DİĞER HABERLER

Rusya için şok iddia!

Rusya Yüzme Federasyonu'nun, sistematik doping programı yürüttüğü iddia edildi.

Rusya için şok iddia!

İngiliz The Times gazetesinin iddiasına göre, sistematik doping yapıldığı gerekçesiyle Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) üyeliğini askıya aldığı Rusya, yüzme branşında da benzer bir politika izledi.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (WADA) görevlendirdiği bağımsız komisyonun raporunda, atletlere yasaklı madde temin etmekle suçlanan Rusya Atletizm Federasyonu Sağlık Kurulu'nun başındaki Sergey Portugalov'un, Rus yüzücülere de performans arttırıcı madde sağladığı iddiası paylaşıldı.

Son 10 yılda 23'ü yüzücü olmak üzere su sporlarında 40 doping vakasına rastlandığı hatırlatılan Rusya'da, 2009'da "EPO" denilen, yasaklı eritropoetin maddesini kullanan iki yüzücünün ceza almadığı da ileri sürüldü.

Uluslararası Yüzme Federasyonu'ndan (FINA) yapılan açıklamada, Rus yüzücülerin sistematik bir doping programı izlediğine dair ortada somut bir kanıt bulunmadığı ifade edildi.

Temiz yüzücüleri korumanın öncelikleri olduğunu belirten FINA, The Times'a, bildiklerini paylaşma çağrısında bulundu. Ayrıca dopinge karşı sıfır tolerans gösterildiği vurgulanarak, doğruluğu ispat edilen bir suçlama olması halinde acilen soruşturulacağı da belirtildi.

Maria Sharapova tenis dünyasını karıştırdı


WADA tarafından Alman televizyonlarında yer alan sistematik doping iddiasını soruşturmak için görevlendirilen bağımsız komisyonun, "Rusya'nın dopingi desteklediği" sonucuna vardığı raporunun açıklanması sonrası IAAF, Rusya Atletizm Federasyonu'nun üyeliğini askıya almış ve Rus atletleri geçici olarak müsabakalardan men etmişti. WADA da Moskova Doping Kontrol Laboratuvarı'nın akreditasyonunu askıya almıştı. WADA ayrıca Rusya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (RUSADA) faaliyetlerini sürdürmesinin uygun olmayacağını da açıklamıştı.

Kadınlar 50, 100 ve 200 metre kurbağalamada dünya ve Avrupa şampiyonluğu bulunan Rus yüzücü Yuliya Efimova, bir hafta önce doping yaptığı gerekçesiyle yarışmalardan geçici olarak men edilmişti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER