylık zarar!

Beşiktaş'ta son sezonunda 2.1 milyon Euro kazanan Babel, Galatasaray'a hem daha yaşlı hem de daha pahalıya geldi. Hollandalı futbolcu, 2.5 milyon Euro maaş ve 3 yıllık kontrat için 2 milyon Euro da imza parası alırken, yıllık geliri 3.2 milyon Euro'ya ulaştı. Sarı kırmızılılar, oyuncuya Beşiktaş'a göre neredeyse yüzde 30 daha fazla para ödemiş oldu.

TREND HABERLER
Yorumlar 1 yorum
TREND HABERLER